GAME NIGHT LATE

Ο Σάσα Βεζένκοβ στην Game Night Late: "Αν ξεκινήσω να μιλάω για την ιστορία με την Εθνική, δεν θα μας φτάσει η εκπομπή"

Ο Σάσα Βεζένκοβ στην Game Night Late: "Αν ξεκινήσω να μιλάω για την ιστορία με την Εθνική, δεν θα μας φτάσει η εκπομπή"
24 MEDIA CREATIVE TEAM / KONSTANTINOS BADOUNAS

Ο Σάσα Βεζένκοβ μίλησε αποκλειστικά στην Game Night Late του ΑΝΤ1 και αναφέρθηκε στον Ολυμπιακό και τις μάχες με τη Φενέρ στο δρόμο για το Final Four της EuroLeague, στην Εθνική Ελλάδας και στο τι συνέβη και δεν φόρεσε την γαλανόλευκη φανέλα, αλλά και στο τι επιφυλάσσει το μέλλον του μετά το καλοκαίρι.

Ο Σάσα Βεζένκοβ φιλοξενήθηκε και μίλησε αποκλειστικά στην Game Nighe Late του ΑΝΤ1 με τους Παντελή Βλαχόπουλο, Παντελή Διαμαντόπουλο και Θέμη Καίσαρη την Παρασκευή το βράδυ (21/4). Αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, στο βραβείο του MVP της Euroleague που... έρχεται, στις μάχες του Ολυμπιακού με τη Φενέρμπαχτσε για την πρόκριση στο Final Four, στο λόγο για τον οποίο δεν φόρεσε τη φανέλα της Εθνικής Ελλάδας αλλά και στο όνειρο του NBA.

Αναλυτικά όσα είπε:

Για το βραβείο του MVP της κανονικής περιόδου στη Euroleague για το οποίο είναι φαβορί:

"Δεν μου αρέσει στη ζωή μου να προτρέχω πριν γίνουν τα πράγματα. Σας ευχαριστώ για τα λόγια σας. Θα ακουστεί κλισέ αλλά το σημαντικό για μένα είναι να πάμε στο Final Four".

Για το πως μπορεί ένας παίκτης να είναι συγκεντρωμένος 100% και να μην είναι αγχωμένος:

"Το άγχος πάντα υπάρχει. Έχουμε κάνει μια χρονιά με πολλές προσδοκίες, έχουμε ανεβάσει πολύ τον πήχη. Το να πάμε στο Final Four μπορεί αρκετός κόσμος να το θεωρεί δεδομένο, το λογικό. Μόνο τέτοιο δεν είναι. Έχουμε να αντιμετωπίσουμε μια ομάδα με καλούς παίκτες, καλό προπονητή. Οπότε τα πράγματα δεν θα είναι τόσο απλά όσο φαίνονται. Θα πρέπει να ματώσουμε, να παίξουμε στο 100%. Όλοι είμαστε συγκεντρωμένοι. Εδώ μετράει το πόσο θέλεις να πας και πόσο έχεις δουλέψει γιατί αν αποτύχεις κανείς δεν θα θυμάται τι έχει γίνει όλη τη σεζόν".

Για τα ματς με τη Φενέρ και αν όντως αλλάζει η διοργάνωση στα playoffs ή απλά είναι ένα αφήγημα:

"Και εγώ πίστευα μέχρι πέρυσι πως δεν αλλάζει. Έλεγα τι θα αλλάξει, είναι όπως στην κανονική διάρκεια. Δεν είναι τίποτα το ίδιο. Έχεις μια ομάδα να αντιμετωπίσεις μέσε σε δύο εβδομάδες. Σε ξέρουν, τους ξέρεις δεν έχει κάτι να κρυφτείς και όλοι παίζουν για να πάνε στο Final Four. Γιατί και εκεί είναι εντελώς διαφορετική διοργάνωση, γιατί είναι ένα ματς. Στην κανονική διάρκεια και να χάσεις, κάπου μετά θα κερδίσεις. Μπορεί κάποιες ομάδες να μην ήταν σε καλή κατάσταση στην αρχή. Τώρα δεν συγχωρούνται τα λάθη. Πρέπει να είσαι 100% εκεί".

Για το αν θέλει Final 4 ή κάποιο άλλο φορμάτ:

"Το Final Four είναι πιο όμορφο για τους θεατές. Είναι αμφίρροπο. Αλλά έχεις παλέψει οκτώ μήνες, είσαι πρώτος και όλα κρίνονται σε δύο εβδομάδες. Το τι είναι δίκαιο και το όχι δεν θα το κρίνω εγώ. Στο ποδόσφαιρο όποιος είναι πρώτος στους δέκα μήνες το παίρνει, σε κάποιες χώρες έχει playoffs".

Για το αν μπορεί ένας προπονητής ή ένας παίκτης προς το τέλος να σκεφτεί και να διαλέξει αντίπαλο:

"Δεν κατακρίνω όποιον θέλει να διαλέξει αντίπαλο και να ακολουθήσει δικό του δρόμο. Είναι μέσα στον ανταγωνισμό. Επιτρέπεται βάση προγράμματος, επειδή όλα τα παιχνίδια δεν γίνονται την ίδια ώρα την τελευταία αγωνιστική. Επιτρέπονται το να γίνονται σενάρια. Αλλά εμείς σαν Ολυμπιακός και εγώ σαν Σάσα δεν θέλω να χάνω πουθενά. Οπότε δεν θα μπορώ να πω αν θα διαλέξω και όλοι οι συμπαίκτες μου και οι προπονητές δεν θα καθόμασταν να δούμε αν θα χάσουμε από τη Μπασκόνια να δούμε τι θα γίνει. Πήγαμε παίξαμε, κερδίσαμε, για να είμαστε καλά και με τον εαυτό μας".

Για το αν έκαναν έστω ένα πείραγμα μεταξύ τους που θα βρουν απέναντι τους τη Φενέρ παρά το γεγονός πως ήρθαν πρώτοι:

"Αυτή είναι η μια όψη, βγαίνεις πρώτος και έρχεται αντίπαλος μια ομάδα τόσο καλή, με μεγάλο μπάτζετ, με πολλούς παίκτες, με διαφορετικές προσδοκίες όταν ξεκίνησε η σεζόν. Από την άλλη όψη είσαι σε εγρήγορση. Από τη μέρα που ξέρεεις πως θα παίξεις με τη Φενέρ είσαι 100% συγκεντρωμένος, δεν μπορείς να υποτιμήσεις τίποτα. Οπότε είμαστε σε εγρήγορση. Πάμε παιχνίδι με παιχνίδι κόντρα σε μια πολύ μεγάλη αντίπαλο. Τελείωσαμε καλά και πάμε μπροστά".

Για το γιατί δεν έχει παίξει στην Εθνική Ελλάδας:

"Αν ξεκινήσω να μιλάω για όλη την ιστορία δεν θα μας φτάσουν 15-20 λεπτά. Δεν είναι η ώρα και η στιγμή να πούμε παραπάνω".

Για το αν βρέθηκε ένας άνθρωπος να του κάνει έστω την πρόταση να παίξει στην Ελλάδα:

"Με το χέρι στην καρδιά το 2011 ήρθε ο κ. Γιαννόπουλος ήταν στο Δούκα, αν δεν κάνω λάθος, και την Εθνική Παίδων και το μόνο που εξέφρασε "μακάρι να έπαιζες μαζί μας". Δεν έγινε κάτι να το συζητήσουμε. Μετά έπαιξα από τα under 18 στη Βουλγαρία. Έγινε ακόμα πιο περίπλοκο το σενάριο. Δεν θέλω να σκέφτομαι τι και πως και αν. Και στο εφηβικό αν πας πίσω και ψαχτείς θα δεις πως για μια χρονιά ήμουν εκτός πρωταθλήματος. Το γιατί και το πως το ξέρουν οι αρμόδιοι".

Για το αν θα ήθελε να έχει τη δυνατότητα να παίξει:

"Όπως βλέπω τώρα τον εαυτό μου και βλέποντας τι είναι η Εθνική ομάδα, πως το ζει ο κόσμος σίγουρα δεν θα πω ζηλεύω με την κακή έννοια αλλά το Παγκόσμιο Κύπελλο, οι Ολυμπιακοί αγώνες που ως ρεαλιστής ξέρω πως δεν θα πάω ποτέ, είναι σίγουρα κάτι όμορφο.

Για να μην παρεξηγηθώ το ότι παίζω στην Εθνική Βουλγαρίας είναι μεγάλη χαρά. Απλά επειδή ζω στην Ελλάδα, έχω περάσει αρκετά χρόνια της ζωής μου εδώ, οι συμπαίκτες μου οι φίλοι μου παίζουν στην Ελλάδα σίγουρα είναι κάτι που και τον ελληνικό αθλητισμό και όλους τους Έλληνες. Το ζήσαμε και το καλοκαίρι, το έβλεπα και εγώ. Και ανθρώπους που δεν βλέπουν μπάσκετ, βλέπουν την Εθνική ομάδα.

Οπότε είναι καλό όλα αυτά τα αρνητικά που όλοι τα ακούμε τις τελευταίες μέρες όταν παίζει η Ελλάδα είναι διαφορετικό. Το καλοκαίρι θα λέμε πάλι μπράβο, μακάρι να πάρει ένα μετάλλιο η Ελλάδα. Είναι καλή αυτή η ομόνοια".

Για το αν ολοκληρωθεί η χρονιά με όλους τους τίτλους για τον Ολυμπιακό και αυτόν του MVP για τον ίδιο αν θα είναι ώρα να κοιτάξει το NBA:

"Ακούγεται φανταστικό. Όμορφο σενάριο αλλά όπως είπα και στην δεν θέλω να προτρέχω. Έτσι είμαι σαν άνθρωπος δεν θέλω να σκεφτώ τόσο μακριά. Έχουμε πάρει μεν τους δύο τίτλους αλλά οι δύο σημαντικοί είναι τώρα. Μακάρι τον Ιούνιο να μου κάνεις την ίδια έρωτηση και ίσως να μπορώ να σου απαντήσω".

Για τον τρόπο που σουτάρει που μοιάζει με του Λάρι Μπερντ:

"Ιεροσυλία αυτό που είπες για τον Λάρι Μπερντ, προχωράμε. Αυτό για τη δουλειά είναι που θέλω να πω και στα νέα παιδιά να μην απογοητεύονται. Όποιος αξίζει θα βρει το δρόμο του. Θα πάρει την ευκαιρία του. Ο καθένας έχει τη δική του ιστορία. Να συνεχίσουν τα παιδιά να δουλεύουν και να ονειρεύονται".

TAGS GAME NIGHT LATE ΒΕΖΕΝΚΟΒ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΜΠΑΣΚΕΤ ΕΘΝΙΚΗ ΜΠΑΣΚΕΤ ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑΣ ΜΠΑΣΚΕΤ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ