ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Ο Τζέιλεν Μπράνσον στο SPORT24: "Η Κρήτη, το διαφορετικό στιλ μπάσκετ και ο σεβασμός για τον Αντετοκούνμπο"

Ο Τζέιλεν Μπράνσον στο SPORT24: "Η Κρήτη, το διαφορετικό στιλ μπάσκετ και ο σεβασμός για τον Αντετοκούνμπο"

Πήρε MVP και χρυσό μετάλλιο στην Κρήτη, οπότε δεν ξεχνάει αυτή την εμπειρία. Θα ζήσει ο Τζέιλεν Μπράνσον κάτι παρόμοιο και με την εθνική ανδρών των ΗΠΑ; Το SPORT24 τον συνάντησε στο Άμπου Ντάμπι και μίλησε μαζί του.

Ήταν 5 Ιουλίου του 2015, όταν τα Δύο Αοράκια γέμισαν ασφυκτικά για τον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου U19. Οι έφηβοι της Κροατίας αντιμετώπισαν τους εφήβους των ΗΠΑ, που πήραν την νίκη (79-71) και μαζί τα χρυσά μετάλλια. MVP εκείνου του τουρνουά, στο οποίο η Ελλάδα τερμάτισε τέταρτη, ήταν ο πόιντ γκαρντ που οκτώ χρόνια μετά έχει βάλει ξανά τους Νιου Γιορκ Νικς στο σωστό δρόμο και έχει αρχίσει να τους μετατρέπει σε ελκυστικό προορισμό για πραγματικά μεγάλους αστέρες του NBA.

Το SPORT24 συνάντησε τον Τζέιλεν Μπράνσον στο Άμπου Ντάμπι μετά από προπόνηση της Team USA. Ταπεινός και μετρημένος, συγκεντρωμένος, ένα κομπιούτερ που έχει στο μυαλό του μόνο την νίκη, ο βραχύσωμος πόιντ γκαρντ παραδέχθηκε ότι δεν έχει ξεχάσει την Κρήτη, το ταξίδι στην οποία συνδυάστηκε με μία σπουδαία επιτυχία στην πορεία του στο μπάσκετ.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΤΟ ΑΜΠΟΥ ΝΤΑΜΠΙ: ΧΑΡΗΣ ΣΤΑΥΡΟΥ

"Ήταν ένα σπουδαίο τουρνουά και είχαμε ένα φανταστικό γκρουπ παιδιών. Ήταν διασκεδαστικό γιατί αγωνιστήκαμε σε ένα περιβάλλον, σε μία χώρα που έχει πάθος για το μπάσκετ. Ήταν πραγματικά διασκεδαστικό" μας είπε ο αστέρας των Νικς, που σε εκείνη την εθνική εφήβων των ΗΠΑ είχε δίπλα του τον Τζέισον Τέιτουμ και μερικούς παίκτες που ενώ είχαν προδιαγραφές (Τζος Τζάκσον, Τέρενς Φέργκιουσον, Χάρι Τζάιλς, Τσινάνου Ονουάκου), δεν έκαναν την καριέρα που όλοι περίμεναν.

Για κάποιους (βλέπε Άντονι Έντουαρντς), το μπάσκετ είναι ίδιο παντού. Ο Μπράνσον έχει άλλη γνώμη: "Το άθλημα είναι διαφορετικό από μέρος σε μέρος. Υπάρχουν πολλά διαφορετικά στιλ, είναι διαφορετικό από τόπο σε τόπο. Και το FIBA basketball είναι διαφορετικό από το NBA basketball. Είναι το ίδιο, αλλά διαφορετικό. Και προσωπικά, σέβομαι κάθε τύπο μπάσκετ. Εμείς πρέπει να συνεχίσουμε να γινόμαστε καλύτεροι από τη μία ημέρα στην άλλη, ατομικά και ομαδικά, πρέπει να δουλεύουμε για έναν κοινό σκοπό. Η ομάδα μας να είναι η κορυφαία στο τέλος του τουρνουά".

Για τον Μπράνσον, το να φοράει τη φανέλα της Team USA παραμένει ένα μαγικό συναίσθημα: "Ενθουσιάστηκα όταν με κάλεσαν, διότι πρόκειται για μία ευκαιρία που δεν μπορείς να προσπεράσεις. Είναι ένα από αυτά που δεν μπορείς να θεωρείς δεδομένα, γι' αυτό και πρέπει να απολαμβάνεις τις στιγμές" μας είπε και εξήγησε τις διαφορές σε σχέση με το μπάσκετ που παίζεται στις ΗΠΑ: "Οι αγώνες είναι μικρότεροι και πιο σύντομοι, παίζεις σε τουρνουά και όχι σε σεζόν, οπότε αν χάσεις, χάθηκες. Ηττήθηκες; Τελείωσες. Στο NBA έχεις σειρές επτά αγώνων, είναι διαφορετικό. Το φιζικάλιτι είναι διαφορετικό επίσης".

Όπως ρωτήσαμε τον Άντονι Έντουαρντς, έτσι ρωτήσαμε και τον Τζέιλεν Μπράνσον αν αισθάνεται πως η Team USA είναι η ομάδα που όλοι θέλουν να νικήσουν: "Το άθλημα έχει μεγαλώσει πολύ, παγκοσμίως. Τόσοι σούπερσταρς έρχονται από τόσες διαφορετικές χώρες. Το παιχνίδι μεγαλώνει, απλώνεται και παράγει σπουδαίους αθλητές. Εμείς είμαστε μία πραγματικά πολύ καλή ομάδα, με ένα εξαιρετικό προπονητικό τιμ. Πολλοί περιμένουν να μας αντιμετωπίσουν εδώ και καιρό. Και οι αποστάσεις δεν είναι τόσο μεγάλες".

Το σίγουρο είναι ότι ο παίκτης των Νικς ήθελε να αντιμετωπίσει και σε αυτό το επίπεδο τον Γιάννη Αντετοκούνμπο: "Πάντα θέλεις να αντιμετωπίζεις τους κορυφαίους, όμως την ίδια στιγμή, ο Αντετοκούνμπο είναι ένας από τους καλύτερους παίκτες στον κόσμο. Κάθε φορά που αγωνίζεται, κάθε φορά η ομάδα του θέλει την νίκη. Τρέφω απεριόριστο σεβασμό για εκείνον, πλέον όμως το σημαντικότερο είναι αυτοί που βρίσκονται εκεί έξω και για εμάς, δεν έχει σημασία ποιος είναι απέναντί μας. Τους σεβόμαστε όλους".

SPORT24 και Stoiximan πηγαίνουν μαζί στα φιλικά προετοιμασίας της ομάδας μας λίγες ημέρες πριν την συμμετοχή της στο Παγκόσμιο Κύπελλο Μπάσκετ.

TAGS ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ ΦΙΛΙΚΑ MUNDOBASKET ΕΘΝΙΚΗ ΜΠΑΣΚΕΤ TEAM USA MUNDOBASKET 2023 ΝΙΟΥ ΓΙΟΡΚ ΝΙΚΣ ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑΣ ΜΠΑΣΚΕΤ ΕΘΝΙΚΗ ΗΠΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ