ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ

Ο Σωτήρης Οικονομόπουλος στο SPORT24: "Πιστεύαμε στην ανατροπή, στόχος εξ αρχής το μετάλλιο"

EUROBASKET U20 /   /  -  (  / EUROKINISSI)
EUROBASKET U20 / / - ( / EUROKINISSI) ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΡΑΠΑΝΗΣ / EUROKINISSI

Η Εθνική Νέων έφερε το χάλκινο μετάλλιο στην Ελλάδα, ανεβαίνοντας ξανά στο βάθρο μετά το 2017. Εκ των πρωταγωνιστών της πορείας της γαλανόλευκης, ο Σωτήρης Οικονομόπουλος, μίλησε στο SPORT24 για την μεγάλη επιτυχία μίας παρέας παιδιών, μίας οικογένειας που έφτασε ψηλά στο Eurobasket U20.

Η ελληνική ομάδα ανέβηκε στο τρίτο σκαλί του βάθρου μετά τη μεγάλη ανατροπή στον μικρό τελικό του EuroBasket U20 κόντρα στο Βέλγιο και κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο. Ένας από τους διακριθέντες της γαλανόλευκης αποστολής (10.7 πόντους, 4.1 ριμπάουντ, 3.1 ασίστ), ο Σωτήρης Οικονομόπουλος, ο οποίος ανήκει στον Ολυμπιακό και την περασμένη σεζόν αγωνίστηκε ως δανεικός στον Πανερυθραϊκό, μίλησε στο SPORT24 για το πρώτο μετάλλιο της χώρας στο μπάσκετ μετά το 2017.

Η νίκη στον αγώνα της τρίτης θέσης, προήλθε με ανατροπή και μάλιστα από το -12. Ο πίνακας του σκορ στο τέλος του τρίτου δεκαλέπτου έδειχνε 52-40 υπέρ των Βέλγων. Ωστόσο, η ελληνική ομάδα είχε τα ψυχικά αποθέματα να επιστρέψει και να πιει νερό από την πηγή, διότι δεν έχασε ποτέ την πίστη της όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο Έλληνας διεθνής: "Ένα από τα χαρακτηριστικά της ομάδας είναι ότι δεν χάνουμε την πίστη μας. Άπαντες πιστεύαμε στην ανατροπή, διότι αδικούσαμε τους εαυτούς μας μέχρι το τρίτο δεκάλεπτο. Βρεθήκαμε και σε άλλα παιχνίδια πίσω στο σκορ όπως σε εκείνο με την Τουρκία, ωστόσο γυρίσαμε το ματς και για αυτό θεωρώ πως είναι χαρακτηριστικό της ομάδας".

Ο ύψους 1μ.91 γκαρντ, δήλωσε πως το μετάλλιο ήταν στόχος της ομάδας πριν ξεκινήσει το τουρνουά και δεν ήταν κάτι το οποίο προέκυψε στην πορεία. Συγκεκριμένα ανέφερε: "Το μετάλλιο ήταν στόχος εξ αρχής. Είχαμε πει και με τον κόουτς ότι φέτος είναι ευκαιρία για κάτι καλό με αφορμή ότι η διοργάνωση διεξάγεται στο Ηράκλειο, στην έδρα μας".

Αναφορικά με το στοιχείο που οδήγησε την ομάδα στο βάθρο, τόνισε πως εκείνο ήταν το οικογενειακό κλίμα, λέγοντας: "'Ήμασταν οικογένεια, μία γροθιά. Όλοι βάλαμε τον εγωισμό μας κάτω από το καλό της ομάδας".

Μπορεί η Εθνική να μην είχε τον τίτλο του φαβορί, ωστόσο όπως ανέφερε ο Οικονομόπουλος πίεση υπήρχε. Συγκεκριμένα: "Μόνο και μόνο που διεξαγόταν στην Ελλάδα το τουρνουά, προσέθετε πίεση. Θέλαμε να βγάλουμε ασπροπρόσωπο τον κόσμο. Πιστεύαμε ότι μπορούμε να πετύχουμε και δεν πήγαμε με άλλο σκεπτικό στη διογάνωση".

Σχετικά με το σημείο που η ομάδα πίστεψε στην διάκριση δήλωσε: "Η αντίδραση που βγάλαμε στο παιχνίδι με την Κροατία μετά την ήττα από τη Λιθουανια. Ωστόσο δεν βλέπαμε μακροπρόθεσμα και βλέπαμε το κάθε παιχνίδι σαν τελικό".

Οι εικόνες με μία παρέα παιδιών να πανηγυρίζει την επίτευξη ενός μεγάλου στόχου είναι χαρακτηριστική από τα χθεσινά (16/7) επινίκια, κάτι το οποίο αποτελεί ενδεικτικό του κλίματος που επικρατεί στα αποδυτήρια. Για το κλίμα της ομάδας, ο νεαρός γκαρντ, τόνισε: "Είμαστε οικογένεια. Είμαι περήφανος και χαρούμενος για όλους. Τους ευχαριστώ για αυτό το αξέχαστο καλοκαίρι. Θα το διηγούμαστε στα παιδιά μας και στα εγγόνια μας. Είναι όλοι τρομερά παιδιά και θα κρατήσουμε επαφές και μετά το μπάσκετ".

TAGS ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ ΕΘΝΙΚΗ ΜΠΑΣΚΕΤ ΕΛΛΑΔΑ ΕΟΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ