NBA

Ο Στεφ Κάρι αποφοίτησε από το Davidson μετά από δεκατρία χρόνια

Ο Στεφ Κάρι αποφοίτησε από το Davidson μετά από δεκατρία χρόνια
2022 AP PHOTO/BRANDON DILL

Το Davidson ενημέρωσε πως ο Στεφ Κάρι εντάχθηκε πλέον στην κατηγορία των αποφοίτων του, αφού ολοκλήρωσε τις σπουδές του και πήρε το πτυχίο του μετά από δεκατρία (13) χρόνια.

Κάθε φοιτητής/αθλητής που αποφασίζει να αποχαιρετήσει το NCAA πριν από την ολοκλήρωση της τετραετίας προκειμένου να κυνηγήσει την επαγγελματική καριέρα στο ΝΒΑ, υποχρεούται να θυσιάσει το ακαδημαϊκό κομμάτι της ζωής του. Σε αυτή την κατηγορία ανήκε ο Στεφ Κάρι, ο οποίος αποχώρησε από το Davidson το 2009, μια χρονιά πριν ολοκληρώσει τις σπουδές του.

Επί της ουσίας βέβαια, αυτό που "χρωστούσε" μέχρι πριν από λίγο καιρό ο κορυφαίος παίκτης των Γκόλντεν Στέιτ Γουόριορς ήταν ένας τρίμηνος κύκλος σπουδών. Ο τελευταίος του. Με δεκατρία (13) χρόνια καθυστέρηση, έκλεισε αυτό το κεφάλαιο της ζωής του, παρακολουθώντας τα μαθήματα του τελευταίου τριμήνου και παίρνοντας το πολυπόθητο πτυχίο.

Η ανακοίνωση έγινε από το Davidson την Κυριακή 15 Μαΐου, με το κολέγιο του Στεφ Κάρι να ενημερώνει για την αποφοίτηση του εκρηκτικού γκαρντ. Πώς τα κατάφερε; Παρακολούθησε τα υπολειπόμενα μαθήματα με τη βοήθεια των εργαζομένων του κολεγίου και δύο ακόμη καθηγητών, καταφέρνοντας να πετύχει έναν στόχο, που είχε αφήσει... στη μέση πριν από δεκατρία (13) χρόνια.

Πλέον, πέρα από κορυφαίος σουτέρ τριών πόντων στην ιστορία του ΝΒΑ, ο Στεφ Κάρι θα κυκλοφορεί στην πιάτσα κι ως κάτοχος πτυχίου στην κοινωνιολογία.

Όλα αυτά, λίγες ημέρες πριν από την έναρξη των τελικών της Δύσης, εκεί όπου οι Γκόλντεν Στέιτ Γουόριορς περιμένουν είτε τους Φοίνιξ Σανς είτε τους Ντάλας Μάβερικς.

TAGS NBA NCAA ΓΚΟΛΝΤΕΝ ΣΤΕΙΤ ΓΟΥΟΡΙΟΡΣ ΣΤΕΦ ΚΑΡΙ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ