ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Ο Σάσα Βεζένκοβ αποκλειστικά στο SPORT24: "Τον χρόνο συμμετοχής δεν μπορεί να στον εγγυηθεί κανείς, είτε στο παιδικό είτε στο ΝΒΑ"

Ο Σάσα Βεζένκοβ αποκλειστικά στο SPORT24: "Τον χρόνο συμμετοχής δεν μπορεί να στον εγγυηθεί κανείς, είτε στο παιδικό είτε στο ΝΒΑ"
SPORT24

Ο Σάσα Βεζένκοβ μίλησε αποκλειστικά στο SPORT24 και στους Παντελή Βλαχόπουλο, Σπύρο Καβαλιεράτο σε μια απολαυστική συνέντευξη για τον Ολυμπιακό, τους Κινγκς, το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον του. Και έκανε και μια αποκάλυψη για τον προπονητή που του ζήτησε να φύγει από τους ερυθρόλευκους πριν από λίγα χρόνια.

Ο Σάσα Βεζένκοβ δεν είναι απλά ένας εξαιρετικός μπασκετμπολίστας. Είναι ένας σπουδαίος άνθρωπος, που ξέρει πολύ καλά να μιλάει και στην μπάλα και στις κάμερες. Κάθε συνέντευξη μαζί του είναι απολαυστική και το απέδειξε για άλλη μια φορά. Και παρότι πλέον είναι "Βασιλιάς" στο ΝΒΑ, παραμένει ο ταπεινός, χαμογελαστός και αξιαγάπητος Σάσα, που κόσμησε τα γήπεδα της Basket League και της EuroLeague, πριν πάρει το δρόμο για το κορυφαίο πρωτάθλημα της γης.

Αλλά δεν χρειάζονται περισσότερα λόγια στον πρόλογο. Ακολουθούν χιλιάδες λέξεις και ένα video 55 λεπτών. Ο Σάσα Βεζένκοβ στο SPORT24 σε μια συνέντευξη γεμάτη αλήθειες και συναίσθημα...

- Ήταν όνειρό σου από μικρό παιδί να παίξεις στο ΝΒΑ;

"Δεν είναι ότι έλεγα από μικρός ότι θέλω να παίξω στο NBA ό,τι και να γίνει. Είμαι ένας άνθρωπος που μου αρέσει στο κάθε τι να υπάρχει η προοπτική και η εξέλιξη στο να μπορώ να βελτιώνομαι, να βοηθάω την ομάδα και η ομάδα να βοηθάει εμένα. Οπότε νομίζω ότι έτσι έγινε στον Ολυμπιακό, έτσι έγινε και στον Άρη, έτσι ήταν και η προοπτική της Μπαρτσελόνα, οπότε έτσι έγινε και τώρα ανεξαρτήτως αποτελεσμάτων".

- Τίποτα δεν άλλαξε στον χαρακτήρα και τη συμπεριφορά σου εδώ και πέντε χρόνια. Συνήθως η επιτυχία αλλοιώνει τους ανθρώπους.

"Η οικογένειά μου έχει μεταδώσει ότι όσο περνάνε τα χρόνια και ό,τι και να γίνεσαι πρέπει να παραμένεις ο ίδιος, να θυμάσαι από που ξεκίνησες, τις δυσκολίες, ποιοι σε βοήθησαν και ποτέ να μην τους γυρνάς την πλάτη. Οι αξίες σου και οι σταθερές σου να είναι ίδιες".

- Το 2019 παραλίγο να φύγεις από τον Ολυμπιακό και να πας στην Τενερίφη. Και ίσως αυτό το πισωγύρισμα να είχε αλλάξει τα πάντα αν είχες φύγει τελικά.

"Είναι μία ιστορία που στο μπασκετικό στερέωμα είναι ευρέως γνωστή, όχι γιατί θα έκανα ένα βήμα πίσω από πλευράς επιλογής, απλώς ο εκάστοτε προπονητής μου το είπε στα ίσα ότι δεν είμαι στα πλάνα του και να ψάξω να βελτιώνομαι να παίξω. Έγιναν κάποιες συγκυρίες ώστε να μείνω στον Ολυμπιακό και μετά να αλλάξει όλο το "τσιπ". Ο κόουτς Κεμζούρα ήταν. Είναι ένας καταπληκτικός άνθρωπος και δεν θέλω να του χρεώσω το οτιδήποτε. Και εγώ δεν ήμουν ο ίδιος παίκτης που είμαι τώρα σε καμία περίπτωση, αλλά πιστεύω πως μπορούσα να βοηθήσω σε έναν ρόλο, όχι πρωταγωνιστικό, αλλά ούτε και εκτός δωδεκάδας".

"Οι πρόεδροι και ο Μπαφές μού είπαν να μην φύγω το 2019"

- Ισχύει ότι σου είπαν "περίμενε έρχεται ο Μπαρτζώκας";

"Το "περίμενε" εμείς σε πιστεύουμε ξεκίνησε από τον Χρήστο τον Μπαφέ, μετέπειτα και από τους προέδρους. Αυτή η τριάδα ήταν που είπε το παιδί να μείνει, να βελτιωθεί, να δουλέψει να το πιστέψουμε. Σίγουρα ήταν και οι άνθρωποι που με βοήθησαν μέσα από την ομάδα όπως ο Μιχάλης Καλαβρός, ο Ανδρέας ο Γκατζούλης, ο Βαγγέλης ο Μπενάτος, άνθρωποι που ήταν καθημερινά δίπλα μου και δεν με άφησαν να τα παρατήσω. Σίγουρα ήταν και η δουλειά που έχω ρίξει γιατί προσπαθούσα να πείσω τον εαυτό μου ότι δεν πρέπει να τα παρατήσω και ότι πρέπει να δουλέψω. Σίγουρα στον αθλητισμό παίζει ρόλο και η τύχη. Τραυματίστηκε και ο Ριντ, πήγε στο "5" ο Ρούμπιτ, βρήκα πιο πολύ χώρο. Τύχη είναι να αρπάξεις και την ευκαιρία, οπότε είναι ένας συνδυασμό".

- Είναι κλειδί στην καριέρα σου ο Μπαρτζώκας;

"Κάθε νέο παίκτη πρέπει να τον πιστέψει ο προπονητής. Αν δεν υπάρχει πίστη όλα είναι πιο δύσκολα. Ο κόουτς Μπαρτζώκας με έχει πιστέψει, με έχει αφήσει να εξελίξω το παιχνίδι μου. Είναι μία βάση η δουλειά του καλοκαιριού για να γίνεσαι καλύτερος. Μέσα στη χρονιά δεν υπάρχει αυτός ο χρόνος. Εμένα ο COVID με βοήθησε μπασκετικά. Κλείστηκα στο χωριό μου, είχα το γήπεδο, είχα τέσσερις μήνες να δουλέψω. Από εκεί και πέρα είναι μία μίξη πραγμάτων, όπως το να σε πιστέψουν οι συμπαίκτες σου, να σε αφήσουν να βελτιώνεις το παιχνίδι σου και αυτό να μη ζημιώνει την ομάδα. Μην ξεχνάμε ότι η ομάδα πρέπει να κερδίζει για να βρίσκεται ψηλά".

- Για την αγάπη του για την προπόνηση: "Δεν γίνεται χωρίς προπόνηση. Η προπόνηση καλύπτει την κάθε ανασφάλεια που έχει ο κάθε παίκτης. Όλοι οι παίκτες έχουμε ανασφάλειες και όσο πιο μεγάλο είναι το επίπεδο τόσο πιο μεγάλες γίνονται. Σίγουρα σε βοηθάει να είσαι σωματικά καλά, αλλά περισσότερο είναι το ψυχολογικό, να βρεις κάτι στο παιχνίδι που ίσως θέλεις να βελτιώσεις. Είμαι ένας άνθρωπος που όπως είπε ο κόουτς Μπαρτζώκας και στο τέλος της χρονιάς, ότι μου αρέσει να κάνω τη ρουτίνα μου και να πηγαίνω με το ίδιο πρόγραμμα, ώστε να έχω κάνει ό,τι καλύτερο μπορώ. Από εκεί και πέρα παιχνίδι μπάσκετ είναι, δεν μπορείς να είσαι πάντα καλός".

- Υπάρχει άγχος για το ΝΒΑ;

"Μπασκετικό άγχος δεν έχω που θα πάω στην Αμερική. Σίγουρα, το καινούριο περιβάλλον, οι καινούριοι συμπαίκτες, ότι είναι ένας άλλος κόσμος, αλλά για κάτι καινούριο θες να το εξερευνήσεις και να βρεις τα πατήματά σου".

- Μίλησες με τους ανθρώπους των Κινγκς για τον τρόπο που θα σε χρησιμοποιούν; Σου εγγυήθηκαν χρόνο συμμετοχής;

"Τον χρόνο συμμετοχής δεν μπορεί να στον εγγυηθεί κανείς σε κανένα πρωτάθλημα, είτε στο παιδικό, είτε στο ΝΒΑ. Είναι κάτι που θα δουλέψεις. Ειδικά στην Αμερική είχα την ευκαιρία να μιλήσω με όλους, τον προπονητή τον General Manager. Γιατί για να γίνει μία συμφωνία δεν φτάνει μόνο το οικονομικό αλλά να ξέρεις και τον ρόλο σου. Μετά είναι στο χέρι σου αν το κάνεις να κερδίζεις λεπτά".

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας την ώρα που δίνει οδηγίες στον Σάσα Βεζένκοβ
Ο Γιώργος Μπαρτζώκας την ώρα που δίνει οδηγίες στον Σάσα Βεζένκοβ EUROKINISSI SPORTS

- Έβλεπες καθόλου ματς των Κινγκς την περασμένη σεζόν;

"Παρακολουθούσα λίγο πέρυσι τα παιχνίδια που είναι νωρίς στο Σακραμέντο, όποτε τύχαινε. Είναι μία ομάδα που έχει το δεύτερο pace στο NBA, βάζει 128 πόντους στην επίθεση και αν δεν πίστευα ότι μπορώ να ταιριάξω δεν θα έκανα και το βήμα. Στο "3" ή στο "4" δεν έχει μεγάλη σημασία. Το γεγονός ότι πέρυσι έκανε καλή σεζόν σίγουρα έπαιξε ρόλο στην απόφασή μου γιατί άλλο το να είσαι σε μία ομάδα που πρωταγωνιστεί και είναι ψηλά και άλλο να είσαι στην τελευταία ομάδα".

- Φοβάσαι καθόλου τους super star που θα αντιμετωπίσεις στο NBA;

"Είναι το πρωτάθλημα των σούπερ σταρ. Είναι μία λίγκα παικτών. Στην Ευρωλίγκα είναι πιο λίγοι οι super star. Στο NBA είναι πάρα πολλοί σούπερ σταρ και καλοί παίκτες. Σίγουρα θα είναι μία προσαρμογή, όλα θα είναι πιο διαφορετικά και πιο μεγάλα, έτσι είναι η Αμερική. Όσο πιο γρήγορα προσαρμοστώ έξω από το μπάσκετ, τόσο πιο γρήγορα θα προσαρμοστώ μπασκετικά. Υπάρχει πολύ trash talk στο NBA, είναι τελείως διαφορετικό σε σχέση με την Ευρώπη, αλλά όπως είπα πρέπει να είμαι προετοιμασμένος για όλα".

- Πώς σε αντιμετωπίζουν πλέον στο ΝΒΑ τώρα που πήγες στο ΝΒΑ;

"Στην Βουλγαρία μόνο και μόνο από την είδηση ότι Βούλγαρος πάει στο NBA, έχει αλλάξει το concept".

- Εμείς σε αισθανόμαστε Έλληνα, έχεις και ελληνικό διαβατήριο. Τι έγινε και δεν έπαιξες Εθνική Ελλάδας;

"Στα 16 δεν έπαιζα στην Ελλάδα, επέλεξα την εθνική Βουλγαρίας για το U16. Από εκεί και πέρα δεν ήρθε κάποιος όσο έπαιζα στην Ελλάδα, μόνο ο κόουτς Γιαννόπουλος. Αλλά δεν έγινε κάποια περαιτέρω συζήτηση. Το ελληνικό διαβατήριο το πήρα κανονικά δια της νομίμου οδού. Οπότε μετά δεν έγινε κάποια συζήτηση".

- Υπήρχε περίπτωση να διαλέξεις Ολυμπιακό και όχι ΝΒΑ;

"Υπήρχε, πως δεν υπήρχε. Είναι δύσκολο λόγω της καθημερινότητας και της σχέσης που έχεις με τους ανθρώπους και ότι ξέρεις τα πάντα πως λειτουργούν με κλειστά μάτια. Από την άλλη είναι μία νέα πρόκληση να ξεκινήσεις από το μηδέν, το να πας σε κάτι που ονειρευόσουν με τις σωστές συνθήκες. Δεν ήταν ότι πάω στο NBA 100% και δεν συζητάω. Αν πω ότι τα χρήματα δεν παίζουν καθόλου ρόλο θα είναι ψέματα, αλλά δεν παίζουν πρωτεύοντα ρόλο σε μία δική μου απόφαση. Ήθελα να δω αν η πρόταση του Σακραμέντο με καλύπτει και αν όντως πιστεύουν σε εμένα.

Αν δεν επιθυμούσα να παίξω στο Σακραμέντο, τότε θα πήγαινα στον Ολυμπιακό να συζητήσουμε τα πάντα.. Ναι μεν ήταν μία δύσκολη απόφαση ψυχολογικά, αλλά ένιωσα πολύ όμορφα όταν διάβαζα μηνύματα και από οικείους και από αγνώστους. Ήταν πραγματικά ένα κύμα αγάπης που με συγκίνησε και σίγουρα οι δεσμοί με την ομάδα και τους οπαδούς θα είναι πάντα εκεί".

- Θα είναι ο Ολυμπιακός η πρώτη επιλογή σου αν επιστρέψεις στην Ευρώπη;

"Η ομάδα μπορεί να είναι τελείως διαφορετική σε 3,4,5 χρόνια. Μπορεί να είναι πλήρης στη θέση που είσαι και όσο καλός παίκτης και να είσαι να διαταράξεις χημείες ή οτιδήποτε. Το να ξαναπαίξω στον Ολυμπιακό είναι κάτι τεράστιο που δεν μπορώ να το σκεφτώ τώρα γιατί δεν έχω απογαλακτιστεί ακόμα, αλλά αν και όταν γυρίσω στην Ευρώπη, το ότι θα μιλήσω με τον Ολυμπιακό είναι δεδομένο".

- Περίμενες ότι ο Κώστα Σλούκας θα επέλεγε τον Παναθηναϊκό;

"Δεν το περίμενα. Ο κάθε αθλητής είναι επαγγελματίας, με τον Κώστα όλα αυτά που έχουμε ζήσει δεν σβήνεται απολύτως τίποτα, είναι η ιστορία μας, είναι αυτό που μας δένει. Έχουμε πονέσει μαζί, έχουμε κλάψει μαζί, έχουμε πανηγυρίσει μαζί και το μόνο που του εύχομαι είναι να είναι υγιής".

- Πώς θα είναι ο Ολυμπιακός μετά τη δική σου αποχώρηση και του Σλούκα;

"Σε κάθε μας αρέσει όταν φεύγει ένας παίκτης και έρχεται ένας άλλος να συγκρίνουμε, αυτό γίνεται παγκοσμίως συμβαίνει και στην Ελλάδα και πάντα ο καλύτερος παίκτης είναι αυτός που λείπει. Αυτό είναι δεδομένο. Θυμηθείτε πέρυσι μέχρι τον Δεκέμβριο λέγαμε αν θα έρθει πίσω ο Ντόρσεϊ και ο Κάναν σε όλα τα κρίσιμα σημεία ήταν εκεί. Η ομάδα δεν θα είναι ίδια, οι αυτοματισμοί δεν θα είναι ίδιοι, οι πεντάδες θα αλλάξουν, αλλά οι ομάδες είναι πάνω από όλα, δεν κοιτάνε παίκτες, δεν κοιτάνε πρόσωπα. Σίγουρα θα αλλάξει ο τρόπος που θα επιτίθεται ή θα αμύνεται, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι θα είναι λιγότερο αποδοτικός".

Η στιγμή της βράβευσης ως MVP της EuroLeague 2022/23
Η στιγμή της βράβευσης ως MVP της EuroLeague 2022/23 EUROKINISSI SPORTS

- Ο Παναθηναϊκός δυνάμωσε. Πώς τον βλέπεις;

"Έχει δυναμώσει πάρα πολύ, έχει πάρει παίκτες που έκαναν το step up στην φετινή EuroLeague, έχει δυναμώσει τον ελληνικό κορμό του πάρα πολύ. Δεν υπάρχει ομάδα που θα είναι στην κορυφή πάρα πολλά χρόνια, θα πάει στα κάτω της, θα ξαναπάει στα πάνω της. Πέρασε μία δύσκολη διετία βάσει αποτελεσμάτων και όπως φαίνεται από το ρόστερ θα είναι πάρα πολύ ανταγωνιστικός".

- Ποιον πρώην συμπαίκτη σου από τον Ολυμπιακό θα έπαιρνε μαζί σου σε τριήμερο διακοπών;

"Θα μπορούσα να πάρω διαφορετικούς ανθρώπους για διαφορετική περίσταση, αλλά νομίζω ότι θα έπαιρνα τον Κώστα τον Παπανικολάου. Είμαστε τα πιο πολλά χρόνια μαζί από τους υπόλοιπους. Για να τον δω μία τελευταία φορά γιατί θα κάνω καιρό να τον δω".

- Παρότι στο ματς με την Βιλερμπάν υπήρξε ένταση λόγω της τελευταίας άμυνας;

"Δεν υπάρχει οικογένεια χωρίς εντάσεις, δεν είναι όλα τέλεια, δεν υπάρχει άνθρωπος που να δε χάσει τον έλεγχο ή δε θα πει μία κουβέντα παραπάνω. Γι αυτό είμαστε οικογένεια, για αυτό ξέρουμε που είναι οι γραμμές που πρέπει ο καθένας να σταματάει και να κοιτάει το καλό της ομάδας".

Μία φωτογραφία, πολλές λέξεις

Στη συνέχεια, ο Σάσα Βεζένκοβ είδε 13 φωτογραφίες και σχολίασε ξεχωριστά την κάθε μία...

Με τον Παναγιώτη και τον Γιώργο Αγγελόπουλο: "Αν δεν κάνω λάθος είναι το πρώτο MVP του μήνα που πήρα τότε. Τι να πω για τους προέδρους. Ό,τι και να πω είναι λίγο. Είναι άνθρωποι που δέσαμε με τα χρόνια. Μετά είχαμε την οικειότητα να πηγαίνω στο γραφείο, να μιλάμε και να ανταλλάσσουμε απόψεις. Ο σεβασμός που έχουμε είναι πολύ μεγάλος. Η προσπάθεια που κάνουν για τον Ολυμπιακό είναι τεράστια και είναι δύσκολο να κρατάς μία ομάδα ψηλά τόσα χρόνια και σίγουρα θα συνεχίσουν να βοηθούν τον Ολυμπιακό να παραμείνει ψηλά".

Με τον Γιώργο Μπαρτζώκα: "Είναι ένας άνθρωπος που ήρθε στην Μπαρτσελόνα σε μία πολύ δύσκολη χρονιά, με πίστεψε από τότε και μετά όταν γύρισε τον Ολυμπιακό, χρόνο με τον χρόνο και κέρδιζα και μου έδινε την εμπιστοσύνη και την ελευθερία και στο να παίζω πολύ και στο να κάνω λάθη και να βελτιώνομαι. Είναι ένας άνθρωπος που σημάδεψε την καριέρα μου και θα του είμαι ευγνώμων για την ευκαιρία που μου έδωσε να πρωταγωνιστήσω στο υψηλότερο επίπεδο".

Για το τι του έχει πει για τους Κινγκς και την Δύση: "Ο κόουτς με στήριξε στην απόφασή μου και είπε ότι αν συνεχίσω να δουλεύω με αυτόν τον τρόπο και να πιστεύω στον εαυτό μου, όλα θα πάνε καλά".

Για τις προπονήσεις με τον Μπαρτζώκα: "Στις προπονήσεις είναι ήρεμος, έξω από το γήπεδο είναι πολύ προσιτός μπορείς να του μιλήσεις για το οτιδήποτε. Στο παιχνίδι ξεφεύγει με τον τρόπο του. Αυτός είναι ο δικός του τρόπος που όλοι ξέρουν. Αφού η ομάδα πάει καλά, κάτι κάνει καλά".

Η χαρακτηριστική εικόνα από το Game 3 με τη Φενέρμπαχτσε
Η χαρακτηριστική εικόνα από το Game 3 με τη Φενέρμπαχτσε

Με το τρίποντο κόντρα στη Φενέρ που ο Σλούκας κρατούσε το κεφάλι του: "Σε εκείνο το ματς ενώ είχα ξεκινήσει καλά, στο τρίτο δεκάλεπτο δεν είχα παίξει καλά, δεν έπαιρνα καλές επιλογές, δεν έμπαινε τίποτα, ζήτησα από τον κόουτς να με βγάλει. Ήμουν πολύ νευριασμένος. Μετά έπρεπε να βοηθήσω την ομάδα χάναμε. Αυτό το σουτ δεν ξέρω πως μπήκε, αλλά στον αθλητισμό έχω καταλάβει τελευταία πως αν θέλει η μπάλα να μπει θα μπει".

Στη βράβευση στο Κάουνας ως MVP της EuroLegaue: "Είναι κάτι που εκείνη τη στιγμή το συνειδητοποίησα. Είμαι γενικά ένας άνθρωπος που ζει τις στιγμές, οπότε είναι σίγουρα κάτι πάρα πολύ σημαντικό, αλλά με βοήθησε τόσο πολύ η ομάδα στο να φτάσω εκεί που πραγματικά το οφείλω και στην ομάδα".

Το σουτ του Γιουλ μπροστά στον Φαλ: "Εκείνη τη στιγμή άδειασα γιατί πίστευα πολύ στις ικανότητες της ομάδας και ήμουν σίγουρος ότι θα κερδίσουμε, αλλά από ότι είδατε δεν κερδίσαμε. Η άμυνα ζώνης βοήθησε τη Ρεάλ και με την Παρτίζαν και με εμάς. Κάναμε κάποιες κακές επιλογές, χάσαμε και κάποια ελεύθερα σουτ, αλλά νομίζω ότι οι κακές επιλογές σε άμυνα και επίθεση μας στέρησαν την EuroLeague. Αν έπαιρνα την EuroLeague ή όχι δεν είχε να κάνει με την απόφασή μου, αλλά είναι η στιγμή που άδειασα, η στιγμή που δεν πιστεύεις ότι θα βάλει αυτό το σουτ. Αυτό είναι το μπάσκετ, το βάλαμε εμείς με τη Φενέρ που αν δεν το έβαζε ο Κώστας σε πολύ μεγάλο βαθμό δεν θα ήμασταν εκεί".

Το νικητήριο σουτ του Σέρχιο Γιουλ στον τελικό της EuroLeague
Το νικητήριο σουτ του Σέρχιο Γιουλ στον τελικό της EuroLeague EUROKINISSI SPORTS


Το σουτ του Μίτσιτς στον ημιτελικό του Βελιγραδίου: "Ήταν το πρώτο Final Four, δεν ήμασταν τόσο έτοιμοι όσο το επόμενο. Έτοιμοι ήταν οι παίκτες που το είχαν ξαναπαίξει, που το είχαν ξαναζήσει, αλλά πάλι χάσαμε στο σουτ. Αυτό νομίζω ήταν πιο εύκολο από του Γιουλ, γιατί είναι στην ισοπαλία και ξέρεις ότι έχει παράταση. Ίσως για μένα να ήταν πιο επίπονο, αλλά νομίζω για την ομάδα το φετινό ήταν ακόμα πιο επίπονο γιατί ήταν τελικός".

Για την αλλαγή στα μαρκαρίσματα στο σουτ: "Δεν μπορείς να το σκεφτείς γιατί και φέτος έγινε το ίδιο πράγμα με τον Κώστα (σ.σ. Σλούκα) και τον Μουσταφά (σ.σ. Φαλ), αλλά εκείνη τη στιγμή δεν μπορείς να κάνεις κάτι διαφορετικό εφόσον το είπε ο προπονητής".

Με τον Νίκολα Μιλουτίνοβ: "Δεθήκαμε πάρα πολύ. Ο καθένας θα έπραττε αυτό που ένιωθε σωστό για την καριέρα του και δεν θα βάζαμε την φιλία μας στην μέση".

Με τη φανέλα του Άρη: "Δούλεψα πολύ, αμφισβητήθηκα, αλλά ήταν και πάλι ένας δύσκολος δρόμος. Μας δόθηκε η ευκαιρία σε εμένα και σε άλλα παιδιά να παίξουμε και την τελευταία χρονιά με τον κόουτς Πρίφτη να βγούμε στην τετράδα και να κάνουμε μία πολύ καλή χρονιά. Το Αλεξάνδρειο είναι είναι ένα ξεχωριστό γήπεδο που έχει τύχει να παίξω και να είναι φουλ γεμάτο και είναι κάτι διαφορετικό, κάτι τελείως μοναδικό".

Τον Γκιόργκι Γκλούσκοβ, πρώτο Βούλγαρο που έπαιξε στο ΝΒΑ : "Είναι πολύ διαφορετικό να πηγαίνεις στο NBA τη δεκαετία του ‘80 και τελείως διαφορετικό το 2023. Αυτό που έκανε εκείνος είναι ακόμα πιο δύσκολο, από την Βουλγαρία να πας να παίξεις εκεί. Μίλησα μαζί του πριν πάρω την απόφαση και αυτός με στήριξε".

Για τον ρόλο που έπαιξε η Ματίνα Κολοκοτρώνη στην μετακίνησή του στους Κινγκ;: "Είναι ένας άνθρωπος από το front office, από τα πολύ υψηλά στελέχη της ομάδας και μου μίλησε εξ αρχής πολύ φιλικά και πολύ ανοικτά. Ήρθε στην Αθήνα μου έδειξε και αυτή το πόσο πιστεύει σε μένα και σίγουρα ανυπομονώ να γνωρίσω και τον Πέτζα (Στογιάκοβιτς)".

Με τον πατέρα του: "Είναι ένας κομβικός ρόλος και πρότυπο στην ζωή μου. Πολλές φορές είναι πιο αυστηρός, έχει την δική του οπτική στα πράγματα, αλλά είναι η οπτική που με έχει βοηθήσει 100% να βελτιώνομαι. Είμαι ευγνώμων όπως και στην υπόλοιπη οικογένειά μου. Ακόμα και στις πιο δύσκολες στιγμές ήταν εκεί".

Με τη Νικόλ Ελευθεριάδου: "Είναι ένας άνθρωπος που με έχει στηρίξει τους τελευταίους 15 μήνες. Είναι πάντα εκεί ακόμα και στην πιο δύσκολη απόφαση. Είναι ένας άνθρωπος που συζητάμε τα πάντα, που με βοηθάει, είναι εκεί. Πάντα υπάρχει κατανόηση, σεβασμός και όπως είπα βοηθάει σε όλα".

Για το αν θα τον ακολουθήσει στο Σακραμέντο: "Είναι αθλητική χρονιά, είναι ολυμπιακή χρονιά, υπάρχουν δύο διοργανώσεις, όπως έχω εγώ την καριέρα μου έχει και εκείνη τη δική της. Θα ήταν εγωιστικό να ζητήσω κάτι παραπάνω αυτή τη στιγμή. Θα αλληλοστηριζόμαστε από μακριά. Θα ήταν εγωιστικό από μέρους μου να πω παράτησε τα όλα ή μην προσπαθείς για αυτό που παλεύεις όλη σου τη ζωή. Αυτό θα έκανε κάθε υγιή σχέση που υπάρχει για αυτό και την ευχαριστώ".

Το video και ο πρώτος άνθρωπος που βούρκωσε

Στην συνέντευξη έπαιξε και ένα video με πρωταγωνιστή τον κομμωτή του Σάσα Βεζένκοφ, ο οποίος ήταν ο πρώτος άνθρωπος που συνάντησε ο 28χρονος φόργουρντ όταν ανακοινώθηκε η συμφωνία με τους Κινγκς. Ο Βασίλης Αναστασίου ευχήθηκε και ο Σάσα εξήγησε: "Ο Βασίλης είναι ένας πραγματικός φίλος που αναπτύξαμε σχέση τα τελευταία πέντε χρόνια. Ήταν ο πρώτος άνθρωπος που είδα μετά την απόφαση γιατί πήγα να κουρευτώ και ήταν η ώρα που βγήκε η απόφαση. Πραγματικά δάκρυσε, βούρκωσε και κατάλαβα τότε ότι αυτό είναι πάρα πολύ σημαντικό, οι ανθρώπινες σχέσεις που έχουμε όλοι εκεί στην γειτονιά, με τους απλούς ανθρώπους. Και από εκεί μέχρι και 1-2 μέρες και ήταν όλο συναισθηματικό, ήταν δύσκολο, κάθε αποχαιρετισμός ήταν δύσκολος".

TAGS ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ ΒΕΖΕΝΚΟΒ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΜΠΑΣΚΕΤ ΕΛΛΑΔΑ ΣΑΚΡΑΜΕΝΤΟ ΚΙΝΓΚΣ NBA STOIXIMAN BASKET LEAGUE EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ