EUROLEAGUE

Ο Πρίντεζης της Μάλαγα

Ο Πρίντεζης της Μάλαγα

Ο Ολυμπιακός επικράτησε για μία ακόμα φορά της Μάλαγα και το Euroleague Greece θυμάται το επεισοδιακό πέρασμα του Γιώργου Πρίντεζη από την Ουνικάχα, με αποκορύφωμα τον σοβαρό τραυματισμό του (photos, video).

Ο Γιώργος Πρίντεζης ήλθε στον Ολυμπιακό το καλοκαίρι του 2000 από τον Αστέρα Αγίου Δημητρίου, σε ηλικία 15 ετών (σ.σ. γεννημένος στις 22/02/1985) κι έχοντας μόλις τελειώσει την Γ' Γυμνασίου! Πήγε στον σύλλογο που υποστήριζε από παιδί, στην ομάδα της καρδιάς του.

Πλέον ο 30χρονος φόργουορντ μετράει αισίως 135 συμμετοχές στην Euroleague με τους Πειραιώτες, είναι ο παίκτης του Ολυμπιακού με τις περισσότερες συμμετοχές στη σύγχρονη μορφή της διοργάνωσης και δεύτερος συνολικά, πίσω μόνο από τον Μίλαν Τόμιτς (σ.σ. 214 ευρωπαϊκά ματς, σε 13 χρόνια καριέρας στον ΟΣΦΠ)! Το περασμένο καλοκαίρι ο "Πριντ" επέκτεινε τη συνεργασία του με τους "ερυθρολεύκους" ως το 2017 κι έτσι θα συμπληρώσει μια 15ετία στον Πειραιά!

Ο Ολυμπιακός επιβλήθηκε στο ΣΕΦ την Ουνικάχα, την ομάδα για την οποία ο διεθνής φόργουορντ αποχώρησε από τον Ολυμπιακό το καλοκαίρι του 2009. "Θέλω να ευχαριστήσω τον Ολυμπιακό για τα 9 χρόνια που περάσαμε μαζί. Ήταν και είναι η ομάδα της καρδιάς μου, αλλά δυστυχώς οι δρόμοι μας χωρίζουν και πιστεύω πως με βάσει τις επιλογές που είχα στα χέρια μου και το σκεπτικό της κάθε πρότασης, ο καθένας στη θέση μου θα έπραττε το ίδιο. Πηγαίνω στην Ισπανία για να βελτιωθώ και ελπίζω κάποια στιγμή οι δρόμοι μας να ξανασυναντηθούν, όταν και εάν με θέλουνε πραγματικά" είχε εξηγήσει μέσω ανακοίνωσης, δικαιολογώντας την απόφασή του να υπογράψει τριετές συμβόλαιο με τη Μάλαγα του Αΐτο Γκαρσία Ρενέσες.

Ο Πρίντεζης της Μάλαγα

Νέα φανέλα, με το Νο7 στην πλάτη

Στις 16 Ιουλίου 2009 ο Πρίντεζης παρουσιάστηκε με κάθε επισημότητα από την Ουνικάχα Μάλαγα, κρατώντας την πράσινη φανέλα με το Νο7 στην πλάτη. Ήταν η πρώτη, χρονικά, μεταγραφή για την ομάδα της Ανδαλουσίας εκείνο το καλοκαίρι, με τον Έλληνα φόργουορντ να επισημαίνει στις προγραμματικές του δηλώσεις: "Νομίζω ότι ο ρόλος μου στη Μάλαγα θα είναι πολύ πιο σημαντικός από ό,τι τον Ολυμπιακό. Είναι ακόμα πολύ νέος και σίγουρα έχω να μάθω πολλά πράγματα ώστε να βελτιωθώ. Ξέρω το στιλ της Ουνικάχα και τον τρόπο παιχνιδιού του κόουτς Ρενέσες. Αισιοδοξώ ότι έχω μπροστά μου μια σπουδαίο εμπειρία και ελπίζω να βοηθήσω τη νέα μου ομάδα. Η ACB είναι η κορυφαία λίγκα στην Ευρώπη. Το πρωτάθλημα στην Ελλάδα δεν είναι τόσο καλό! Υπάρχουν μόνο δυο ομάδες. Όλες οι υπόλοιπες είναι πολύ πίσω σε σχέση με τον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό. Αυτός ακριβώς ήταν ένας από τους λόγους που ήλθα εδώ".

Ο Πρίντεζης της Μάλαγα

Ο τραυματισμός που άλλαξε τα πάντα

Αρχές Νοεμβρίου, 2009. Σχεδόν 2' πριν από τη λήξη του ημιχρόνου Καχασόλ - Μάλαγα, ο Γιώργος Πρίντεζης έφυγε στον αιφνιδιασμό και πήρε τα βήματα για να καρφώσει όμως τα χέρια του γλίστρησαν από τη στεφάνη με αποτέλεσμα να προσγειωθεί πάνω στην ωμοπλάτη, ελάχιστα εκατοστά από τον αυχένα του! Ευτυχώς, δεν είχε χάσει τις αισθήσεις του. Είναι χαρακτηριστικό ότι η πρώτη του κίνηση ήταν να φτύσει το μασελάκι. Παρ' όλα αυτά, έχασε τη αίσθηση του χωροχρόνου, παρουσιάζοντας κενό μνήμης. Εν τέλει, η διάγνωση για τον Έλληνα φόργουορντ ήταν κάταγμα του ακρωμίου, με ρήξη του οπίσθιου συνδέσμου.

Το timing του τραυματισμού ήταν πολύ κακό, με δεδομένο ότι ο Πρίντεζης είχε καλά νούμερα στην Ουνικάχα (σ.σ. 9.6 πόντοι, 2.9 ριμπάουντ σε ACB, Euroleague), ήταν ο πιο εύστοχος παίκτης της ομάδας του στα δίποντα ενώ την ημέρα του τραυματισμού του ξεκίνησε τον αγώνα κόντρα στους Σεβιγιάνους με 10 πόντους και 4/4 δίποντα! "Όταν ξυπνάς και ακούς τον ήχο της σειρήνας στο ασθενοφόρο, είναι φυσικό να φοβάσαι. Είναι χρήσιμο να εκτιμάμε κάποια πράγματα και να μην είμαστε αχάριστοι. Κάθε δευτερόλεπτο μπορεί να αλλάξει ολόκληρη τη ζωή μας. Νομίζω ότι μετά τον τραυματισμό μου, τίποτα δεν ήταν πια το ίδιο. Ούτε η ομάδα, ούτε κι εγώ είχαμε υπομονή. Επομένως πίστεψα ότι το καλύτερο ήταν να αποχωρήσω" παραδέχτηκε σε παλαιότερη συνέντευξή του στο zonadostres.com. Ο Πρίντεζης έμεινε εκτός παρκέ για ένα μήνα και επτά ημέρες, πριν επιστρέψει στα παρκέ.

Ο Πρίντεζης της Μάλαγα

Συγχαρητήρια για την Euroleague!

Η συνέχεια δεν ήταν η ίδια. Ο Έλληνας φόργουορντ είδε τον χρόνο συμμετοχής του να περιορίζεται αισθητά ενώ οι σχέσεις του με τον Ρενέσες δεν ήταν οι καλύτερες δυνατές. Η κατάσταση δεν άλλαξε ούτε όταν ανέλαβε ο Τσους Ματέο (σ.σ. 2010), νυν ασίσταντ κόουτς στη Ρεάλ Μαδρίτης, στο πλευρό του Πάμπλο Λάσο. "Δεν κρατάω κακία σε κανέναν. Όλοι ξέρουν ποιος είναι ο κόουτς Ρενέσες στην Ευρώπη. Είναι ένας αξιοσέβαστος προπονητής ενώ έχω μόνο καλά λόγια να πω για τον Τσους Ματέο. Όχι, δεν έχω τίποτα εναντίον τους! Ίσα-ίσα, χάρηκα πολύ όταν ο εκπρόσωπός μου με ενημέρωσε ότι το πρώτο συγχαρητήριο SMS για την Euroleague στην Κωνσταντινούπολη ήταν από τον Τσους!" εξήγησε αρκετά χρόνια αργότερα. Η Ουνικάχα, λοιπόν, ήθελε να ξεφορτωθεί το μεγάλο συμβόλαιο του Πρίντεζη, αξιώνοντας από τον Έλληνα παίκτη να παραιτηθεί από τον τρίτο χρόνο του συμβολαίου του (ύψους 1.2 εκατομμυρίων ευρώ) και μπλοκάροντας προσωρινά την επιστροφή του στον Ολυμπιακό με τη μορφή δανεισμού για τους τελευταίους μήνες της σεζόν 2010-11!

Ο Πρίντεζης της Μάλαγα

Η μεγάλη επιστροφή

Εν τέλει οι Ίβηρες αποδέσμευσαν τον Πρίντεζη στις 27 Απριλίου 2011, συμφωνώντας να καταβάλλουν ένα ποσό ως αποζημίωση στον διεθνή φόργουορντ. Ο Ντούσαν Ίβκοβιτς ήθελε έναν παίκτη για να καλύψει το κενό του Ράσο Νεστέροβιτς στα playoffs της Α1 ωστόσο μπορούσε να πάρει μόνο Έλληνα και ο Πρίντεζης φάνταζε ιδανική λύση. "Ίσως δεν είχα την κατάλληλη ψυχολογία στη Μάλαγα. Πέρασα δύσκολες στιγμές, είχα άσχημη εμπειρία όμως έμαθα πολλά εκεί" ανέφερε κάνοντας τον απολογισμό της παρουσίας του στην Ανδαλουσία.

Η στιγμή του τραυματισμού

TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ