ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ ΠΑΤΡΩΝ

Ο Προμηθέας κράτησε Πλώτα και Λάγιο

Ο Νίκος Πλώτας του Προμηθέα
Ο Νίκος Πλώτας του Προμηθέα ANDREAS PAPAKONSTANTINOU / TOURETTE PHOTOGRAPY

Συνεχίζουν και τη σεζόν 2023/24 στον Προμηθέα Πάτρας οι νεαροί Νίκος Πλώτας και Άγγελος Λάγιος.

Δύο νεαρά παιδιά, που έχουν βγει από το πρόγραμμα ΝΟΥΣ και αποτέλεσαν μέλη της Εθνικής Νέων Ανδρών, που κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στο EuroBasket U20, τον Νίκο Πλώτα (2004, 1μ95) και τον Άγγελο Λάγιο (2003, 2μ02) διατήρησε στις τάξεις ο Προμηθέας Πάτρας.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΚΑΕ Προμηθέας Πάτρας:

"Η ΚΑΕ Προμηθέας βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει την παραμονή του νεαρού αθλητή, Νίκου Πλώτα, ο οποίος θα συνεχίσει να είναι μέλος της ομάδας μας και θα ενισχύσει τις προσπάθειες της και για τη σεζόν 2023-24.

Ο Νίκος Πλώτας γεννήθηκε στις 12 Ιουνίου του 2004 στην Πάτρα. Έχει ύψος 1,95 και αγωνίζεται στις θέσεις «1» και «2». Πρόκειται για έναν ιδιαίτερα ταλαντούχο αθλητή , ο οποίος προέρχεται από τα σπλάχνα του συλλόγου και το πρόγραμμα «ΝΟΥΣ». Έχει κατακτήσει μετάλλια σε Πανελλήνια Πρωταθλήματα, με τις μικρές ηλικίες του Προμηθέα, ενώ έχει πάρει και χρόνο συμμετοχής στην ανδρική ομάδα, σε Basket League και Eurocup.

Το καλοκαίρι του 2023 ήταν μέλος της εθνικής νέων ανδρών, η οποία μας έκανε υπερήφανους, κατακτώντας το χάλκινο μετάλλιο στο Eurobasket U20, με τον Πατρινό γκαρντ να έχει καθοριστική συνεισφορά στην πορεία του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος.

Ευχόμαστε στον Νίκο μια επιτυχημένη πορεία συνεχίζοντας την σκληρή δουλειά, συνδράμοντας παράλληλα στην επίτευξη των στόχων του Προμηθέα.

Η ΚΑΕ Προμηθέας βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει πως ακόμα ένας αθλητής που προέρχεται από τα σπλάχνα του συλλόγου και το πρόγραμμα «ΝΟΥΣ», ο Άγγελος Λάγιος, θα παραμείνει ενεργό μέλος της ανδρικής ομάδας και για την αγωνιστική σεζόν 2023-24.

Ο Άγγελος Λάγιος γεννήθηκε στις 14 Απριλίου του 2003. Έχει ύψος 2,02 και αγωνίζεται στις θέσεις των forward. Η πορεία του στο χώρο του μπάσκετ είναι πλήρως συνδεδεμένη με την ομάδα μας, καθώς από πολύ μικρή ηλικία βρίσκεται στην Ακαδημία του Προμηθέα και ήταν ένας από τους αθλητής που ξεχώρισε, με αποτέλεσμα να φτάσει να είναι μέλος της ανδρικής ομάδας.

Είχε καθοριστική συμβολή σε μετάλλια που κατέκτησαν οι ομάδες Εφήβων και Παίδων του «ΝΟΥΣ» τα προηγούμενα χρόνια, ενώ ήταν και μέλος της εθνικής νέων ανδρών, που κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στο Eurobasket, ωστόσο δεν είχε αγωνιστεί στα παιχνίδια λόγω τραυματισμού.

Ευχόμαστε στον Άγγελο να εκπληρώσει τους στόχους του και να συνεχίσει να προοδεύει έχοντας συνεισφορά στις μελλοντικές επιτυχίες της ομάδας μας".

TAGS ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ ΠΑΤΡΩΝ STOIXIMAN BASKET LEAGUE BASKETBALL CH. LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ