ΕΣΚΑ

Ο Πρόεδρος ΕΣΚΑ καταγγέλλει προσπάθεια συλλογής προσωπικών δεδομένων των συλλόγων της Ένωσης από υποψήφιο Πρόεδρο της ΕΟΚ

Το σήμα της ΕΟΚ
Το σήμα της ΕΟΚ EUROKINISSI

Ο Πρόεδρος της ΕΣΚΑ, Γιάννης Αλεξόπουλος, κατήγγειλε μέσω ανακοίνωσής του ότι κάποιος προσπαθεί να συλλέξει προσωπικά στοιχεία εκπροσώπων σωματείων της Ένωσης για χάρη Υποψηφίου Προέδρου της ΕΟΚ.

Ο Γιάννης Αλεξόπουλος υποστηρίζει ότι ένας άνθρωπος προσπαθεί μέσω e-mail να συλλέξει προσωπικά δεδομένα και έγγραφη συναίνεση από εκπροσώπους των σωματείων της ΕΣΚΑ σχετικά με το αν έχουν δικαίωμα στις επερχόμενες εκλογές της Ένωσης.

Ο Πρόεδρος της ΕΣΚΑ εξέδωσε επιθετική ανακοίνωση, υποστηρίζοντας ότι τις τελευταίες ημέρες κυκλοφορεί ένα σχετικό e-mail από άνθρωπο που υποστηρίζει ότι το κάνει για χάρη ενός υποψήφιου στις εκλογές της ΕΟΚ και ξεκαθαρίζει ότι θα πάρει μέτρα για το θέμα.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

"Αγαπητές φίλες και φίλοι, μέλη της Ένωσής μας,

Τις τελευταίες δύο ημέρες έγινα αποδέκτης καταγγελιών από εκπροσώπους σωματείων της Ένωσής μας, ότι την Τρίτη 15η Ιουνίου έλαβαν μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (email) που ζητά προσωπικά δεδομένα και έγγραφη συναίνεση για να απευθύνουν ερώτημα – άραγε ποιοι και προς που ; – αν τα σωματεία έχουν δικαίωμα ψήφου στις επερχόμενες εκλογές της ΕΣΚΑ.

Το συγκεκριμένο μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (email) αποστέλλεται από κάποιο άτομο που το «υπογράφει» με το ονοματεπώνυμο Γ.Λ. και με αριθμό κινητού τηλεφώνου 6983……. Σε επικοινωνία σωματείων προς τον άνω Γ.Λ. , τα στοιχεία τα οποία διαθέτουμε, αυτός απάντησε ότι συλλέγει τα ως άνω προσωπικά δεδομένα για λογαριασμό υποψήφιου προέδρου της Ε.Ο.Κ.

Αναρωτιέμαι και με τι σκοπό, ο κύριος Γ.Λ., απευθύνεται στα σωματεία/ μέλη της Ένωσής μας, κάνοντας χρήση των ατομικών ηλεκτρονικών διευθύνσεων των σωματείων, με ποια αρμοδιότητα ζητάει τα προσωπικά δεδομένα των εκπροσώπων των σωματείων, «ψαρεύοντας σε θολά νερά» ζητώντας άδεια για άγνωστο σκοπό και χρήση.

Ήδη η ΕΣΚΑ έχει ενημερώσει όλα τα σωματεία για το συγκεκριμένο «περίεργο» email που έχουν λάβει με θέμα «Εκλογές ΕΣΚΑ» και δηλώνω πως θα υποβάλω σχετικό υπόμνημα στην Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων και στην Εισαγγελία Αθηνών.

Μεθοδευμένες ενέργειες αποπροσανατολισμού και παραπληροφόρησης θα περιθωριοποιηθούν. Αρρωστημένες καταστάσεις δεν θα καταφέρουν να «τραυματίσουν» την καλαθοσφαίριση Αττικής.

Γιάννης Αλεξόπουλος

Πρόεδρος ΔΣ ΕΣΚΑ

TAGS ΕΣΚΑ ΕΟΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ