ΟΠΑΠ FINAL 8

Ο Βασίλης Τολιόπουλος στο SPORT24: "Έχω αποδείξει ότι δεν είμαι παίκτης των 30 λεπτών, παίζω πάντα μέχρι το τέλος, μέχρι το 40'"

Ο Βασίλης Τολιόπουλος στο SPORT24: "Έχω αποδείξει ότι δεν είμαι παίκτης των 30 λεπτών, παίζω πάντα μέχρι το τέλος, μέχρι το 40'"
24MEDIA CREATIVE TEAM / KONSTANTINOS BADOUNAS

Ο Βασίλης Τολιόπουλος είναι ένας παίκτης για τα μεγάλα σουτ όπως δήλωσε ο Γιάννης Καστρίτης και όπως απέδειξε ο ίδιος περίτρανα, βάζοντας 17 από τους 30 πόντους του Άρη στην τελευταία περίοδο του ματς με τον ΠΑΟΚ για να χαρίσει στην ομάδα του την πρόκριση στα ημιτελικά του Final Eight του Κυπέλλου ΟΠΑΠ. Κι αυτό γιατί ο ίδιος δεν παραιτείται αν το ρολόι δεν γράψει 40', με όσους πόντους κι αν χάνει η ομάδα του, όπως είπε χαρακτηριστικά στο SPORT24.

Τι κι αν όλα πήγαιναν στραβά; Τι κι αν κυνηγούσε στο σκορ σε όλο το ματς; Τι κι αν βρέθηκε να χάνει με 15 πόντους 6'09" πριν ακουστεί η κόρνα της λήξης; Τι κι αν δεν είχε πάρει κεφάλι μέχρι στο χρονόμετρο να μένουν 13.6"; Ο Άρης έκανε ξανά το θαύμα του. Ένα ακόμα μπασκετικό θαύμα που διεύρυνε αυτό το ονειρικό διάστημα που διανύει η ομάδα της Θεσσαλονίκης.

Μια ομάδα με μπάτζετ περί τις 800.000 ευρώ που έχει κερδίσει την ΑΕΚ Betsson στα Άνω Λιόσια, τον Παναθηναϊκό AKTOR στο ΟΑΚΑ, τον ΠΑΟΚ στο κατάμεστο Αλεξάνδρειο, τον ΠΑΟΚ στα Δύο Αοράκια. Μια ομάδα που επέστρεψε στην Ευρώπη και έκλεισε τη regular season του EuroCup με ρεκόρ 9-9 για να πάρει πανηγυρικά την πρόκριση στην επόμενη φάση. Σε όλες αυτές τις μικρότερες ή μεγαλύτερες επιτυχίες του φετινού Άρη υπάρχει ένας κοινός παρονομαστής -πέραν φυσικά του Γιάννη Καστρίτη, ο οποίος κατευθύνει μαεστρικά την ομάδα- κι αυτός ο παρονομαστής έχει κρύο αίμα και ακούει στο όνομα Βασίλης Τολιόπουλος.

Πώς θα μπορούσε δηλαδή να μην έχει κρύο αίμα ένα παιδί που έβαλε τους 5 πρώτους πόντους της ομάδας του στον προημιτελικό του Final Eight του Κυπέλλου Ελλάδας ΟΠΑΠ, προσέθεσε άλλους 2 στη δεύτερη περίοδο, σίγησε εντελώς στην τρίτη και ξέσπασε με 17 πόντους -με τέσσερα τρίποντα και το νικητήριο drive- στην τελευταία περίοδο ενός αγώνα που έμοιαζε με παράσταση για έναν ρόλο, κομμένο και ραμμένο στα μέτρα του ΠΑΟΚ.

Ο ίδιος ο Βασίλης Τολιόπουλος είχε την εξήγηση για αυτό το κρεσέντο: "Πιστεύω πως έχω αποδείξει φέτος ότι δεν είμαι παίκτης των 30 λεπτών. Πάντα παίζω μέχρι το τέλος, μέχρι το 40', όσο πίσω κι αν είναι η ομάδα, όσο άσχημα και να πηγαίνει το παιχνίδι, εγώ θα προσπαθώ πάντα μέχρι το 40' για να κερδίσουμε. Αυτό έγινε και σήμερα. Το να βοηθάω την ομάδα μου και να βάζω τα clutch σουτ, είναι κάτι που με χαροποιεί όσο δεν φαντάζεστε.

Δεν μπορώ να περιγράψω τα συναισθήματα όταν έβαλα το καλάθι για το προσπέρασμα. Το μόνο που θυμάμαι είναι ότι στο τελευταίο time-out φώναζα συνέχεια στους συμπαίκτες μου όχι τρίποντο, όχι τρίποντο, όχι τρίποντο. Μέχρι που γύρισε ο Μπλούμπεργκς και μου είπε 'εντάξει, το είπες'".

Όμως και η διακύμανση των συναισθημάτων στη διάρκεια ενός τέτοιου αγώνα, κάθε άλλο παρά εύκολη ήταν, όπως τόνισε και ο ίδιος: "Σίγουρα στο ημίχρονο που βρισκόμασταν πίσω με 14 πόντους (σσ. 43-29) δεν ήμασταν ικανοποιημένοι. Όταν μπήκαμε στα αποδυτήρια προσπαθήσαμε να αλλάξουμε λίγο την ψυχολογία μας. Είπαμε ότι πρέπει να παίξουμε ως Άρης, όπως αρμόζει στην ταυτότητά μας. Αυτό ακριβώς δείξαμε στα πρώτα τρία λεπτά του τρίτου δεκαλέπτου, όταν μειώσαμε στους 6 πόντους.

Μετά το παιχνίδι δυστυχώς έφυγε πάλι από τον ελέγχό μας, γιατί κάναμε κάποια μαζεμένα λάθη. Όμως στο τέλος μπορέσαμε πάλι και δείξαμε από τι υλικό είναι φτιαγμένη αυτή η ομάδα. Από τι μέταλλο, από τι ψυχοσύνθεση, δεν ξέρω πώς να το χαρακτηρίσω, που μας δίνει όμως αυτή την ενέργεια και γυρνάμε τέτοια ματς".

Ούτε η συνέχεια στη διοργάνωση θα είναι εύκολη όμως. Το κάθε άλλο, αφού ο επόμενος αντίπαλος του Άρη είναι ο Παναθηναϊκός AKTOR, ο οποίος θα είναι σίγουρα πιο υποψιασμένος μετά από την ήττα από τους κιτρινόμαυρους στο κλειστό των Ολυμπιακών Εγκαταστάσεων.

"Το να κερδίσεις δεύτερη φορά μέσα σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα τον Παναθηναϊκό είναι εξαιρετικά δύσκολο. Μιλάμε εξάλλου για μια ομάδα που βρίσκεται στην πρώτα τετράδα της EuroLeague. Το μόνο σίγουρο είναι ότι εμείς θα είμαστε σκληροί και ανταγωνιστικοί, θα αγωνιστούμε όπως πρέπει για μια ομάδα όπως ο Άρης. Αν καταφέρουμε να τους δυσκολέψουμε και να μείνουμε μέσα στο παιχνίδι, θα είναι επιτυχία και θα μπορούμε να πούμε ότι έχουμε κάνει ένα καλό τριήμερο εδώ στην Κρήτη. Όμως η επιτυχία της ομάδας θα πρέπει να μετρηθεί στο τέλος της χρονιάς, τον Ιούνιο και όχι τώρα".

Στο πίσω μέρος του μυαλού του 28χρονου ηγέτη του Άρη βρίσκονται φυσικά και τα πρώτα προκριματικά παράθυρα του EuroBasket 2025, αφού βρίσκεται μέσα στις παρθενικές κλήσεις του νέου ομοσπονδιακού τεχνικού της Εθνικής Ελλάδας, Βασίλη Σπανούλη, τον οποίο θαυμάζει απεριόριστα και μνημονεύει όπου σταθεί και όπου βρεθεί ως το είδωλό του.

"Είναι τεράστια η χαρά μου που θα συνεργαστώ ξανά με τον Βασίλη Σπανούλη και αυτή τη φορά θα τον έχω προπονητή (σσ. έχουν υπάρξει συμπαίκτες στον Ολυμπιακό). Είναι ένας εξαιρετικός άνθρωπος και είναι μεγάλη μου τιμή, όπως για κάθε παίκτη, το να βρίσκομαι στην Εθνική. Ανυπομονώ για αυτό", είπε ενδεικτικά.

Το αν θα κερδίσει την εμπιστοσύνη του κόουτς Σπανούλη θα φανεί, όμως ο Τολιό έχει κερδίσει σίγουρα εκείνη του Γιάννη Καστρίτη, ο οποίος δεν δίστασε να του πλέξει στο εγκώμιο στη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου μετά τη σπουδαία ανατροπή κόντρα στον ΠΑΟΚ, αναφέροντας: υζητήσαμε διάφορα με τον Τολιόπουλο στη διάρκεια του αγώνα. Είναι ένας παίκτης για τα μεγάλα σουτ. Είναι σημαντικό να καταλαβαίνουν πότε είναι η στιγμή για να πάρουν τα μεγάλα σουτ. Λίγοι μπορούν να κάνουν αυτό που κάνει ο Βασίλης".

Το ΟΠΑΠ Final 8 Κύπελλο Ελλάδας Μπάσκετ είναι στο Pamestoixima.gr

Final 8 ή αλλιώς τέσσερις ημέρες γεμάτες μπασκετική δράση, που θα αναδείξουν το νικητή του πρώτου τίτλου της χρονιάς. Οκτώ ομάδες θα αναμετρηθούν για να διεκδικήσουν το Κύπελλο Ελλάδας Μπάσκετ ΟΠΑΠ και υπόσχονται θέαμα και δράση από τις 15 έως τις 18 Φεβρουαρίου στο Ηράκλειο. Ζεις τον παλμό του Final 8 στο Pamestoixima.gr, με δεκάδες αγορές σε κορυφαίες αποδόσεις και σούπερ προσφορές* για τον νικητή του Κυπέλλου Ελλάδας Μπάσκετ!

*Ισχύουν Όροι και Προϋποθέσεις.

«21+ |Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | ΓΡΑΜΜΗ ΣΤΗΡΙΞΗΣ: 1114| Παίξε Υπεύθυνα |».

TAGS ΟΠΑΠ FINAL 8 ΚΥΠΕΛΛΟ ΜΠΑΣΚΕΤ ΟΠΑΠ ΑΡΗΣ ΑΡΗΣ ΜΠΑΣΚΕΤ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ