NBA

Ο Ρογκαβόπουλος, οι Χόρνετς και το ξημέρωμα της 23ης Ιουνίου

Ο Ρογκαβόπουλος, οι Χόρνετς και το ξημέρωμα της 23ης Ιουνίου

Οι Σάρλοτ Χόρνετς είδαν τον Νίκο Ρογκαβόπουλο στις εγκαταστάσεις τους και ο Έλληνας περιφερειακός ελπίζει ότι θα ακούσει το όνομά του στο NBA Draft 2023.

Λίγες εβδομάδες πριν από τα 22α γενέθλιά του, ο Νίκος Ρογκαβόπουλος διανύει μία αρκετά... κρίσιμη περίοδο και για το παρόν, αλλά και για το μέλλον του. Ο Έλληνας περιφερειακός (2μ.03) ολοκλήρωσε μία πολύ καλή σεζόν με τη Μερκεζεφέντι στο τουρκικό πρωτάθλημα (15.7 πόντοι, 6.3 ριμπάουντ, 1.9 ασίστ), βρίσκεται στις ΗΠΑ και δουλεύει για τις ομάδες που τον καλούν ώστε να τον αξιολογήσουν εν όψει του NBA Draft 2023.

Ο Ρογκαβόπουλος θέλει να εξαργυρώσει την καλή χρονιά του με δύο τρόπους. Θέλει να βρει τον επόμενο σταθμό της καριέρας του σε ένα επίπεδο στο οποίο αισθάνεται ότι μπορεί να ανταπεξέλθει, θέλει και να ακούσει το όνομά του στο Draft τα ξημερώματα της 23ης Ιουνίου, έστω και προς το τέλος του δεύτερου γύρου κι ας γνωρίζει ότι εκτός συγκλονιστικού απροόπτου θα θεωρηθεί stash pick.

Την Τρίτη (6/6) ο Ρογκαβόπουλος δούλεψε στις εγκαταστάσεις των Σάρλοτ Χόρνετς, οι οποίοι έχουν ήδη δει περισσότερους από 50 αθλητές από τις 2 Ιουνίου κι έπειτα. Είδαν και τον περιφερειακό της Μέγκα Μπάσκετ, Νίκολα Τζούρισιτς, ένα από τα σημαντικότερα ταλέντα του σερβικού μπάσκετ. Επίσημα, οι Χόρνετς είναι ο πρώτος οργανισμός τον οποίο επισκέφθηκε ο "Ρόγκα", ο οποίος έχει συμπληρώσει το 21ο έτος της ηλικίας του και είναι αυτόματα διαθέσιμος για το Draft.

Κατά τα άλλα, ο Ρογκαβόπουλος έχει δηλώσει συμμετοχή και στο Eurocamp του Τρεβίζο, το οποίο θα διεξαχθεί από τις 18 έως τις 24 Ιουνίου. Σε περίπτωση, πάντως, που κάποια ομάδα του NBA του υποσχεθεί ότι θα τον επιλέξει στο επερχόμενο Draft, θεωρείται δεδομένο ότι δεν θα κάνει το ταξίδι με προορισμό την Ιταλία.

TAGS NBA ΕΛΛΑΔΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ