ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Ο Τάιλερ Ντόρσεϊ στο SPORT24: "Ήταν σχέδιο του Θεού να παίξω με τον Ολυμπιακό στα playoffs, καλή πινελιά για την Εθνική ο Γουόκαπ"

Ο Τάιλερ Ντόρσεϊ στο SPORT24: "Ήταν σχέδιο του Θεού να παίξω με τον Ολυμπιακό στα playoffs, καλή πινελιά για την Εθνική ο Γουόκαπ"
24 MEDIA CREATIVE TEAM / KONSTANTINOS BADOUNAS

Μετάνιωσε που έκανε ακόμα μία προσπάθεια στο NBA; Μίλησε με τον Ολυμπιακό όταν αποφάσισε να γυρίσει πίσω και γιατί διάλεξε τη Φενέρμπαχτσε; Πώς αισθάνεται που θα παίξει κόντρα στην πρώην ομάδα του στα playoffs; Ποια η αντίδρασή του στην ελληνοποίηση του Τόμας Γουόκαπ και τι γίνεται με το δικό του διαβατήριο; Ο Τάιλερ Ντόρσεϊ απαντά στο SPORT24.

Από το καλοκαίρι του 2022 μέχρι και σήμερα, ο Τάιλερ Ντόρσεϊ βρίσκεται με έναν μαγικό τρόπο στο κέντρο των εξελίξεων. Το όνομά του επανεμφανίζεται διαρκώς στην επικαιρότητα.

Με την απόφασή του να φύγει από τον Ολυμπιακό μετά από μία πολύ μεστή περσινή σεζόν και να πάει στις ΗΠΑ, ελπίζοντας να βρει μια θέση στον μαγικό κόσμο του NBA. Με τις παραγωγικές του εμφανίσεις στο EuroBasket 2022. Με την αποδέσμευσή του από τους Μάβερικς και τα μεταγραφικά σενάρια που αυτή έφερε.

Με την επιστροφή του στη Γηραιά Ήπειρο και πιο συγκεκριμένα τη μεταγραφή του στη Φενέρμπαχτσε του Δημήτρη Ιτούδη. Με το ματσάρισμα της τουρκικής ομάδας με τον Ολυμπιακό στα playoffs της EuroLeague, που θα τον φέρει στο ΣΕΦ, αυτή τη φορά ως αντίπαλο. Με την ελληνοποίηση του Τόμας Γουόκαπ και την πιθανότητα να αποκτήσει εκείνος το δικαίωμα να αγωνίζεται ως Έλληνας και όχι ως νατουραλιζέ στην επίσημη αγαπημένη.

Για όλα αυτά μίλησε, λοιπόν, ο Τάιλερ Ντόρσεϊ στο SPORT24 απαντώντας με σιγουριά και αυτοπεποίθηση σε κάθε ερώτηση.

Έχω την αίσθηση ότι όταν τελείωσε η περσινή σεζόν είχες ήδη κατασταλάξει ότι θέλεις να πας στην Αμερική και να κυνηγήσεις άλλη μία ευκαιρία στο NBA. Ισχύει;

"Ναι. Παρόλα αυτά, κοίταξα τις προσφορές από τις ομάδες της EuroLeague και του Ολυμπιακού φυσικά, αλλά η μαμά μου μού είπε ‘πήγαινε στο NBA, δώσε άλλη μία ευκαιρία’".

Μετανιώνεις για αυτή σου την απόφαση με δεδομένο το πώς εξελίχθηκαν τα πράγματα;

"Να σου πω την αλήθεια όχι. Ήθελα να το κάνω. Θα μπορούσε να έχει εξελιχθεί καλά, θα μπορούσε να έχει εξελιχθεί και άσχημα. Δυστυχώς δεν πήρα την ευκαιρία μου. Έτσι είναι η ζωή. Δεν το μετανιώνω όμως, γιατί αυτό ήταν που ήθελα να κάνω.

Εξάλλου επέστρεψα στην EuroLeague και η Φενέρμπαχτσε μου προσέφερε ένα νέο σπίτι. Μπορεί να μην πήγαν όλα βάσει σχεδίου, αλλά ήταν μέρος μιας διαδικασίας, μίας τρελής χρονιάς με πολλά σκαμπανεβάσματα για εμένα".

Ποιοι θα έλεγες ότι είναι οι κυριότεροι λόγοι για τους οποίους δεν λειτούργησε η συνεργασία σου με τους Μάβερικς;

"Όταν έχεις two-way συμβόλαιο είσαι πολύ πίσω στο ρόστερ. Θα πρέπει να έχεις πολλά πράγματα με το μέρος σου για να τα καταφέρεις, να σε συμπαθεί ο προπονητής, να του αρέσει από πριν το παιχνίδι σου και διάφορα άλλα.

Κάποιες φορές δεν παίρνεις καν την ευκαιρία. Νομίζω πως έκανα ό,τι μπορούσα για τον πείσω (σσ. τον Τζέισον Κιντ) να μου δώσει την ευκαιρία, αλλά δεν λειτούργησε. Δεν συμβαίνει μόνο στους Μάβερικς αυτό, έτσι λειτουργεί όλο το NBA. Ωστόσο, απόλαυσα τον χρόνο που πέρασα στο Ντάλας".

Είχες κάποιου είδους σχέση με τον Λούκα Ντόντσιτς;

"Λίγα πράγματα. Τον περισσότερο καιρό ήμουν με την ομάδα στην G-League, οπότε εκεί ανέπτυξα περισσότερους δεσμούς με τους συμπαίκτες μου και το προπονητικό επιτελείο. Οπότε, ξέρεις, δεν μπορείς να αναπτύξεις μια σχέση με κάποιον αν δεν υπάρχει καθημερινή επαφή".

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Όταν έμεινες ελεύθερος από τους Μάβερικς, ποιες ομάδες από την Ευρώπη σε προσέγγισαν;

"Καμία. Ήταν κυρίως φήμες. Δεν σκεφτόμουν να επιστρέψω στην EuroLeague εκείνη την περίοδο. Δεν μίλησα με κανέναν την πρώτη φορά. Άρχισα να μιλάω με ομάδες περίπου μία εβδομάδα πριν υπογράψω στην Φενέρμπαχτσε.

Ίσως κάποιος να επικοινώνησε με τον μάνατζέρ μου, αλλά του είχα πει ότι δεν θέλω να φύγω (από την Αμερική), θέλω να παίξω όλη τη σεζόν στις ΗΠΑ. Δεν ήμουν έτοιμος να φύγω. Σκεφτόμουν ότι ίσως επιστρέψω στην Ευρώπη το καλοκαίρι.

Παρουσιάστηκε όμως μια εξαιρετική ευκαιρία και ήθελα να έρθω στη Φενέρ, για να έχω τη δυνατότητα να μπω στα playoffs και να κάνω μεγάλα πράγματα. Οπότε άδραξα την ευκαιρία, αντί να περιμένω μέχρι το καλοκαίρι, όπως είχα αρχικά κατά νου".

Όταν εν τέλει αποφάσισες να επιστρέψεις μεσούσης της σεζόν, συζήτησες με τον Ολυμπιακό;

"Ναι. Ήμουν ανάμεσα στον Ολυμπιακό και στη Φενέρ, απλά η Φενέρμπαχτσε έδειξε μεγαλύτερη διάθεση για να με υπογράψει. Ο Ολυμπιακός έκανε ήδη εξαιρετική σεζόν και είχε πολύ καλό ρόστερ, οπότε δεν υπήρχε τόσο μεγάλο ενδιαφέρον από πλευράς τους για εμένα. Ήθελα να έρθω στη Φενέρ γιατί είδα το όραμα που υπάρχει εδώ".

Πώς είναι η συνεργασία με τον Δημήτρη Ιτούδη; Υπάρχουν διαφορές σε σχέση με τη συνύπαρξή σας στην Εθνική Ελλάδας το περασμένο καλοκαίρι;

"Όχι, το προπονητικό του στυλ και πολλά plays είναι παρόμοια. Οι προπονητές δεν αλλάζουν δομικά ανάλογα με το αν βρίσκονται σε έναν σύλλογο ή σε μία εθνική ομάδα. Έχουν τόσο μεγάλη εμπειρία, οπότε έχουν τον δικό τους τρόπο.

Περισσότερο χρειάστηκα χρόνο για να γνωριστώ με τους συμπαίκτες μου και να αντιμετωπίσω έναν μικροτραυματισμό. Περισσότερο ‘δούλεψα’ στο θέμα της χημείας".

Σου ήταν δύσκολο να προσαρμοστείς στο επίπεδο της EuroLeague μετά τη θητεία σου στην G-League;

"Όχι ιδιαίτερα. Νομίζω το γεγονός ότι στραμπούληξα τον αστράγαλό μου, αυτό με πήγε λίγο πίσω. Είχαμε ήδη αρκετούς τραυματίες, οπότε προσπάθησα να παίξω παρά το πρόβλημά μου, αλλά δεν μπορούσα να είμαι ο εαυτός μου στο 100%. Πριν από αυτό όμως είχα ήδη αρχίσει να βρίσκω ρυθμό μετά από τα δύο πρώτα ματς".

Η πρεμιέρα των playoffs πλησιάζει. Πώς αισθάνεσαι που η Φενέρμπαχτσε θα αντιμετωπίσει τον Ολυμπιακό;

"Θα γίνει καλή μάχη. Κάθε παιχνίδι μετράει και όλα θα κριθούν στις λεπτομέρειες, όπως έγινε και πέρσι όταν ήμουν στον Ολυμπιακό και είχαμε παίξει με τη Μονακό. Κάθε δευτερόλεπτο μετράει. Είμαι ενθουσιασμένος, προετοιμαζόμαστε εδώ και καιρό για τα μεγάλα ματς".

Η Φενέρ έχασε και τα δύο ματς της regular season από τον Ολυμπιακό και μάλιστα με μεγάλες διαφορές. Είναι ενδεικτικό είναι αυτό το δείγμα γραφής;

"Δεν μετράει το τι έκανες στην κανονική διάρκεια. Τελείωσε. Τα playoffs είναι διαφορετικά. Παίζεις με μία μόνο ομάδα έως και πέντε φορές. Αυτό δεν συμβαίνει στην regular season, εκεί κάθε εβδομάδα ο αντίπαλος είναι διαφορετικός. Λατρεύω τα playoffs γιατί εκεί πρέπει να γίνεις πιο ‘επιθετικός’, κρίνονται από παίκτες που θα κάνουν το step-up".

Όπως είπες κι εσύ πέρσι έπαιξες στα playoffs με τον Ολυμπιακό. Αισθάνεσαι καθόλου περίεργα που θα αντιμετωπίσεις την πρώην ομάδα σου;

"Δεν θα έλεγα ότι είναι περίεργο, αλλά ήταν αναπάντεχο. Ήρθα στη Φενέρ, μπήκαμε στα playoffs και πέσαμε πάνω στον Ολυμπιακό. Νομίζω ότι ήταν σχέδιο του Θεού για τη διαδρομή μου. Δεν το περίμενα καθόλου, όμως τώρα είμαι ενθουσιασμένος και ανυπόμονος".

Σε ανησυχεί κάτι σε αυτό το ματσάρισμα;

"Όχι ιδιαίτερα. Πρέπει να μελετήσεις το παιχνίδι και να πας με αυτοπεποίθηση. Κι έτσι θα πάμε. Πιστεύουμε στον εαυτό μας. Καταλήξαμε στην 8η θέση, αλλά ξέρουμε ότι δεν θα έπρεπε να βρισκόμαστε τόσο χαμηλά.

Αυτό δεν μετράει τώρα πια όμως. Κάθε ομάδα μπορεί να διεκδικήσει τις πιθανότητές της στα playoffs. Πέρσι ας πούμε χρειαστήκαμε το Game 5 για να αποκλείσουμε τη Μονακό και να πάμε στο Final Four".

Θα ήθελες να κάνεις προβλέψεις για τα υπόλοιπα ζευγάρια των playoffs;

"Νομίζω ότι η Ρεάλ και η Παρτίζαν είναι στα ίσια, δεν μπορώ να αποφασίσω. Το ίδιο και η Μονακό με τη Μακάμπι. Το μόνο ζευγάρι στο οποίο μπορώ να διαλέξω είναι το Μπαρτσελόνα – Ζαλγκίρις, που πιστεύω ότι θα περάσει η Μπαρτσελόνα".

Ας περάσουμε στο κεφάλαιο Εθνική. Φαντάζομαι πως έμαθες για την ελληνοποίηση του Τόμας Γουόκαπ; Πώς αισθάνεσαι για αυτό; Έχεις μιλήσει καθόλου μαζί του;

"Όχι, δεν έχουμε μιλήσει. Το διάβασα στο διαδίκτυο. Είναι καλό. Το να προσθέτεις ταλέντο και έναν παίκτη όπως ο Γουόκαπ στην Εθνική ομάδα είναι πάντα καλό. Όλες οι ομάδες προσθέτουν παίκτες, οπότε είναι μια καλή πινελιά για εμάς. Δεν έχουμε μιλήσει και πιθανότατα δεν θα μιλήσω με κανέναν από τον Ολυμπιακό, γιατί έχω συγκεντρωθεί πλήρως στα παιχνίδια που ακολουθούν. Μπορούμε να είμαστε φίλοι όταν τελειώσει η σειρά των playoffs".

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Συζήτησες μήπως αυτό το θέμα με τον κόουτς Ιτούδη;

"Όχι. Δεν μιλάμε για τίποτα τέτοιο. Απλά υπάρχει στα νέα. Τα playoffs πλησιάζουν, οπότε αυτό δεν μας απασχολεί τώρα".

Υπάρχει τρόπος να φύγει ο αστερίσκος από το διαβατήριο σου και να μην αγωνίζεσαι πλέον ως νατουραλιζέ στην Εθνική Ελλάδας. Ισχύει ότι έχει ξεκινήσει αυτή η διαδικασία;

"Ναι, το δουλεύουμε το θέμα του διαβατηρίου, ώστε να μην είμαι νατουραλιζέ. Θα δούμε αν θα γίνει ή όχι. Αυτό μου είπαν, έτσι έχει η κατάσταση. Θα δούμε τι θα γίνει με αυτό το ενδεχόμενο αργότερα μέσα στο καλοκαίρι".

Ποιος "τρέχει" αυτή την υπόθεση; Η ΕΟΚ; Οι μάνατζέρ σου; Κάποιος δικηγόρος;

"Δεν έχω ιδέα. Δεν έχει σημασία, εγώ θα είμαι εκεί το καλοκαίρι. Δεν υπάρχει κάτι άλλο, δεν ξέρω τι ακριβώς συμβαίνει. Εξαρτάται από τι θα κάνουν. Εγώ έχω επικεντρωθεί στα playoffs της EuroLeague. Όταν έρθει η ώρα για αυτό, θα τα βρούμε όλα".

Πριν από μερικές ημέρες ήρθαν στην Τουρκία ο Βαγγέλης Λιόλιος και ο Νίκος Ζήσης. Πώς πήγε η συνάντησή σας; Ήσασταν μόνοι ή ήταν και ο κόουτς με τον Νικ Καλάθη και τον Κώστα Αντετοκούνμπο;

"Μόνοι μας ήμασταν. Ήρθαν να δουν πως τα πάμε. Συζητήσαμε πολύ λίγο για την Εθνική, περισσότερο μιλήσαμε γενικά για τη ζωή, για διάφορα πράγματα. Χάρηκα που τους είδα και προφανώς θα είναι στην Ελλάδα να δουν τα παιχνίδια μας με τον Ολυμπιακό επίσης".

TAGS ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ ΤΑΙΛΕΡ ΝΤΟΡΣΕΪ ΦΕΝΕΡΜΠΑΧΤΣΕ EUROLEAGUE ΕΘΝΙΚΗ ΜΠΑΣΚΕΤ ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑΣ ΜΠΑΣΚΕΤ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΜΠΑΣΚΕΤ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ