EUROLEAGUE

Ο Τζέισι Κάρολ προτίμησε τη Ρεάλ από την Μπαρτσελόνα για να μην βλέπει την πλάτη του Χουάν Κάρλος Ναβάρο

Ο Τζέισι Κάρολ προτίμησε τη Ρεάλ από την Μπαρτσελόνα για να μην βλέπει την πλάτη του Χουάν Κάρλος Ναβάρο
EUROKINISSI

Ο 40χρονος Τζέισι Κάρολ αποκάλυψε το λόγο που προτίμησε τη Ρεάλ Μαδρίτης από την Μπαρτσελόνα το καλοκαίρι του 2011, ενώ έπλεξε το εγκώμιο του επί μία δεκαετία προπονητή του, Πάμπλο Λάσο.

Ο Τζέισι Κάρολ έχει μετακομίσει στο Σολτ Λέικ Σίτι, σπουδάζει, ασχολείται με τις οικογενειακές επιχειρήσεις και προπονεί την ομάδα μπάσκετ της κόρης του. Το Jot Down Sport βρήκε, όμως, τον 40χρονο βετεράνο σούτινγκ γκαρντ και τον έκανε να δώσει μια εφ'όλης της ύλης συνέντευξης. Ανάμεσα στα πολλά και ενδιαφέροντα που είπε ο Κάρολ, εκμυστηρεύτηκε πως το 2011, πριν μετακομίσει στη Ρεάλ Μαδρίτης είχε δεχθεί πρόταση και από την Μπαρτσελόνα, την οποία απέρριψε για έναν πολύ συγκεκριμένο λόγο. Αυτός ήταν ο Χουάν Κάρλος Ναβάρο.

"Η Μπαρτσελόνα το 2011 ήταν μια από τις καλύτερες ομάδες στην Ευρώπη. Κέρδιζε τα πάντα. Μόλις είχε κατακτήσει την EuroLeague το 2010. Είχε μεγάλη ομάδα. Αυτή η ομάδα ήταν φανταστική, ο Χουάν Κάρλος Ναβάρο, ο Φραν Βάσκεθ, ο Ρίκι Ρούμπιο. Απίστευτη ομάδα.

Είδα αυτή την ομάδα και σκέφτηκα: 'Πού πάω; Δεν πρόκειται να πάρω λεπτά από τον Χουάν Κάρλος Ναβάρο. Δεν πρόκειται να το κάνω. Είναι ένας θρύλος του ισπανικού μπάσκετ. Μπορούμε να παίξουμε μαζί; Νομίζω πως ναι, αλλά θα το δει και ο προπονητής το ίδιο;' Δεν το ήξερα.

Αντίθετα, είδα τη Ρεάλ Μαδρίτης και είπα: 'Εδώ έχουμε μια νεανική ομάδα, με μερικούς από τους καλύτερους Ισπανούς, που εξακολουθούν να μεγαλώνουν και να βελτιώνονται, και νομίζω ότι τους λείπει ένας άνθρωπος που κάνει αυτό που κάνω εγώ, να τρέχει και να βγαίνει από τα σκριν'.

Είχαν καλούς πόιντ γκαρντ, τον Τσάτσο, τον Σέρχιο Γιουλ και είχαν έναν πολύ σημαντικό σέντερ, όπως ο Φελίπε Ρέγιες, που μπορούσε να πάρει ριμπάουντ, να σκοράρει και να κάνει μπλοκ. Είπε: 'Λοιπόν, εντάξει. Πάω εκεί, να δω τι μπορούμε να κάνουμε'. Το ίδιο καλοκαίρι υπέγραψε ο Πάμπλο Λάσο, νομίζω ότι υπέγραψα πριν από τον Πάμπλο. Και, ειλικρινά, ήμουν απλώς ένα άλλο κομμάτι, αλλά το στυλ του Πάμπλο Λάσο, αυτός ο τρόπος παιχνιδιού του μπάσκετ και η προσωπικότητά του, ήταν ακριβώς αυτό που χρειαζόταν η Μαδρίτη εκείνη την εποχή.

Ο Λάσο μας έδωσε την ελευθερία να αποτύχουμε, την ελευθερία να κάνουμε λάθη και να μην φοβόμαστε. Την πρώτη χρονιά έδωσε στον Τσάτσο, στον Σέρχιο, στον Φελίπε, στον Ρούντι και σε μένα την αυτοπεποίθηση να είμαστε ο εαυτός μας και να παίζουμε. Ήταν πολύ διασκεδαστικά χρόνια.

Υπήρχαν πολλά παιχνίδια που έπρεπε να χάσουμε, αλλά όλοι πιστεύανε ότι μπορούσαμε να ξεπεράσουμε τις αντιξοότητες και... κερδίζαμε. Όλα αυτά χάρη στον Πάμπλο, που μας έδωσε αυτή την ελευθερία.

Αν βάλεις τον Ρούντι και τον Σέρχιο Γιουλ σε ένα κουτί και τους πεις ότι μπορούν να κάνουν μόνο ένα πράγμα, θα αποτύχουν γιατί δεν είναι τέτοιοι παίκτες. Πρέπει να τους δώσεις ευκαιρίες να είναι δημιουργικοί, να σκεφτούν, να κάνουν ένα μικρό λάθος. Ο Λάσο μας έδωσε αυτή την ευκαιρία.

Μερικοί από αυτούς τους παίκτες είχαν προηγουμένως συνεργαστεί με τον Ετόρε Μεσίνα. Ο Τσάτσο, για παράδειγμα, δεν θα μπορούσε να λάμψει στη Ρεάλ Μαδρίτης με αυτόν τον προπονητή. Από την άλλη, με τον Πάμπλο Λάσο ήταν τελείως διαφορετικά τα πράγματα.

Ακριβώς. Ο Μεσίνα είναι καλός προπονητής, έχει τον τρόπο του, αλλά για αυτή την ομάδα δεν ήταν ο σωστός άνθρωπος. Ο Πάμπλο Λάσο ναι.

Νομίζω ότι ο Τσους Ματέο και ο Πάμπλο Λάσο έχουν πολλές ομοιότητες. Για αυτό η Ρεάλ συνεχίζει να είναι επιτυχημένη. Ο Ματέο είναι λίγο πιο ήρεμος από τον Λάσο, αλλά νομίζω πως βλέπουν το μπάσκετ με τον ίδιο τρόπο", ανέφερε μεταξύ άλλων ο Κάρολ.

TAGS EUROLEAGUE ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ ΜΠΑΣΚΕΤ ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ ΜΠΑΣΚΕΤ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ