ΖΑΛΓΚΙΡΙΣ

Ο Σμιτς απέρριψε Παρτίζαν, Μακάμπι και έμεινε στην Ζάλγκιρις για χάρη ενός... νηπιαγωγείου και για να ψαρεύει κοντά στο σπίτι του

Ο Σμιτς απέρριψε Παρτίζαν, Μακάμπι και έμεινε στην Ζάλγκιρις για χάρη ενός... νηπιαγωγείου και για να ψαρεύει κοντά στο σπίτι του
ZALGIRIS KAUNAS

Ο Ρόλαντς Σμιτς έδειξε ότι σκέφτεται διαφορετικά από τον υπόλοιπο κόσμο, αφού σύμφωνα με δημοσίευμα οι λόγοι που έμεινε στην Ζάλγκιρις και απέρριψε προτάσεις από Παρτίζαν και Μακάμπι ήταν το νηπιαγωγείο του παιδιού του και η λίμνη κοντά στο σπίτι του όπου πηγαίνει για ψάρεμα.

Ο κάθε παίκτης έχει διαφορετικά κριτήρια όταν αποφασίζει για την επόμενη κίνηση της καριέρας του. Στην περίπτωση του Ρόλαντς Σμιτς, που επέκτεινε το συμβόλαιό του με την Ζάλγκιρις μέχρι το 2026, τα κριτήρια ήταν δύο: Η οικογένειά του και η ηρεμία του.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του "basketnews.com", στο οποίο φιλοξενούνται μεταξύ άλλων δηλώσεις του GM - και θρύλου της ομάδας - Παούλιους Γιανκούνας, ο Σμιτς είχε προτάσεις από Μακάμπι και Παρτίζαν, ωστόσο ήθελε να μείνει στην Ζάλγκιρις για μία σειρά από λόγους. Δύο εξαιρετικά σημαντικοί ωστόσο αφορούσαν την οικογένειά του.

Το νηπιαγωγείο του παιδιού του απέχει μόλις δύο λεπτά από το σπίτι του. Ένα σπίτι το οποίο βρίσκεται κοντά στα σύνορα με την Λετονία (την χώρα καταγωγής του), κάτι που σημαίνει ότι οι δικοί του άνθρωποι μπορούν να τον επισκέπτονται πιο συχνά. Όσο για τον δεύτερο λόγο; Αυτός ήταν το... ψάρεμα.

Ο Σμιτς έχει πάθος με το ψάρεμα, με το σπίτι του να είναι κοντά σε λίμνη. Μάλιστα, συχνά φέτος πήγαινε για ψάρεμα με τον Γιανκούνας, όπου περνούσαν ώρες μαζί.

Είναι σαφές ότι το οικονομικό κομμάτι της συμφωνίας (θα είναι ο πιο ακριβοπληρωμένος παίκτης της Ζάλγκιρις την επόμενη σεζόν) και ο ρόλος του έπαιξαν σημαίνοντα ρόλο στην απόφαση του Σμιτς. Στο τέλος της ημέρας όμως, δεδομένου ότι Μακάμπι και Παρτίζαν είχαν κάνει συμφέρουσες προτάσεις, αυτό που έπαιξε ρόλο στην απόφαση του Λετονού φόργουορντ ήταν η οικογένειά του και η προσωπική του ηρεμία.

TAGS ΖΑΛΓΚΙΡΙΣ EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ