EUROBASKET

Ο Πάου Γκασόλ συμπεριέλαβε τον Νίκο Γκάλη στην καλύτερη 5αδα στην ιστορία των Eurobasket

Ο Πάου Γκασόλ συμπεριέλαβε τον Νίκο Γκάλη στην καλύτερη 5αδα στην ιστορία των Eurobasket

Ο Πάου Γκασόλ κλήθηκε από την FIBA να πει ποια είναι κατά την γνώμη του η καλύτερη πεντάδα στην ιστορία των Eurobasket και συμπεριέλαβε σε αυτή και τον Νίκο Γκάλη, δείχνοντας τον σεβασμό του στον θρύλο του ευρωπαϊκού μπάσκετ.

Ο Νίκος Γκάλης έκλεισε πριν από μερικές ημέρες τα 65 του χρόνια, ωστόσο είναι ξεκάθαρο ότι ο κόσμος - και ειδικά πρώην και νυν αθλητές - δεν ξεχνούν την επιρροή του στο ευρωπαϊκό μπάσκετ. Κάτι εξάλλου που φάνηκε και από τα λόγια σεβασμού που κέρδισε από τον Πάου Γκασόλ.

Ο παλαίμαχος Ισπανός σταρ κλήθηκε από την FIBA να αποφασίσει για το ποια είναι η κορυφαία πεντάδα στην ιστορία των Eurobasket και συμπεριέλαβε σε αυτή τον Γκάλη, δείχνοντας πως δεν ξεχνάει τον Hall of Famer γκαρντ, ο οποίος άλλαξε το ρου της ιστορίας του ελληνικού - αλλά και του ευρωπαϊκού - μπάσκετ.

Συγκεκριμένα, ο Γκασόλ τοποθέτησε τον Γκάλη σε θέση σούτινγκ γκαρντ δίπλα στον Ντράζεν Πέτροβιτς, ενώ στην θέση του σμολ φόργουορντ έβαλε τον Τόνι Κούκουτς, στου πάουερ φόργουορντ τον Ντιρκ Νοβίτσκι και στην θέση του σέντερ τον Άρβιντας Σαμπόνις.

Δείτε το VIDEO:

TAGS EUROBASKET ΝΙΚΟΣ ΓΚΑΛΗΣ ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑΣ ΜΠΑΣΚΕΤ ΑΡΗΣ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΑΡΗΣ ΜΠΑΣΚΕΤ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΜΠΑΣΚΕΤ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ