NBA

Ο Τάμπο Σεφολόσα αποσύρθηκε από τα παρκέ

O Thabo Sefolosha με την φανέλα των Ρόκετς
O Thabo Sefolosha με την φανέλα των Ρόκετς DAVID ZALUBOWSKI/ASSOCIATED PRESS

Εναν μήνα πριν από τα 37α γενέθλιά του, ο Τάμπο Σεφολόσα αποχώρησε από το μπάσκετ. Καλή καριέρα στο ΝΒΑ για τον Ελβετό με τους 869 αγώνες κανονικών περιόδων.

Μια καριέρα που ξεκίνησε το 2000 από την Ελβετία, ολοκληρώθηκε στις 31 Μαρτίου 2021 με κάθε επισημότητα. Ο Τάμπο Σεφολόσα αποσύρθηκε από τα παρκέ σε ηλικία 36 ετών, έναν μήνα πριν από τα 37α γενέθλιά του, μετά από αρκετούς σοβαρούς τραυματισμούς και μια μεγάλη συζήτηση με την οικογένειά του.

Ο ύψους 1μ.98 περιφερειακός υπήρξε ένας αξιόλογος ρολίστας στο ΝΒΑ με τις φανέλες των Μπουλς, των Θάντερ, των Χοκς, των Τζαζ και των Ρόκετς, με 5.7 πόντους, 3.7 ριμπάουντ, 1.4 ασίστ και ένα κλέψιμο ανά 21.9 λεπτά συμμετοχής σε 869 αγώνες από το 2006 έως την περσινή σεζόν.

Ο Σεφολόσα έχει αγωνιστεί στην Ευρώπη με την ελβετική Τέγκε Ριβιέρα, με τη γαλλική Σαλόν, με την ιταλική Μπιέλα, ενώ στο lockout του 2011 φόρεσε για λίγους αγώνες τη φανέλα της Φενέρμπαχτσε. Κορυφαίο κατόρθωμά του, η συμμετοχή στη δεύτερη καλύτερη αμυντική πεντάδα του ΝΒΑ το 2019, όταν αγωνιζόταν στους Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ.

TAGS NBA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ