ΑΡΗΣ

Ο Βασίλης Καζαμίας έγινε ο νεαρότερος παίκτης του Άρη που αγωνίζεται σε ευρωπαϊκό παιχνίδι

Ο Βασίλης Καζαμίας έγινε ο νεαρότερος παίκτης του Άρη που αγωνίζεται σε ευρωπαϊκό παιχνίδι
ΜΩΥΣΙΑΔΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ/INTIME

Ο Βασίλης Καζαμίας έκανε ντεμπούτο στο EuroCup στον αγώνα του Άρη με τη Σλασκ σε ηλικία 16 ετών, 9 μηνών και 18 ημερών και έσπασε έτσι το ρεκόρ που κατείχε ο Βαλάντης Κουρτίδης, που είχε αγωνιστεί σε ματς του FIBA Europe Cup με τη φανέλα των κιτρινόμαυρων το 2018, όταν ήταν 17 ετών και 4 ημερών.

Το βράδυ της 27ης Δεκεμβρίου του 2023 θα έχει πάντα ξεχωριστή σημασία τον Βασίλη Καζαμία, αφού αυτό το βράδυ πάτησε το παρκέ του Αλεξανδρείου και έκανε ντεμπούτο με τη φανέλα του Άρη σε αγώνα του EuroCup, σε ηλικία μόλις 16 ετών, 9 μηνών και 18 ημερών, αφού έχει γεννηθεί στις 10 Μαρτίου του 2007.

Το παιχνίδι ανάμεσα στον Άρη και τη Σλασκ είχε εξελιχθεί σε παράσταση για έναν ρόλο και έτσι ο Γιάννης Καστρίτης βρήκε την ευκαιρία να περάσει στον αγωνιστικό χώρο τον βεανιαμίν της ομάδας. Ο Καζαμίας αγωνίστηκε τα τελευταία 1'33" του ματς και έδωσε την ασίστ στον τελευταίο τρίποντο του αγώνα, το οποίο σημείωσε ο Ρόμπερτς Μπλούμπεγκς διαμορφώνοντας το τελικό 93-71.

Κάπως έτσι, ο Καζαμίας ξεπέρασε τον Βαλάντη Κουρτίδη, ο οποίος είχε ντεμπουτάρει σε αγώνα του Άρη στο FIBA Europe Cup απέναντι στη βουλγάρικη Λέβσκι στις 21 Νοεμβρίου του 2018, όταν ήταν δηλαδή 17 ετών και 4 ημερών.

TAGS ΑΡΗΣ ΑΡΗΣ ΜΠΑΣΚΕΤ EUROCUP
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ