ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ

Ο συγκινητικός αποχαιρετιστήριος λόγος του Πιτίνο στους παίκτες της Εθνικής: "Είμαι περήφανος που σας γνώρισα"

Ο Ρικ Πιτίνο δίνει οδηγίες σε timeout αγώνα της εθνικής ομάδας στο τουρνουά Ακρόπολις 2021
Ο Ρικ Πιτίνο δίνει οδηγίες σε timeout αγώνα της εθνικής ομάδας στο τουρνουά Ακρόπολις 2021 EUROKINISSI

Ο Ρικ Πιτίνο αποχαιρέτησε τους παίκτες του, καθώς δεν συνεχίζει στην Εθνική Ανδρών, δηλώνοντας υπερήφανος για τη συνεργασία του μαζί τους.

Η Ελλάδα ηττήθηκε απ' την Τσεχία στον τελικό του Προολυμπιακού τουρνουά στην Βικτόρια, με τον Ρικ Πιτίνο λίγο αργότερα να ανακοινώνει πως αποχωρεί απ' την Εθνική ομάδα. Ο Πιτίνο στο δείπνο της ομάδας μετά την ήττα της ομάδας πήρε τον λόγο και αποχαιρέτησε τους παίκτες του σε μία έντονα συναισθηματικά ομιλία.

"Όταν χάνεις με τόσο μεγάλη διαφορά απογοητεύεσαι. Όταν παίζεις τόσο άσχημα απογοητεύεσαι. Εγώ όμως δεν τελειώνω απογοητευμένος αυτή τη συνεργασία, αλλά πραγματικά περήφανος που σας γνώρισα, που δουλέψαμε μαζί και κάναμε μια τόσο όμορφη προσπάθεια.

Είσαστε πραγματική ομάδα. Ήταν αυτό που ήθελα να πετύχουμε και το είδα με χαρά να συμβαίνει. Παλέψατε μαζί, γελάσατε μαζί, στεναχωρηθήκατε μαζί, κάνατε τα πάντα σαν ομάδα. Είσαστε όλοι πολύ καλοί παίκτες, αρχίζοντας από τους δύο αρχηγούς μας και φτάνοντας μέχρι τους νεότερους. Είσαστε ένα γκρουπ παικτών που έχετε όλοι περιθώρια να γίνεται καλύτεροι.

Πρέπει να σας εξομολογηθώ κάτι. Δεν ξέρω αν τα καταφέρναμε να προκριθούμε αν θα ήμουν στους Ολυμπιακούς αγώνες. Το πρόβλημα που είχα αποκομίσει στο γοφό γινόταν ολοένα και χειρότερο και πραγματικά υπέφερα. Ήταν μεγάλο όνειρό μου βέβαια, αλλά όλη αυτή η προσπάθεια για εσάς έγινε πραγματικά. Για να πάτε εσείς εκεί.

Δεν τα καταφέραμε, αλλά είμαι περήφανος που σας γνώρισα. Δούλεψα με ένα εξαιρετικό επιτελείο ανθρώπων και πάντα θα σας σκέφτομαι ευχάριστα. Τον Αύγουστο μάλιστα, θα είμαι στην Ελλάδα με την ομάδα μου, το Iona για σειρά φιλικών αγώνων. Εκεί πια, που δεν θα είμαι προπονητής σας, εύχομαι να θέλετε να βγούμε να πιούμε καμιά μπύρα" ανέφερε ο Πιτίνο με τους παίκτες να ξεσπούν σε θερμό χειροκρότημα.

Στη συνέχεια το λόγο πήρε ο Νίκ Καλάθης, ο οποίος δήλωσε: "Θέλω εκ μέρους όλων των παικτών να σε ευχαριστήσουμε κόουτς. Πραγματικά ήταν απόλαυση που δουλέψαμε μαζί σου, μας έκανες όλους καλύτερους παίκτες, ήταν μεγάλη τιμή. Για μένα στα τόσα χρόνια που είμαι στην Εθνική ίσως αυτό ήταν το καλύτερο καλοκαίρι μου. Πραγματικά γίναμε μια ομάδα με όλη τη σημασία. Ήρθαμε εδώ και ξέραμε ότι δεν υπήρχαν προσδοκίες από τους περισσότερους για εμάς. Φτάσαμε όμως τόσο κοντά. Μπορεί να μην τα καταφέραμε, αλλά κι εμείς νιώθουμε περήφανοι για την προσπάθεια που κάναμε".

Στον Ρικ Πιτίνο παραδόθηκε ένα αναμνηστικό λάβαρο της ομοσπονδίας με τις υπογραφές όλων των μελών της αποστολής. Η Εθνική άρχισε το πρωί της Δευτέρας (5/7) το πολύωρο ταξίδι για την Αθήνα, όπου αναμένεται να φτάσει το απόγευμα της Τρίτης (6/7) λόγω και της μεγάλης διαφοράς ώρας.

TAGS ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ ΠΡΟΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΡΙΚ ΠΙΤΙΝΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ