ΣΕΠΚ

Ο Σορώτος κι η "καυτή πατάτα" της απεργίας

Ο Σορώτος κι η "καυτή πατάτα" της απεργίας
Σορώτος

Ο Κώστας Σορώτος μιλά για την αποχώρηση του από την Ολυμπιάδα και την "καυτή πατάτα" της Α2

"Ήταν μια συνεργασία η οποία δεν "κόλλησε". Δεν ταίριαζαν οι χαρακτήρες μας. Θέλω να ευχαριστήσω τα παιδιά για τη συνεργασία μας αυτή τις 15 ημέρες, το γενικό διευθυντή, Δημήτρη Τσολάκη κι όλο το τιμ, τα μέλη του οποίου στάθηκαν πολύ σωστά απέναντι μου. Τους εύχομαι καλή δύναμη για τη συνέχεια".

Ο Κώστας Σορώτος, που δεν συνηθίζει να... μασάει τα λόγια του, μίλησε και για την απεργία του ΠΣΑΚ λέγοντας: "Στο μπάσκετ δεν υπάρχει η απόλυτη αλήθεια: το απόλυτο σωστό και το απόλυτο λάθος. Πιστεύω ότι το ίδιο ισχύει για τη συγκεκριμένη περίπτωση. Για τη μια έχουμε τα δίκαια αιτήματα των παικτών, αλλά από την άλλη -ειδικά για την Α2- έχουμε την κατάσταση των σωματείων, η οποία δεν είναι η καλύτερη δυνατή.

Οι περισσότεροι άνθρωποι που ασχολούνται, κρατάνε τις ομάδες με ηρωικές προσπάθειες. Πρέπει να υπάρξει ειλικρινής διάλογος με επικεφαλής την Ομοσπονδία, μεταξύ όλων των φορέων, παικτών προπονητών παραγόντων για να μπορέσουμε να δώσουμε λύσεις σε ουσιαστικά θέματα, που είναι πιο βαθιά από κάποια οικονομικά και ασφαλιστικά ζητήματα. Πρέπει να λυθούν αυτά για να γίνει και πιο συναρπαστικό στον κόσμο"

.

Και συνέχισε λέγοντας: "Θα μπορούσε η ΕΟΚ να αποφύγει κάποια θέματα, αν είχε αναβάλει την αγωνιστική όπως έκανε ο ΕΣΑΚΕ με την Α1. Για άλλη μια φορά η "καυτή πατάτα" έπεσε στα χέρια των παικτών και των ομάδων της Α2, ενώ αυτές της Α1 ξεπέρασαν την κρίση πολύ πιο άνετα. Μια αναβολή θα μπορούσε να δώσει χρόνο για συζητήσεις και σκέψεις".

Καταλήγοντας υπογράμμισε: "Το μπάσκετ πρέπει να βελτιωθεί σαν παιχνίδι. Οι ομάδες της Α2 δεν είναι ανταποδοτικές κι από εκεί πηγάζουν όλα τα προβλήματα. Πρέπει το άθλημα να προσελκύσει διαφημίσεις, χορηγούς και την τηλεόραση. Για να γίνει αυτό πρέπει όλοι να δουλέψουμε συνολικά και πιο βαθιά κι όχι ο καθένας στο κομμάτια του, στενά και περιορισμένα"








TAGS ΣΕΠΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ