NBA

Ο θυμός του Μάικλ Τζόρνταν γι’ αυτό που δεν μπορεί να πετύχει το 2020

AP Photo/Kin Cheung AP Photo/Kin Cheung

Για την απογοήτευση που αισθάνεται ο Μάικλ Τζόρνταν ως ιδιοκτήτης οργανισμού του ΝΒΑ μίλησε ο δημοσιογράφος Τζέι Έι Αντάντε, που έβαλε τον AIR στην ίδια ζυγαριά με τους ιδιοκτήτες των Γκόλντεν Στέιτ Γουόριορς.

Σαν παίκτης, πέτυχε κάθε πιθανό και απίθανο στόχο. Σαν επιχειρηματίας, έζησε επιτυχίες, έζησε όμως και αποτυχίες. Ο Μάικλ Τζόρνταν βλέπει την περιουσία του να ξεπερνά τα δύο δισεκατομμύρια δολάρια, ωστόσο στον ρόλο του ιδιοκτήτη των Χόρνετς δεν τα έχει πάει μέχρι σήμερα όπως περίμενε, όπως ήθελε και ονειρευόταν. Και αυτό είναι για εκείνον σημαντικό πλήγμα, όπως εξήγησε ο δημοσιογράφος Τζέι Έι Αντάντε στο “The Habershow” του NBA Insider του NBC Sports Τομ Χάμπερστρο.

Στάθηκε τυχερός που αγόρασε τους Χόρνετς πριν από την πώληση των Κλίπερς που άλλαξε τα δεδομένα και έβαλε τιμή πάνω από τα δύο δισεκατομμύρια δολάρια για κάθε οργανισμό. Σε αυτά τα ποσά, δεν θα μπορούσε να τα καταφέρει. Δεν έχει τόσα χρήματα και δεν θα έβρισκε έναν τόσο σημαντικό ρόλο. Είμαι σίγουρος ότι θα μπορούσε να συνεργαστεί με κάποιους που θα διέθεταν αυτά τα ποσά, ωστόσο δεν θα έβρισκε έναν ρόλο που θα τον ευχαριστούσε” εξήγησε ο Αντάντε.

Δεν θα του άρεσε ένα τέτοιο σενάριο, δεν θα ήθελε η φωνή του να μην είναι δυνατή. Θα ήταν πολύ προσεκτικός για να μη χρησιμοποιηθεί από άλλους το όνομά του. Είδαμε ότι αυτό συνέβη με τον Μάτζικ Τζόνσον. Ο Τζόρνταν δεν θα ήθελε να είναι ο μπροστάρης και το πρόσωπο ενός οργανισμού αν δεν είχε σημαντικό έλεγχο. Δεν μπορεί να ανταγωνιστεί τους Γουόριορς του Τζο Λακόμπ και του Πέτερ Γκούμπερ, όλων αυτών των τεχνολογικά εξελιγμένων ανθρώπων που βρίσκονται εκεί. Οικονομικά, όσο επιτυχημένος και αν είναι, μιλάμε για ένα πολύ διαφορετικό επίπεδο με όλους αυτούς τους τύπους που βρίσκονται εκεί. Τον τρελαίνει που δεν μπορεί να φτάσει σε αυτό το επίπεδο, ειδικά όταν σε όλη του τη ζωή έφτανε πιο ψηλά απ’ όλους. Απλά τους συγκεκριμένους δεν μπορεί να τους κερδίσει” πρόσθεσε ο έμπειρος δημοσιογράφος.

Αν και δεν είναι τελείως ξεκάθαρο τι ακριβώς εννοεί ο Αντάντε, οι αριθμοί μιλούν από μόνοι τους. Από τη μέρα που ο Τζόρνταν αγόρασε την ομάδα της Σάρλοτ έχει βρεθεί μόλις δύο φορές στα playoffs και δεν έχει κερδίσει σειρά, ενώ οι Γουόριορς με τους Λακόμπ – Γκούμπερ στην ηγεσία τους μετρούν τρεις τίτλους, πέντε τελικούς και επτά συμμετοχές στην ποστσίζον.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ