ΒΑΣΙΛΗΣ ΣΠΑΝΟΥΛΗΣ

Ο Βασίλης Σπανούλης σε θέση προπονητή στα τουρνουά "Adidas Next Generation" της EuroLeague

Ο Βασίλης Σπανούλης σε συνέντευξη Τύπου | 27 Σεπτεμβρίου 2021
Ο Βασίλης Σπανούλης σε συνέντευξη Τύπου | 27 Σεπτεμβρίου 2021 INTIME

Ο Βασίλης Σπανούλης επιστρέφει στον χώρο του μπάσκετ. Όπως ενημέρωσε η EuroLeague, ο παλαίμαχος γκαρντ θα έχει ρόλο προπονητή σε ομάδες επίλεκτων παικτών στα τουρνουά εφήβων, το γνωστό "Adidas Next Generation Tournament"

Ο Βασίλης Σπανούλης δεν άντεξε πολύ καιρό μακριά από το μπάσκετ. Λίγους μόλις μήνες μετά την απόσυρσή του από τα παρκέ ο σπουδαίος γκαρντ επιστρέφει στα παρκέ, αλλά ως προπονητής όπως έκανε γνωστό η EuroLeague Basketball, σε μία μίνι-δικαίωση και του Γιάννη Φιλέρη που είχε κάνει λόγο για "κόουτς Σπανούλη".

Σύμφωνα με αυτά που έκανε γνωστά η διοργανώτρια αρχή, ο Σπανούλης θα είναι ο προπονητής των ομάδων επιλέκτων στο πρωτάθλημα εφήβων της EuroLeague Basketball, γνωστό ως "Adidas Next Generation Tournament".

Συγκεκριμένα, με βάση την ενημέρωση που υπάρχει, ο Σπανούλης θα καθίσει αρχικά στον πάγκο τη ομάδας επιλέκτων παικτών στο τουρνουά του Μονάχου (21-23 Ιανουαρίου 2022), ενώ ακολούθως θα κάνει το ίδιο στα τουρνουά του Βελιγραδίου (25-27 Φεβρουαρίου 2022), της Πάτρας (25-27 Μαρτίου) - όπου θα τεθεί δηλαδή αντιμέτωπος με τον Ολυμπιακό - και του Βαρέζε (1-3 Απριλίου). Παράλληλα θα είναι και ο προπονητής της ομάδας επιλέκτων που θα αγωνιστεί στο τελικό του τουρνουά (Final-Eight) που θα διεξαχθεί την ίδια περίοδο με το Final Four του Βερολίνου (27-29/5). Βοηθοί του θα είναι ο άλλοτε παίκτης του Ολυμπιακού, Ντούσαν Βούκτσεβιτς, και ο κόουτς Μπάμπης Σκουζής.

"Το μπάσκετ μου έχει δώσει πάρα πολλά και δεν μπορούσα να αντισταθώ στην ευκαιρία να δώσω κάτι πίσω όταν που προτάθηκε να γίνω προπονητής νεαρών παιδιών, που τώρα ξεκινούν με τα ίδια όνειρα που είχα και εγώ στην ηλικία τους" δήλωσε ο Βασίλης Σπανούλης για αυτή του την απόφαση, για να προσθέσει κλείνοντας το θέμα: "Αυτό το τουρνουά αναπτύσσεται διαρκώς εδώ και δύο δεκαετίες και θα είναι τιμή μου να δουλέψω με μερικά από τα μελλοντικά αστέρια του αθλήματος. Ανυπομονώ να ξεκινήσω".

TAGS ΒΑΣΙΛΗΣ ΣΠΑΝΟΥΛΗΣ EUROLEAGUE ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ