NBA

Ο Τζόκοβιτς ανταπέδωσε τα κοπλιμέντα στον Γιόκιτς: "Είναι το καμάρι της Σερβίας"

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς στο Dubai Duty Free Tennis
Ο Νόβακ Τζόκοβιτς στο Dubai Duty Free Tennis © 2023 KAMRAN JEBREILI / AP IMAGES

Αμοιβαίο σεβασμό και εκτίμηση τρέφουν οι Νίκολα Γιόκιτς και Νόβακ Τζόκοβιτς που αντάλλαξαν φιλοφρονήσεις, λίγο πριν αρχίσουν να ανταλλάσουν γραπτά μηνύματα.

Φιλοφρονήσεις αντάλλαξαν οι δύο από τους πλέον διάσημους αθλητές της Σερβίας, δηλαδή οι Νίκολα Γιόκιτς και Νόβακ Τζόκοβιτς, παρότι δεν διατηρούν προσωπικές σχέσεις μεταξύ τους, όπως παραδέχτηκαν.

"Είναι ο άνθρωπος που εκπροσωπεί τη Σερβία στη μεγάλη σκηνή. Είναι πρεσβευτής της Σερβίας. Είναι είδωλο για τα παιδιά στη Σερβία και όχι μόνο για αυτά που κάνει στο παρκέ, αλλά και για όσα κάνει το ίδρυμά του. Θέλω να γίνω σαν κι αυτόν. Κάνει κάτι σπουδαίο για τα παιδιά, για τη Σερβία, για όλους. Δεν μπορούμε να συγκριθούμε", είχε πει με τη γνωστή ταπεινότητα που τον διακατέχει ο ηγέτης των Ντένβερ Νάγκετς, παραδεχόμενος πως δεν έχει τον προσωπικό αριθμό του Νόλε.

Από την πλευρά του, ο Τζόκοβιτς, που είναι μεγάλος φαν του μπάσκετ (και δη του Ερυθρού Αστέρα στη Σερβία) και αυτή τη στιγμή βρίσκεται στη Γαλλία, συμμετέχοντας στο Roland Garros, ανέφερε: "Δεν νομίζω ότι μπορεί κάποιος άλλος να κάνει ό,τι εκείνος στο μπάσκετ. Είναι αναμφίβολα ο καλύτερος μπασκετμπολίστας στον κόσμο. Τον υποστηρίζω θερμά. Είναι απίθανος τύπος. Είναι το καμάρι της Σερβίας. Είμαι πολύ υπερήφανοι για εκείνον και ελπίζουμε ότι θα μπορέσει να κερδίσει το πρώτο του δαχτυλίδι.

Με κολακεύουν όσα είπε, ειλικρινά. Είδα την συνέντευξή του πριν από μία εβδομάδα και είμαι πραγματικά ευγνώμων. Δεν έχουμε επικοινωνήσει για να πω την αλήθεια. Βρήκα τον αριθμό του χθες, οπότε θα του στείλω μήνυμα. Είναι δύσκολο να βρεις τον αριθμό του κινητού του αυτές τις ημέρες. Θέλω να του στείλω μήνυμα για να τον ευχαριστήσω, γιατί με άγγιξε πραγματικά με τα λεγόμενά του.

Νιώθω κι εγώ το ίδιο για εκείνον. Πιστεύω ότι είναι ταπεινός, είναι ένας απλός άνθρωπος. Βρίσκεται στην πιο δημοφιλή λίγκα του πλανήτη και κυριαρχεί εδώ και τρία χρόνια, είναι απίστευτο. Ακούγοντας τον ΛεΜπρόν, τον AD, τον Εμπίντ, τον Αντετοκούνμπο και όλους αυτούς τους παίκτες να μιλάνε για εκείνον, να τον επαινούν, με κάνει περήφανο".

TAGS NBA ΝΤΕΝΒΕΡ ΝΑΓΚΕΤΣ ΝΙΚΟΛΑ ΓΙΟΚΙΤΣ ΝΟΒΑΚ ΤΖΟΚΟΒΙΤΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ