ΛΑΥΡΙΟ

Ο Τάισον Κάρτερ δίνει την τελευταία ευρωπαϊκή παράσταση με το Λαύριο πριν φορέσει τη φανέλα της Ζενίτ

Ο Τάισον Κάρτερ δίνει την τελευταία ευρωπαϊκή παράσταση με το Λαύριο πριν φορέσει τη φανέλα της Ζενίτ
PHOTO CREDITS: ©BASKETBALLCL

Το ματς με την Ουνικάχα Μάλαγα για το Basketball Champions League (19:30, Cosmote Sport4 και LIVE από το SPORT24) θα είναι το τελευταίο στην Ευρώπη για τον Τάισον Κάρτερ που θα αποχωρήσει από την ομάδα των Μεσογείων μετά από ενάμιση χρόνο για χάρη της Ζενίτ.

Την τελευταία του ευρωπαϊκή εμφάνιση με την φανέλα του Λαυρίου θα κάνει το απόγευμα της Τρίτης ο Τάισον Κάρτερ στο ματς με αντίπαλο την Ουνικάχα Μάλαγα για το Basketball Champions League (19:30, Cosmote Sport4 και LIVE από το SPORT24). Ο Αμερικανός γκαρντ της ομάδας των Μεσογείων που εντυπωσίασε το ελληνικό κοινό με τις εμφανίσεις του στον τελευταίο ενάμιση χρόνο, ετοιμάζεται να κάνει το επόμενο βήμα στην καριέρα του με τη φανέλα της Ζενίτ στην EuroLeague. Υπάρχει ωστόσο ανοιχτό το ενδεχόμενο να αγωνιστεί μία τελευταία φορά μπροστά στο ελληνικό κοινό στο ματς απέναντι στον Παναθηναϊκό για το Κύπελλο Ελλάδας (27/12, 20:00).

Ήταν μία χρονιά-όνειρο για τον Κάρτερ καθώς βοήθησε τα μέγιστα την ομάδα του να εξασφαλίσει την πρώτη παρουσία σε ευρωπαϊκή διοργάνωση στην ιστορία της στην οποία ήταν έβδομος στη λίστα με τους κορυφαίους σκόρερ έχοντας μέσο όρο 17.6 πόντους με 1.6 ριμπάουντ και 2.8 ασίστ σε 25.5 λεπτά συμμετοχής σε πέντε ματς.

Τη φετινή σεζόν στο ελληνικό πρωτάθλημα ο Τάισον Κάρτερ ήταν από τα κύρια όπλα στα χέρια του Σερέλη και είχε μέσο όρο σε 11 ματς, 16.5 πόντους ανά παιχνίδι με 2.8 ριμπάουντ, 2.9 ασίστ και 40% αποτελεσματικότητα στο τρίποντο. Η τελευταία του εμφάνιση για το πρωτάθλημα εντυπωσιακή καθώς με 31 πόντους (5/7 δίποντα, 6/10 τρίποντα, 3/3 βολές, 4 ριμπάουντ, 4 ασίστ, 2 κλεψίματα) οδήγησε την ομάδα στη νίκη με 87-71 επί του Ηρακλή.

Τη σεζόν 2020/21 στην Stoiximan Basket League, οδήγησε το Λαύριο μέχρι και τους τελικούς του πρωταθλήματος απέναντι στον Παναθηναϊκό, ενώ η πορεία του είχε σταδιακή άνοδο. Σε 22 ματς της κανονικής περιόδου σημείωσε μέσο όρο 13.7 πόντους ενώ σε 11 ματς των playoffs είχε 14.09 πόντους με 3.3 ασίστ.

TAGS ΛΑΥΡΙΟ STOIXIMAN BASKET LEAGUE BASKETBALL CH. LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ