Ο πιανίστας της Euroleague!

Ο... βιρτουόζος Έραζεμ Λόρμπεκ μιλάει για την αγαπημένη του δραστηριότητα εκτός παρκέ ενώ αποκαλύπτει γιατί τον κέρδισε το μπάσκετ.
Πριν εξελιχτεί σε έναν από τους καλύτερους ψηλούς της Euroleague ο Έραζεμ Λόρμπεκ ξεκίνησε ως βιρτουόζος στο πιάνο! Ο Σλοβένος σέντερ της Μπαρτσελόνα, o οποίος το περασμένο καλοκαίρι υποβλήθηκε σε αρθροσκόπηση στο δεξί γόνατο και πλέον ακολουθεί ατομικό πρόγραμμα, μίλησε για την αγαπημένη του ασχολία εκτός παρκέ όμως παραδέχτηκε ότι ο αδερφός του, Ντομέν, είναι καλύτερος από αυτόν.
”Νομίζω ήμουν οκτώ χρονών όταν οι γονείς μου με πήγαν στο σπίτι του γείτονά μας που παίζει πιάνο πολύ καλά κι έτσι ξεκινήσαμε μαθήματα. Το πιο περίεργο, ωστόσο, είναι ότι πρώτα τελείωσα τις σπουδές μου στο πιάνο έπειτα από εφτά χρόνια και στη συνέχεια ξεκίνησα την καριέρα μου στο μπάσκετ. Παίζω καλά, όχι όμως όπως ο αδερφός μου, ο Ντομέν. Πιστεύω πως είναι καλύτερος από μένα!” ανέφερε χαρακτηριστικά σε μια κρίση… μετριοφροσύνης ο Έραζεμ Λόρμπεκ, ο οποίος όμως αποκάλυψε ότι αποφεύγει να ακούει μουσική πριν από έναν κρίσιμο αγώνα: ”Μου αρέσουν όλα τα είδη μουσικής όμως αποφεύγω να ακούω πριν από τους αγώνες. Σε αυτές τις περιπτώσεις αφήνω το Ipod στο σπίτι”.
Ο σέντερ των ”μπλαουγκράνα” μίλησε για τον λόγο που τον οδήγησε να ασχοληθεί τελικά με την πορτοκαλί μπάλα ενώ αναφέρθηκε στη σχέση που υπάρχει ανάμεσα στο πιάνο και στο μπάσκετ: ”Έπρεπε να πάρω την τελική μου απόφαση ανάμεσα στις δύο καλύτερες ασχολίες της ζωής μου. Στο μπάσκετ συχνά τραυματίζεσαι στα χέρια ενώ πρέπει να προπονείσαι δύο φορές την μέρα, με αποτέλεσμα να μην υπάρχει αρκετός ελεύτερος χρόνος για οτιδήποτε άλλο. Έτσι υποχρεώθηκα να αφήσω στην άκρη του πιάνο. Και στις δύο περιπτώσεις τα χέρια είναι το κλειδί. Πρέπει να είσαι συγκεντρωμένος και να βγάζεις κάθε φορά τον καλύτερό σου εαυτό αν θες το αποτέλεσμα να ικανοποιεί εσένα και τους γύρω σου”.
Πάντως όταν ρωτήθηκε για την αγαπημένη του κινηματογραφική ταινία, ο Λόρμπεκ δεν προτίμησε τον ”Πιανίστα” του Ρομάν Πολάνσκι, αλλά την τριλογία του ”Νονού”.