ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ο Ολυμπιακός είναι η καλύτερη ομάδα εκτός NBA σύμφωνα με αρθρογράφο του Forbes

Ο Ολυμπιακός είναι η καλύτερη ομάδα εκτός NBA σύμφωνα με αρθρογράφο του Forbes
ΒΛΑΣΣΟΠΟΥΛΟΥ ΙΣΜΗΝΗ / INTIME SPORTS

Ως καλύτερη ομάδα εκτός NBA αναγνωρίζει τον Ολυμπιακό ο αρθρογράφος του Forbes, Μαρκ Ντικς, ο οποίος αφίερωσε ένα κείμενο για να εξηγήσει στο κοινό το σκεπτικό του.

"Ο Ολυμπιακός είναι η καλύτερη ομάδα μπάσκετ εκτός NBA". Αυτός είναι ο τίτλος του άρθρου του Μαρκ Ντικς στο Forbes.

Ο εν λόγω αρθρογράφος, ο οποίος αριθμεί περισσότερους από 25 χιλιάδες followers στο Twitter, προσπαθεί να δώσει στο κοινό -που πιθανότητα δεν έχει την ευκαιρία να παρακολουθήσει τον Ολυμπιακό να αγωνίζεται- να καταλάβει τι έχει καταφέρει μέχρι στιγμής η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα, τόσο στις εγχώριες υποχρεώσεις της, όσο και στην EuroLeague. Για να το πετύχει αυτό παραθέτει αρκετά στατιστικά στοιχεία, τα οποία αναδεικνύουν στο έπακρο τις επιδόσεις των ερυθρολεύκων σε άμυνα και επίθεση.

Παράλληλα, κάνει μια εκτεταμένη αναφορά στον Σάσα Βεζένκοβ, μιας και οι Σακραμέντο Κινγκς διατηρούν τα δικαιωμάτά του στο NBA και έχουν δείξει έντονο ενδιαφέρον για εκείνον, με πολλαπλές επισκέψεις στην Ελλάδα τους τελευταίους μήνες, οπότε το δικό του όνομα πιθανότητα είναι το πιο οικείο στο Αμερικανικό κοινό.

Μεταξύ άλλων ο κ. Ντικς αναφέρει για τον Βούλγαρο φόργουορντ του Ολυμπιακού: "Πριν από το ξεκίνημα της σεζόν, όταν τα δικαιώματά του βρέθηκαν μέσω ανταλλαγής στους Σακραμέντο Κινγκς, μια ανάλυση στο προφίλ του Σάσα Βεζένκοβ έδειξε το πως έχει μετατραπεί από περιφερειακός παίκτης, σε έναν από τους καλύτερους παίκτες της διοργάνωσης (σσ. της EuroLeague). Αυτό ήταν πίσω, τον Ιούνιο του 2022. Από τότε γίνεται όλο και καλύτερος. Και έχει βρεθεί στην κορυφή, όπως και η ομάδα του.

Ο Βεζένκοβ είναι το μεγάλο φαβορί για να κερδίσει το βραβείο του πολυτιμότερου παίκτη της σεζόν, αφού για κανέναν άλλο παίκτη της διοργάνωσης δεν απαιτείται τόσος αμυντικός σχεδιασμός".

Το εν λόγω άρθρο κλείνει δε με τα ακόλουθα λόγια: "Αναπτύσσοντας έναν από τους καλύτερους παίκτες εκτός NBA, πλαισιώνοντάς τον με το ανάλογο ταλέντο, συγκροτώντας μια two-way ομάδα, όπου ο ένας είναι αφοσιωμένος στον άλλο, ο Ολυμπιακός έχει βάλει τον εαυτό του σε εξέχουσα θέση. Η ποικιλία δεν μπορεί να παραβλεφθεί, αλλά το έξυπνο μπάσκετ, που δίνει έμφαση στην άμυνα, θα είναι πάντα μέρος της φόρμουλας νίκης".

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΜΠΑΣΚΕΤ EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ