FINAL FOUR 2023

Ο Τζοέλ Μπόλομποϊ στο SPORT24: "Είμαι πάντα έτοιμος και περιμένω να ακουστεί το όνομά μου, μέχρι τότε θα στηρίζω την ομάδα"

Ο Τζοέλ Μπόλομποϊ στο SPORT24: "Είμαι πάντα έτοιμος και περιμένω να ακουστεί το όνομά μου, μέχρι τότε θα στηρίζω την ομάδα"
ANDREAS PAPAKONSTANTINOU / TOURETTE PHOTOGRAPHY

Ο Τζοέλ Μπόλομποϊ δεν έχει σταθερό χρόνο συμμετοχής στον Ολυμπιακό, ωστόσο, είναι απόλυτα αφοσιωμένος στους στόχους της ομάδας και κάνει ό,τι περνάει από το χέρι του για να τη βοηθήσει, όπως δηλώνει στο SPORT24 λίγο πριν το Final Four του Κάουνας.

Ο Τζοέλ Μπόλομποϊ βρίσκεται μόλις μερικούς μήνες στον Ολυμπιακό, ωστόσο, μετράει περισσότερους από 130 αγώνες στην EuroLeague, δύο παρουσίες σε Final Four (2019, 2021) και μία κατάκτηση (2019) με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας.

Πλέον, ετοιμάζει τις ερυθρόλευκες βαλίτσες του για το Κάουνας και μιλάει στο SPORT24 για το πώς έχει προσαρμοστεί στο ρόλο του, αλλά και για τις υψηλές προσδοκίες που υπάρχουν γύρω από την ομάδα.

Έχεις βρεθεί ξανά σε Final Four και έχεις κατακτήσει το τρόπαιο της EuroLeague. Τι περιμένεις από το προσεχές Final Four;

"Πάμε στο Final Four με την ίδια νοοτροπία, θέλουμε να κατακτήσουμε την κούπα. Τούτου λεχθέντος, πρέπει να κάνουμε ένα βήμα τη φορά. Πρέπει να εστιάσουμε στη Μονακό και μόνο στη Μονακό".

Πόσο δύσκολο είναι να μην ξέρεις πότε και πόσο θα παίξεις; Κάποιες φορές είσαι δεύτερος σέντερ, κάποιες τρίτος. Πώς το διαχειρίζεσαι;

"Όλοι θέλουν να παίζουν. Κατανοώ το ρόλο μου και τον έχω αποδεχτεί. Για μένα η ομάδα έρχεται πρώτη. Θα κάνω ό,τι χρειάζεται η ομάδα και ό,τι ζητάει ο προπονητής από εμένα. Όπως είπες, πρέπει να μένω έτοιμος. Όταν ακουστεί το όνομά μου θα μπω να παίξω. Αν δεν παίζω θα στηρίζω τον επόμενο παίκτη γιατί έτσι κάνουμε όλοι, στηρίζουμε ο ένας τον άλλο ανεξάρτητα από το ποιος παίζει, ανεξάρτητα από το ποιος σκοράρει".

Final Four 2023: Τop Price Νικητής Διοργάνωσης Ολυμπιακός σε απόδοση 3.30 από το pamestoixima.gr

Υπάρχουν υψηλές προσδοκίες για τον Ολυμπιακό. Αφενός επειδή πήγε για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά στο Final Four. Αφετέρου γιατί μέσα στη σεζόν όλοι λένε ότι οι ερυθρόλευκοι έχουν παίξει το καλύτερο μπάσκετ. Σας αγχώνει αυτό ή σας δίνει περισσότερο κίνητρο;

"Δεν νομίζω ότι μας αγχώνει καθόλου αυτό. Σίγουρα μας δίνει μεγαλύτερο κίνητρο. Ακούμε την κριτική, ακούμε τους οπαδούς, ακούμε όλον τον εξωτερικό "θόρυβο", αλλά προσπαθούμε να τον απομονώσουμε και να είμαστε συγκεντρωμένοι σε εμάς. Ξέρουμε πολύ καλά τον τρόπο με τον οποίο παίζει ο Ολυμπιακός το μπάσκετ του. Έχουμε αυτή την νοοτροπία ότι μπορούμε να κερδίσουμε τον οποιονδήποτε".

Ο Τζοέλ Μπόλομποϊ στο SPORT24: "Είμαι πάντα έτοιμος και περιμένω να ακουστεί το όνομά μου, μέχρι τότε θα στηρίζω την ομάδα"
Ο Τζοέλ Μπόλομποϊ με τη συντάκτρια του SPORT24, Βασιλική Καραμούζα, στο ΣΕΦ ANDREAS PAPAKONSTANTINOU / TOURETTE PHOTOGRAPHY


Μέσα στη regular season χάσατε και τα δύο παιχνίδια από την Μονακό; Πόσο ενδεικτικό είναι αυτό το δείγμα ενόψει του Final Four;

"Σίγουρα αυτό είναι κάτι που πρέπει να το λάβουμε υπόψιν. Όμως είναι το Final Four και μπορεί να συμβεί το οτιδήποτε. Θα μπορούσες να πεις το ίδιο πράγμα για εμάς και τη Φενέρμπαχτσε. Τους κερδίσαμε δύο φορές στην κανονική διάρκεια, αλλά στα playoffs καταλήξαμε να παίξουμε πέντε αγώνες. Τα playoffs και το Final Four, γενικά δηλαδή η post season, είναι μια εντελώς διαφορετική υπόθεση".

Κάποιοι από τους συμπαίκτες σου, όπως ο Σλούκας και ο Πίτερς τόνισαν πως ο Τόμας Γουόκαπ αδικήθηκε που δεν κέρδισε το βραβείο του καλύτερου αμυντικού της χρονιάς στην EuroLeague. Ποια είναι η δική σου άποψη;

"Ναι, τον αγνόησαν, θα έπρεπε να είχε κερδίσει το βραβείο. Κάνει πολλά πράγματα στο παρκέ, ιδίως όντας γκαρντ. Βοηθάει πάρα πολύ στο αμυντικό σκέλος, οπότε σίγουρα πιστεύω ότι θα έπρεπε να το είχε πάρει ο Γουόκαπ".

Ποιος από τους παίκτες του Ολυμπιακού θα έλεγες ότι είναι περισσότερο ενθουσιασμένος και ανυπόμονος για το προσεχές Final Four;

"Ο πιο ενθουσιασμένος; Είναι πολύ δύσκολο να το πω αυτό, γιατί όλοι νιώθουμε έτσι. Αν ρωτήσεις εμένα θα σου πω τον εαυτό μου, αν ρωτήσεις κάποιον άλλο θα σου πει τον εαυτό του".

Το φετινό Final Four της EuroLeague μαζί με όλα τα παιχνίδια της κορυφαίας ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης, θα είναι αποκλειστικά και για τις επόμενες 5 σεζόν στο Novasports.

TAGS FINAL FOUR 2023 ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΜΠΑΣΚΕΤ EUROLEAGUE ΚΑΟΥΝΑΣ EUROLEAGUE FINAL FOUR
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ