EUROBASKET 2022

Ο Τορνίκε Σενγκέλια στο SPORT24: "Δεν είναι εύκολο να είμαστε 100% έτοιμοι τόσο γρήγορα αλλά δεν είναι και απίθανο"

Ο Τορνίκε Σενγκέλια στο SPORT24: "Δεν είναι εύκολο να είμαστε 100% έτοιμοι τόσο γρήγορα αλλά δεν είναι και απίθανο"

Η Γεωργία ολοκλήρωσε την παρουσία της στο φιλικό τουρνουά Ακρόπολις στο ΟΑΚΑ και ο Τορνίκε Σενγκέλια μίλησε στο SPORT24 για την ανάγκη να παρουσιαστεί έτοιμη η ομάδα ενόψει του EuroBasket και τον χρόνο που δεν είναι σύμμαχος, ενώ παράλληλα δεν θέλησε να κάνει κάποιο σχόλιο αναφορικά με την ομάδα που θα τον δούμε τη νέα σεζόν.

Με τρεις ήττες σε ισάριθμα ματς η Γεωργία ολοκλήρωσε την παρουσία της στο φιλικό τουρνουά Ακρόπολις που διεξήχθη στο ΟΑΚΑ. Ο Ηλίας Ζούρος είχε την ευκαιρία να βγάλει χρήσιμα συμπεράσματα και να κάνει τα πλάνα του ενόψει του προκριματικού αγώνα για το Παγκόσμιο Κύπελλο κόντρα στην Ολλανδία και φυσικά το μεγάλο γεγονός του καλοκαιριού, το EuroBasket.

Η Γεωργία είχε στη διάθεσή της σε αυτό το τουρνουά όλα της τα αστέρια. Από τον Σάντρο Μαμουκελασβίλι, συμπαίκτη του Γιάννη Αντετοκούνμπο στους Μπακς, μέχρι τον πολύπειρο φόργουορντ της Βίρτους Μπολόνια και πρώην της ΤΣΣΚΑ Μόσχας, Τορνίκε Σενγκέλια.

Ο Σενγκέλια μίλησε στο SPORT24 μετά από την λήξη του τελευταίου αγώνα της Γεωργίας κόντρα στην Πολωνία, και αναφέρθηκε στην προσπάθεια που γίνεται στην ομάδα ενόψει του EuroBasket και τον χρόνο που δεν είναι σύμμαχός τους. Παράλληλα εξέφρασε την αισιοδοξία του πως η ομάδα θα καταφέρει να παρουσιαστεί όσο το δυνατόν πιο έτοιμη στα επίσημα παιχνίδια που ακολουθούν.

"Δεν θα είναι σε καμία περίπτωση εύκολο να ανασυνταχθούμε τόσο γρήγορα και παρουσιαστούμε 100% έτοιμοι μέσα σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα αλλά δεν είναι και απίθανο. Πιστεύω στην ομάδα που έχουμε και που χτίζουμε μέσω των φιλικών, αυτά τα ματς μας έδωσαν την ευκαιρία να τεστάρουμε πράγματα ενόψει της δύσκολης συνέχειας.

Έχουμε πολύ καλό τεχνικό επιτελείο, πιστεύω σε αυτό αλλά και στον εαυτό μου και θα πρέπει να βρούμε τον τρόπο να είμαστε στην κατάσταση που πρέπει και θέλουμε".

O Τορνίκε Σενγκέλια κόντρα στην Πολωνία στο τουρνουά Ακρόπολις
O Τορνίκε Σενγκέλια κόντρα στην Πολωνία στο τουρνουά Ακρόπολις INTIME SPORTS


Οι ομάδες δεν έχουν την πολυτέλεια του χρόνου για να να παρουσιάσουν άμεσα την επιθυμητή εικόνα, με την Γεωργία του Σενγκέλια να μην αποτελεί εξαίρεση. "Δεν έχουμε χρόνο να κάνουμε επιπλέον αναλύσεις. Οφείλουμε να κάνουμε αυτό που πρέπει με τον προπονητή μας τόσο στο ματς των προκριματικών όσο φυσικά και στο EuroBasket".

Στο τελευταίο φιλικό κόντρα στην Πολωνία ο Σενκέλια ήταν ο κορυφαίος για την ομάδα του. Είχε 27 πόντους με 7/7 δίποντα, 2/3 τρίποντα, 7/11 βολές, 6 ριμπάουντ και 5 ασίστ αποτελώντας έναν πραγματικό ηγέτη της Εθνικής του ομάδας.

Ο Τορνίκε Σενγκέλια παραλαμβάνει το αναμνηστικό βραβείο για τη συμμετοχή της Γεωργίας στο τουρνουά Ακρόπολις
Ο Τορνίκε Σενγκέλια παραλαμβάνει το αναμνηστικό βραβείο για τη συμμετοχή της Γεωργίας στο τουρνουά Ακρόπολις EUROKINISSI SPORTS

Πέρασε μεγάλο μέρος της περσινής σεζόν φορώντας τα χρώματα της Βίρτους Μπολόνια με την οποία κατάφερε να πανηγυρίσει το πρωτάθλημα στο EuroCup και την επιστροφή στην EuroLeague. Το συμβόλαιό του ολοκληρώθηκε και ο Σενγκέλια κυκλοφορεί στην αγορά ως free agent, χωρίς ακόμα να έχει βρει τον επόμενο σταθμό στην καριέρα του.

Για έναν παίκτη του δικού του επιπέδου κάτι τέτοιο δεν είναι συνηθισμένο. Τα δημοσιεύματα που τον θέλουν να παραμένει και τη νέα σεζόν στην ιταλική πόλη υπάρχουν, ωστόσο ο ίδιος απέφυγε να κάνει οποιοδήποτε σχόλιο αναφορικά με το μέλλον του. "Δεν θα ήθελα να κάνω κάποιο σχόλιο πάνω σε αυτό".

TAGS EUROBASKET 2022 ΒΙΡΤΟΥΣ ΜΠΟΛΟΝΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ