NBA

Ο Στεφ Κάρι είναι πλέον πρώτος σε σύνολο εύστοχων τριπόντων στην ιστορία του NBA

Ο Στεφ Κάρι των Γουόριορς
Ο Στεφ Κάρι των Γουόριορς Ⓒ 2021 JEFF CHIU/ ASSOCIATED PRESS

Με τα 9 τρίποντα που σημείωσε στην νίκη των Γουόριορς επί των Χοκς ο Στεφ Κάρι έγραψε ιστορία, αφού είναι πλέον ο παίκτης με τα περισσότερα εύστοχα τρίποντα στην ιστορία του NBA αν προσθέσει κάποιος αυτά της κανονικής περιόδου, των playoffs και του play-in τουρνουά.

Η 50αρα με 9 τρίποντα του Στεφ Κάρι στην νίκη των Γουόριορς επί των Χοκς (127-113) έκανε θόρυβο. Και κάπως έτσι πέρασε στα... ψιλά ένα ρεκόρ του σταρ του Γκόλντεν Στέιτ. Ένα σπουδαίο ρεκόρ για την ακρίβεια.

Με τα 9 τρίποντα που σημείωσε ο Κάρι λοιπόν έφτασε τα 2.884 τρίποντα στην κανονική περίοδο. Παράλληλα, έχει σημειώσει 470 τρίποντα στα playoffs και άλλα 12 σε αγώνες του play-in τουρνουά, φτάνοντας τα 3.366 στην καριέρα του συνολικά. Και είναι πλέον αυτός με τα περισσότερα εύστοχα τρίποντα στην ιστορία του NBA, αφήνοντας πίσω του τον Ρέι Άλεν.

Ο παλαίμαχος γκαρντ ολοκλήρωσε την καριέρα του έχοντας σημειώσει 2.973 τρίποντα στην κανονική περίοδο και άλλα 385 στα playoffs, άρα σύνολο 3.358 τρίποντα. Παραμένει πρώτος σε εύστοχα τρίποντα στην κανονική περίοδο δηλαδή, τουλάχιστον μέχρι - αν όλα πάνε καλά - να τον ξεπεράσει ο Κάρι. Πλέον όμως είναι δεύτερος σε συνολικά εύστοχα τρίποντα στην ιστορία του NBA.

Θυμηθείτε το σόου του Κάρι κόντρα στους Χοκς:

TAGS NBA ΗΠΑ ΓΚΟΛΝΤΕΝ ΣΤΕΙΤ ΓΟΥΟΡΙΟΡΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ