ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Ο Βασίλης Τολιόπουλος στο SPORT24: "Από τις καλύτερες σεζόν της καριέρας μου, αυτό σκέφτηκα στο τρίποντο"

Ο Βασίλης Τολιόπουλος
Ο Βασίλης Τολιόπουλος ΜΗΤΣΑΚΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ/INTIME SPORTS

Ο Βασίλης Τολιόπουλος ήταν ο απόλυτος πρωταγωνιστής της μεγάλης νίκης του Άρη επί της ΑΕΚ Betsson στο κλειστό των Άνω Λιοσίων και ο διεθνής γκαρντ μίλησε στο SPORT24 για την εμφάνιση της ομάδας, την προσωπική του απόδοση, την πρόκληση του EuroCup, αλλά και το δέσιμο με τους Θεσσαλονικείς.

Ο Βασίλης Τολιόπουλος έκανε ό,τι περνούσε από το χέρι του ώστε ο Άρης να περάσει από την έδρα της ΑΕΚ Betsson με ένα μεγάλο αποτέλεσμα Όπερ και εγένετο με το σύνολο του Καστρίτη να παίρνει μία πολύ σημαντική νίκη στην Αθήνα με 93-91.

Ο 27χρονος περιφερειακός ήταν ασταμάτητος, τόσο σε δημιουργία όσο και σε εκτέλεση, κάτι το οποίο φανερώνουν και τα στατιστικά του, τα οποία μαρτυρούν ότι φόρτωσε το καλάθι της Ένωσης με 25 πόντους, ενώ έκανε 10 φορές χαρούμενους τους συμπαίκτες του μοιράζοντας ισάριθμες ασίστ. Άξια αναφοράς είναι και τα 12 κερδισμένα φάουλ, με τον Τολιόπουλο να συγκεντρώνει 39 βαθμούς στο σύστημα αξιολόγησης σε μία, κάτι παραπάνω από ολοκληρωμένη, παρουσία στο παρκέ.

Ο διεθνής γκαρντ υπέγραψε την απόδραση της ομάδας της Θεσσαλονίκης από τα Άνω Λιόσια με μία μεγάλη εμφάνιση και μίλησε στο SPORT24 για το παιχνίδι απέναντι στην Ένωση, τα καθοριστικά σουτ που σκόραρε, την πρόκληση του EuroCup, αλλά και το δέσιμο που έχει με τον Άρη.

Δεν αλλάζει η ταυτότητά μας, η οποία είναι η άμυνα

Παρά το γεγονός ότι η ομάδα του Καστρίτη είναι ένα σύνολο που φημίζεται για την εξαιρετική της άμυνα και την ικανότητά της να κρατάει τον αντίπαλο σε χαμηλό σκορ, έδειξε ότι μπορεί να ανταποκριθεί και στο υψηλό τέμπο όταν ο δείκτης της παραγωγικότητας ανεβαίνει. "Έχει γίνει πολλές φορές όταν η άμυνα δεν πηγαίνει καλά να παίρνουμε τη νίκη, αλλά αυτό δεν αλλάζει την ταυτότητά μας, η οποία είναι η άμυνα" ήταν το σχόλιο του Έλληνα περιφερειακού.

Ο Τολιόπουλος πέραν της συνολικά σπουδαίας απόδοσής του με νταμπλ-νταμπλ (25 πόντους, 10 ασίστ), έδειξε κρύο αίμα στα κρίσιμα σημεία του αγώνα, όταν και ευστόχησε σε μεγάλα σουτ που έγειραν την πλάστιγγα υπέρ του Άρη. Ο ίδιος δήλωσε για τα καθοριστικά τρίποντα... "Εκείνη τη στιγμή σκέφτομαι μόνο ότι πρέπει να πάρω την σωστή απόφαση. Δεν ένιωθα κάποια πίεση γιατί ήξερα ότι είναι η σωστή απόφαση".

Οι κίτρινοι έχουν στρέψει ήδη την προσοχή τους στο επόμενο παιχνίδι τους, το οποίο αφορά τις ευρωπαϊκές τους υποχρεώσεις. Ο Άρης υποδέχεται την Μπουργκ σε έναν κομβικό αγώνα για την πρόκριση στην επόμενη φάση του EuroCup (24/1, 20:00, Novasports Prime, Match Center από το SPORT24).

"Είναι ένα πάρα πολύ δύσκολο παιχνίδι. Η Μπουργκ είναι στην πρώτη θέση του ομίλου. Μέσα στην έδρα μας και με τον κόσμο μας μπορούμε να κερδίσουμε οποιονδήποτε. Θέλουμε πολύ να περάσουμε στην επόμενη φάση. Θα είναι πάρα πολύ σημαντικό για τους φιλάθλους μας. Πρέπει να δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό για να πάρουμε την πρόκριση" τόνισε ο Βασίλης Τολιόπουλος, ο οποίος έβαλε στην εξίσωση και τον παράγοντα του κόσμου του Άρη που δείχνει δυναμική υποστήριξη στην ομάδα.

Από τις καλύτερες σεζόν της καριέρας μου

Ο Έλληνας γκαρντ διανύει μία εξαιρετική σεζόν σε προσωπικό επίπεδο και δεν διστάζει να την κατατάξει μεταξύ των κορυφαίων της καριέρας του... "Πιστεύω ότι είναι από τις καλύτερες σεζόν της καριέρας μου. Και αυτό συμβαίνει λόγω και της ομάδας. Πάντα υπάρχουν περιθώρια βελτίωσης. Όσων χρόνων και να φτάσω δεν θα σταματήσω να βελτιώνομαι".

Οι αριθμοί του αποδεικνύουν του λόγου το αληθές, καθώς τη φετινή σεζόν στην Stoiximan Basket League μετρά 13.8 πόντους, 2.1 ριμπάουντ και 4.1 ασίστ κατά μέσο όρο, έχοντας πολυδιάστατη προσφορά στο παιχνίδι της ομάδας του.

Ο Τολιόπουλος βρίσκεται στην τρίτη του θητεία με τη φανέλα του Άρη και όπως είναι λογικό υπάρχει μία ιδιαίτερη σχέση για τον 27χρονο περιφερειακό με τους Θεσσαλονικείς... "Το δέσιμο είναι μεγάλο με την ομάδα, τον κόσμο και το γήπεδο. Ο κόσμος, η ομάδα και η διοίκηση με έχουν αγκαλιάσει και περνάω υπέροχα".

TAGS ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ ΑΡΗΣ ΑΡΗΣ ΜΠΑΣΚΕΤ STOIXIMAN BASKET LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ