NBA

Ο Τέρι Ροζίερ έδειξε πόσο δύσκολη είναι η ζωή στους Σέλτικς

Boston Celtics' Terry Rozier in action during an NBA basketball game against the Philadelphia 76ers, Tuesday, Feb. 12, 2019, in Philadelphia. (AP Photo/Matt Slocum) AP

Ανυπόμονος να ολοκληρωθεί η σεζόν δήλωσε ο Τέρι Ροζίερ, που κουράστηκε να ζει στη σκιά του Καϊρί Ίρβινγκ στους Μπόστον Σέλτικς.

Ένα γεμάτο ρόστερ, δεν είναι πάντα εγγύηση επιτυχίας. Και στη Βοστώνη φαίνεται πως έχουν καταλάβει πως το πραγματικά γεμάτο ρόστερ έχει μάλλον δυσκολέψει την προσπάθειά τους να κάνουν φέτος πρωταθλητισμό.

Λίγο πριν ολοκληρωθεί η κανονική περίοδος, οι Σέλτικς έχουν ρεκόρ 48-33 και κάθονται στην τέταρτη θέση της Ανατολικής Περιφέρειας, θα αντιμετωπίσουν τους Ιντιάνα Πέισερς με πλεονέκτημα έδρας στον πρώτο γύρο των playoffs, ωστόσο αυτό το 59.3% είναι πολύ χαμηλό συγκριτικά με το ταλέντο της ομάδας και τις προσδοκίες που υπήρχαν πριν από την έναρξη της χρονιάς.

Ανυπομονώ να ολοκληρωθεί αυτή η σεζόν, δεν μπορώ να σας πω ψέματα. Είμαι 26 ετών, μπαίνω στην πιο παραγωγική ηλικία μου, γιατί θα πρέπει να περιμένω οποιονδήποτε” ήταν οι ατάκες του Τέρι Ροζίερ στην προπόνηση για την αποψινή εκτός έδρας αναμέτρηση με τους Ουάσινγκτον Γουίζαρντς, ατάκες που δείχνουν τη δυσκολία που αντιμετωπίζει ένας αθλητής όταν θεωρεί τον εαυτό του έτοιμο να πρωταγωνιστήσει αλλά ζει στη σκιά ενός superstar.

Χαίρομαι που αντέξαμε σε αυτή τη μεγάλη σεζόν. Δεν ήταν τέλεια, όμως μπορεί στο τέλος να μας βοήθησε για τα playoffs. Το τελευταίο ματς της κανονικής περιόδου έφτασε και γνωρίζουμε ότι πρέπει να κοιτάξουμε μπροστά, να συγκεντρωθούμε σε πολλά πράγματα μετά από αυτή τη βραδιά” πρόσθεσε ο Ροζίερ, που είχε στα περσινα playoffs 16.5 πόντους, 5.3 ριμπάουντ, 5.7 ασίστ και 1.3 κλεψίματα ανά 36.6 λεπτά συμμετοχής σε 19 αγώνες πριν δει τους αριθμούς του να πέφτουν στους 8.8 πόντους, τα 3.9 ριμπάουντ, τις 2.9 ασίστ και το ένα κλέψιμο ανά 22.7 λεπτά σε 78 αγώνες τη φετινή χρονιά.

Η πιθανή απουσία του τραυματία Μάρκους Σμαρτ στα πρώτα ματς των playoffs ίσως αναβαθμίσει τον ρόλο του Τέρι Ροζίερ, ωστόσο η πραγματικότητα είναι πως ο βραχύσωμος γκαρντ βρίσκεται στο ροτέισον του Μπραντ Στίβενς πίσω από τους Καϊρί Ίρβινγκ, Μάρκους Σμαρτ και έχει λιγότερα λεπτά συμμετοχή ανά αγώνα από τους Γκόρντον Χέιγουορντ – Τζέιλεν Μπράουν.

Το καλοκαίρι θα είναι free agent και ουδείς μπορεί να προβλέψει ποια θα είναι η κίνησή του. Θα περιμένει να δει τι θα συμβεί στην περίπτωση του Καϊρί Ίρβινγκ τον οποίο θα πιέσουν ασφυκτικά οι Νικς, οι Νετς και οι Λέικερς ή θα αναζητήσει τον επόμενο σταθμό της καριέρας του γνωρίζοντας ότι οι Σανς ενδιαφέρονται για εκείνον;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ