ΒΙΚΤΟΡ ΓΟΥΕΜΠΑΝΙΑΜΑ

Ο Βικτόρ Γουεμπανιαμά έχει έναν μεγαλόπνοο στόχο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2024 στο Παρίσι

Ο Βικτόρ Γουεμπανιαμά έχει έναν μεγαλόπνοο στόχο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2024 στο Παρίσι
FIBA

Εδώ και καιρό ο Βικτόρ Γουεμπανιαμά έχει βάλει στο μυαλό του έναν στόχο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες που θα γίνουν στην πατρίδα του το 2024.

Ένα διαφωτιστικό άρθρο για τους ιδιαίτερα ισχυρούς δεσμούς που έχει ο Βικτόρ Γουεμπανιαμά με τη Γαλλία, δεσμούς που (θα) του κάνουν δύσκολο το αντίο ενόψει της μετακόμισης του στο NBA, δημοσίευσε ο δημοσιογράφος του ESPN, Σαμ Μποντέν.

Μεταξύ άλλων, μέσα σε αυτό, ανατρέχει στην πρόταση που είχε κάνει η Μπαρτσελόνα στον Γάλλο σέντερ, όταν ήταν μόλις 14 ετών, έπειτα από τη συμμετοχή του σε ένα summer camp και το "όχι" που εκείνος είπε, αφού προτιμούσε να μείνει τότε στις ακαδημίες της Ναντέρ, όπου εμπιστευόταν ότι οι προπονητές του θα συνεχίσουν να τον πιέζουν για να βελτιώσει κάθε πτυχή του παιχνιδιού του.

Κάτι άλλο που αποκαλύπτει το εν λόγω κείμενο είναι ο στόχος που έχει βάλει εδώ και καιρό ο Βικτόρ Γουεμπανιαμά ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων του 2024, οι οποίοι θα διεξαχθούν στο Παρίσι. Κι αυτός ο στόχος δεν είναι άλλος από το χρυσό μετάλλιο, αλλά με νίκη επί της Εθνικής Ηνωμένων Πολιτειών στον τελικό.

Αυτό φαίνεται πως είχε εκμυστηρευτεί ο Γουέμπι στον Γάλλο broadcaster Πασκάλ Γκιμπέρν το περασμένο φθινόπωρο. "Ξέρεις, οι Ολυμπιακοί Αγώνες θα γίνουν στο Παρίσι το 2024. Και δεν θα μπορούσε να υπάρχει ιδανικότερη περίσταση για μένα να κερδίσω τον πρώτο μου τίτλο με τη Γαλλία. Ο στόχος μου είναι να κερδίσουμε την Team USA στον τελικό", φαίνεται να είχε πει ο Γουεμπανιαμά.

Ωστόσο, δεν αποκλείεται το πρώτο του μετάλλιο με τους τρικολόρ να έρθει νωρίτερα, μιας και η Γαλλία είναι σίγουρα μία από τις ισχυρές ομάδες που θα συμμετάσχουν στο Παγκόσμιο Κύπελλο 2023 σε Φιλιππίνες, Ινδονησία και Ιαπωνία.

TAGS ΒΙΚΤΟΡ ΓΟΥΕΜΠΑΝΙΑΜΑ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΕΘΝΙΚΗ ΓΑΛΛΙΑΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ