ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Ο Παναθηναϊκός πήρε τον Σέλβιν Μακ με δίμηνο συμβόλαιο

Ο Σέλβιν Μακ, Αμερικανός πόιντ γκαρντ με θητεία στο ΝΒΑ
Ο Σέλβιν Μακ, Αμερικανός πόιντ γκαρντ με θητεία στο ΝΒΑ AP PHOTOS

Ο Σέλβιν Μακ θα είναι ο αντικαταστάτης των Πιερ Τζάκσον - Κίφερ Σάικς στον Παναθηναϊκό, ο νέος βασικός οργανωτής του Παναθηναϊκού τουλάχιστον για τους επόμενους δύο μήνες.

Παίκτης του Παναθηναϊκού τουλάχιστον για τους επόμενους δύο μήνες έγινε το βράδυ της Παρασκευής (6/11) ο Σέλβιν Μακ. Ο 30χρονος ύψους 1μ.91 Αμερικανός πλέι μέικερ ήταν free agent, βρισκόταν στην κορυφή της λίστας των πράσινων, ήταν με απλά λόγια ο εκλεκτός του Γιώργου Βόβορα και πλέον θα γίνει ο παίκτης που θα αντικαταστήσει τους Πιερ Τζάκσον - Κίφερ Σάικς στην απαιτητική θέση του βασικού οργανωτή.

Ο Μακ έγινε draft στο νούμερο 34 το 2011 από τους Ουάσινγκτον Γουίζαρντς, αγωνίστηκε κατά σειρά στους Πρωτευουσιάνους, τους Σίξερς, τους Χοκς, τους Τζαζ, τους Μάτζικ, τους Γκρίζλις και τους Χόρνετς, ενώ πέρυσι (2019/20) ήρθε στην Ευρώπη για λογαριασμό της Αρμάνι Μιλάνο πριν ολοκληρώσει τη χρονιά στο Ισραήλ με τη Χάποελ Ιερουσαλήμ.

Σε 456 αγώνες στο ΝΒΑ από το φθινόπωρο του 2011 έως την άνοιξη του 2019 είχε 6.6 πόντους από 47% στο δίποντο, 33% στο τρίποντο και 73% στις βολές, μαζί με δύο ριμπάουντ, 3.1 ασίστ και 1.2 λάθη ανά 18.4 λεπτά συμμετοχής. Έχει καλό ύψος για τη θέση, μπορεί να εκτελέσει από κοντινή, μέση και μακρινή απόσταση, του αρέσει να διεισδύει και να πηγαίνει μέχρι το τέλος της διαδρομής, είναι above average δημιουργός και σίγουρα αποτελεί αναβάθμιση για τους πράσινους σε σχέση με τους προκατόχους του.

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ