NBA

Ο Όστιν Ριβς στο SPORT24 για το flu game στο Λας Βέγκας: "Δεν είναι ανάγκη να επιμένεις πάντα στο τρίποντο"

Ο Όστιν Ριβς στο SPORT24 για το flu game στο Λας Βέγκας: "Δεν είναι ανάγκη να επιμένεις πάντα στο τρίποντο"

Οι Λέικερς κατέκτησαν το πρώτο Κύπελλο στην ιστορία του NBA, νίκησαν εύκολα τους Πέισερς βάζοντας μόλις δύο τρίποντα κι ο ασθενής Όστιν Ριβς εξήγησε στο SPORT24 ότι το μακρινό σουτ δεν είναι πάντα η λύση στο σύγχρονο μπάσκετ. Ειδικά για την ομάδα του.

Είχαν μείνει λίγα λεπτά πριν από το τζάμπολ του τελικού του In-Season Tournament, όταν ο Σαμς Σαράνια του Athletic τουίταρε πως "ένας γκαρντ των Λέικερς θα αγωνιστεί άρρωστος στο ματς με τους Ιντιάνα Πέισερς". Αυτός ο γκαρντ ήταν ο Όστιν Ριβς.

Αν είχες τα μάτια σου σε εκείνον στην προθέρμανση, μπορούσες να καταλάβεις ότι το περπάτημά του ήταν βαρύ, ότι το κορμί του δεν βρισκόταν σε ιδανική κατάσταση για ένα ματς τόσο μεγάλης σημασίας. Και όμως, ο εκρηκτικός και ιδιαίτερα αγαπητός σκόρερ της ομάδας του Λος Άντζελες ξεπέρασε τον εαυτό του.

Αποστολή του SPORT24 στο Λας Βέγκας: Χάρης Σταύρου

Στο πρώτο μέρος ο Ριβς έβαλε 22 πόντους από 7/8 δίποντα και 8/9 βολές. Σε κάτι λιγότερο από 13 λεπτά. Διέλυσε τους Πέισερς με διεισδύσεις, με διεισδύσεις, με διεισδύσεις. Με σωστό διάβασμα της αντίπαλης άμυνας, με αποφασιστικότητα, με ενέργεια, με ταχύτητα. Αποθεώθηκε από κόσμο και από συμπαίκτες και στο δεύτερο μέρος ενώ ήταν θετικός, έκανε χώρο για να αναλάβει δράση ο Άντονι Ντέιβις και να καθαρίσει το ματς. Με λίγη βοήθεια από τους Ρέντις - Πρινς, με αρκετή από τον ΛεΜπρόν Τζέιμς.

Στο φινάλε, ο Ριβς ήταν αυτός που έφτασε τελευταίος στα αποδυτήρια των Λέικερς. Η δυνατή μουσική κάλυπτε σχεδόν τα πάντα, ο ΛεΜπρόν Τζέιμς είχε "ντυθεί" με πάγο και δεν είχε πολλή όρεξη για κουβέντα, οι λίγοι διαπιστευμένοι δημοσιογράφοι (ανάμεσά τους και το SPORT24) περίμεναν τις ευκαιρίες τους και από τη στιγμή που ο King James και ο Άντονι Ντέιβις είχαν κάνει... καθήκον τους στη συνέντευξη Τύπου, οι περισσότεροι περίμεναν τον Όστιν Ριβς.

"Το μόνο που θέλω είναι να φύγω από εδώ και να πάω στο κρεβάτι μου", ήταν η πρώτη κουβέντα που μας είπε όταν επιτέλους έφτασε στη θέση του και αφού προηγουμένως άκουσε τον ΛεΜπρόν Τζέιμς να ουρλιάζει "ΠΟΙΟΣ ΕΙΧΕ ΚΑΛΥΤΕΡΟ FLU GAME, Ο ΜΑΙΚΛ ΤΖΟΡΝΤΑΝ Ή Ο ΟΣΤΙΝ ΡΙΒΣ;".

"Ήμασταν συγκεντρωμένοι στον στόχο μας, ήμασταν συγκεντρωμένοι σε κάθε κατοχή, αντιμετωπίσαμε τον αγώνα σαν να ήταν ένα παιχνίδι των playoffs. Όπως μας είπε και ο ΛεΜπρόν, αυτή ήταν μία καλή ευκαιρία για να ζήσουμε μία επιτυχία. Είμαστε οι πρώτοι που το πετύχαμε, είμαστε οι πρώτοι που το κάναμε, οπότε η επιτυχία έχει ιδιαίτερη αξία" ήταν τα πρώτα λόγια του Ριβς.

"Προσπαθούμε να παίζουμε με τον σωστό τρόπο και αυτό προσπαθούμε να το κάνουμε κάθε βράδυ, σε κάθε αγώνα μας. Απέναντι σε κάθε αντίπαλο" πρόσθεσε και όταν τον ρωτήσαμε γι' αυτά που είχε πει πριν από μερικά λεπτά ο ΛεΜπρόν, απέφυγε τα μεγάλα λόγια και είπε "τον αφήνω να μιλάει και προσπαθώ να παίζω με τον σωστό τρόπο. Θέλω να διαβάζω σωστά τα closeouts, να είμαι επιθετικός και να βοηθάω την ομάδα και τους γύρω μου".

Το γεγονός ότι οι Λέικερς πήραν με άνεση ένα τόσο κρίσιμο ματς, με μόλις δύο εύστοχα σε 13 προσπάθειες, δείχνει πολλά για την ικανότητά τους να κυριαρχούν στη ρακέτα. Ρωτήσαμε τον Ριβς αν συνειδητοποίησε ότι η ομάδα του νίκησε με τόσο χαμηλή επίδοση από την περιφέρεια: "Μπορούμε να κυριαρχήσουμε σε πολλούς τομείς του παιχνιδιού και δεν είναι ανάγκη να σουτάρεις πάντα με υψηλό ποσοστό ή να επιμένεις στο τρίποντο. Νομίζω ωστόσο ότι όλα αξιολογούνται ανάλογα με την περίσταση, ανάλογα με τον αντίπαλο, ανάλογα με τη βραδιά. Απόψε δεν είχαμε και πολλά ανοιχτά σουτ, οπότε επιτεθήκαμε στη ρακέτα και κάναμε έτσι τη δουλειά".

Και επειδή ο Ριβς έζησε το Παγκόσμιο Κύπελλο, ήξερε τι σημαίνει μονός αγώνας, πρόκριση, αποκλεισμός, κατάκτηση τίτλου σε 48 λεπτά: "Προφανώς και δεν είναι εύκολο να παίζεις ένα τρόπαιο σε ένα ματς. Οι Πέισερς είναι σπουδαία ομάδα, ο Χαλιμπάρτον είναι ένας απίθανος παίκτης. Προσπαθεί να τρέξει την επίθεσή τους από το πρώτο έως το τελευταίο δευτερόλεπτο και σε έχει μονίμως σε κατάσταση συναγερμού. Δεν ξέρω πόσους πόντους έβαλε ο Καμ Ρέντις απόψε, κατά τη γνώμη μου είχε τον έλεγχο του ρυθμού, ήταν από τους καλύτερους του παρκέ, έκανε τη ζωή του Χαλιμπαρτον δύσκολη".

Όσο για το πόσο σημαντικό είναι να έχει τον ΛεΜπρόν Τζέιμς με το μέρος του σε αγώνες σαν κι αυτόν, ο Ριβς απάντησε πως "η καριέρα του τα λέει όλα, μας προετοιμάζει, προετοιμάζει τον εαυτό του, είναι ο απόλυτος επαγγελματίας. Κι εμείς βρισκόμαστε γύρω του, είμαστε φίλοι του, τον ρωτάμε, παίρνουμε συνεχώς πράγματα από εκείνον".

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

TAGS NBA ΛΕΙΚΕΡΣ ΛΕΜΠΡΟΝ ΤΖΕΙΜΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ