ΝΤΟΥΣΑΝ ΙΒΚΟΒΙΤΣ

Ο Θοδωρής Παπαλουκάς αποκλειστικά στο SPORT24 για τον Ντούσαν Ίβκοβιτς: "Δεν τα έβγαζες εύκολα πέρα μαζί του, μου άλλαξε τη ζωή"

Ο Θοδωρής Παπαλουκάς με τον Ντούσαν Ίβκοβιτς στον Ολυμπιακό
Ο Θοδωρής Παπαλουκάς με τον Ντούσαν Ίβκοβιτς στον Ολυμπιακό INTIME SPORTS

Ο Θοδωρής Παπαλουκάς ευγνωμονεί τον Ντούσαν Ίβκοβιτς διότι "μου άλλαξε τη ζωή" και ο Βασίλης Σκουντής θυμάται την ανατριχιαστική κουβέντα του Βασίλη Ευαγγελινού…

Είναι καλοκαίρι του 2002 και ανήμερα τον Δεκαπενταύγουστο ο Θοδωρής Παπαλουκάς μένει ξεκρέμαστος! Ο Ολυμπιακός τον αποδεσμεύει και ο Τεό ψάχνεται παντοιοτρόπως και νιώθει να τον ζώνουν τα φίδια...

Περνούν οι μέρες και η μοναδική επιλογή που έχει είναι να βαδίσει στα παλιά ίχνη του… Νίκου Αναστόπουλου και να παίξει στην Αβελίνο!

Στο μεταξύ ο Ντούσαν Ιβκοβιτς είχε βαρεθεί να περιμένει την απάντηση του Κίκι Βαντεγουέι για να καθίσει στον πάγκο των Ντένβερ Νάγκετς, αναλαμβάνει την τεχνική ηγεσία της ΤΣΣΚΑ Μόσχας και μια από τις πρώτες κινήσεις του είναι η μεταγραφή του πρώτου σκόρερ του ελληνικού πρωταθλήματος, του Νίκου Χαζτηβρέττα από τον Ηρακλή…

Ο συχωρεμένος εδώ και τρία χρόνια, Βασίλης Ευαγγελινός στον οποίο ο Ιβκοβιτς είχε προσδώσει το παρατσούκλι «Τίγρης» είναι εκείνη την εποχή ο ατζέντης του Παπαλουκά και πιάνει στο… παρακαλετό τον Ντούντα για να πάρει κοψοχρονιά τον Θοδωρή!

«Είναι δυο μέτρα πλέι μέικερ, πολύ έξυπνος, διαβάζει το παιχνίδι και κοντά σου θα παίξει σπουδαίο μπάσκετ. Θυμήσου τι σου λέει ο Τίγρης. Άσε που θα κάνει και παρέα στον Χατζηβρέττα»!

Κουβέντα στην κουβέντα ο Ευαγγελινός έψησε τον Ντούντα να προχωρήσει στη μεταγραφή, αλλά ο Παπαλουκάς δίσταζε επειδή, ως γνωστόν, φοβάται το… αεροπλάνο και γι’ αυτό άλλωστε εκ των υστέρων έβαλε όρο στο συμβόλαιο του να μην ταξιδεύει στο Βλαδιβοστόκ!

Τον έπιασε τότε ο Ευαγγελινός και ήρε τις επιφυλάξεις του με ένα μακάβριο πλην ατράνταχτο επιχείρημα…

«Ρε συ Θοδωρή, εάν το ριζικό σου γράφει ότι θα πεθάνεις σε αεροπορικό δυστύχημα, είναι καλύτερα να πεθάνεις παίζοντας για τον Ντούντα, παρά για τον προπονητή της Αβελίνο»!

Σήμερα ο Παπαλουκάς δεν είπε πολλά. «Υπήρξε και θα παραμείνει αφ’ εαυτού τόσο μεγάλος, που δεν έχει νόημα να φλυαρήσω» μου είπε πριν από λίγη ώρα.

«Ηξερε πολλά καντάρια μπάσκετ, αλλά εκτός από γνώστης ήταν επίσης μια τρομερή προσωπικότητα. Δεν τα έβγαζες εύκολα πέρα μαζί του και αυτό τον έκανε ακόμη πιο ξεχωριστό. Είναι περιττό να πω πόσο σημάδεψε το ευρωπαϊκό και κυρίως το ελληνικό μπάσκετ…»

Και κατέληξε ο Παπαλουκάς με μια κουβέντα που μαρτυρά τα συναισθήματα του με τον πιο εύγλωττο τρόπο: «Θα τον ευγνωμονώ πάντοτε διότι μου άλλαξε τη ζωή».

Ντούσαν Ίβκοβιτς - Η τελευταία συνέντευξη της ζωής του

Ο μεγάλος Ντούσαν Ίβκοβιτς μίλησε αποκλειστικά στο SPORT24 και έδωσε την τελευταία συνέντευξη της ζωής του. Μίλησε για όλους και για όλα. Από το πως ήρθε στην Ελλάδα, την πρόταση του Σωκράτη Κόκκαλη, την ΤΣΣΚΑ και το “όχι” στους Ντένβερ Νάγκετς μέχρι και τον τελικό της Πόλης.

Ντούσαν Ίβκοβιτς, The Story

TAGS ΝΤΟΥΣΑΝ ΙΒΚΟΒΙΤΣ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ