ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Ο Ντίνος Μήτογλου στο SPORT24: "Ίσως το πιο σημαντικό παιχνίδι της σεζόν το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, διαφορετικός απ' όλους ο Αταμάν"

Photo by: Andreas Papakonstantinou / Tourette Photography
Photo by: Andreas Papakonstantinou / Tourette Photography TOURETTE PHOTOGRAPHY

Η αναγέννησή του, οι διαφορές σε σχέση με την προηγούμενη θητεία του στον Παναθηναϊκό, ο διαφορετικός από όλους τους άλλους προπονητές, Αταμάν, το κρίσιμο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό στην πρεμιέρα της EuroLeague και οι πιο επικίνδυνες ομάδες της διοργάνωσης. Ο Ντίνος Μήτογλου μιλάει στο SPORT24 και το Show Must Go On.

Ο Ντίνος Μήτογλου έμεινε εκτός δράσης για 495 ημέρες, όμως επιστρέφοντας στο παρκέ έμοιαζε να μην είχε λείψει ποτέ. Ο διεθνής Έλληνας φόργουορντ κάνει restart στην καριέρα, σε ένα μέρος που νιώθει οικεία, στον Παναθηναϊκό, ο οποίος βρίσκεται ομοίως σε περίοδο ολικής αναδόμησης.

Έχοντας υπάρξει και στο παρελθόν κάτοικος ΟΑΚΑ, ο Μήτογλου μπορεί να αναγνωρίσει τις διαφορές, για τις οποίες μίλησε στο SPORT24 και την εκπομπή Show Must Go On, στο περιθώριο της Media Day των πρασίνων για τη σεζόν 2023/24.

Ο 27χρονος ψηλός αποκάλυψε ακόμα τα πρώτα συμπεράσματά του για τον Εργκίν Αταμάν, έδωσε τεράστια βαρύτητα στο ντέρμπι της 1ης αγωνιστικής της EuroLeague με τον Ολυμπιακό, ξεχώρισε τις πιο δυνατές αντιπάλους της διοργάνωσης, αλλά και τη μεταγραφή που του προκάλεσε τη μεγαλύτερη εντύπωση.

Τα δύσκολα έχουν περάσει, εσύ άντεξες και βγήκες πιο δυνατός από αυτά. Είναι φέτος η σεζόν της αναγέννησής σου;

"Η σεζόν της αναγέννησής μου. Μπορείς να το πεις έτσι. Μου αρέσει, ναι. Σίγουρα.".

Ποιες είναι οι προσωπικές σου φιλοδοξίες για αυτή τη σεζόν; Γιατί σε ομαδικό επίπεδο ο κόουτς Αταμάν έχει βάλει ήδη πολύ ψηλά τον πήχη, μιλώντας για το Final Four της EuroLeague και την ανάληψη των εγχώριων σκήπτρων από τον Ολυμπιακό.

"Να γίνω καλύτερος παίκτης μέσα από την ομάδα. Ξέρεις τι; Κάνω αυτό που αγαπάω και βρίσκομαι καθημερινά με ανθρώπους που είναι πολύ ευχάριστοι και πολύ καλά παιδιά, όλοι. Υπάρχει ένας υγιής ανταγωνισμός (σσ. μέσα στην ομάδα). Συν του ότι είναι εκπληκτικοί συμπαίκτες όλοι. Αυτό με κάνει να δουλεύω έξτρα και να θέλω να παίξω για την ομάδα. Οι στόχοι της ομάδας είναι οι επιτυχίες. Σίγουρα, δεν υπάρχει καλύτερο πράγμα από το να έχει η ομάδα σου επιτυχίες".

Εσύ έχεις υπάρξει ξανά στον Παναθηναϊκό, αυτή είναι η δεύτερη θητεία σου, οπότε μπορείς να αναγνωρίσεις τις διαφορές, που αν δεν κάνω λάθος είναι πολλές και φαίνονται από το ξεκίνημα της σεζόν. Πώς το βιώνεις;

"Υπάρχουν μεγάλες αλλαγές και εντός παρκέ, με τον κόουτς και τους πολύ καλούς παίκτες που έχουμε πάρει, αλλά και εκτός παρκέ, σε θέματα οργάνωσης και γενικά σε θέματα εξωγηπεδικής συμπεριφοράς. Αυτές οι λεπτομέρειες κάνουν τη διαφορά στο να κερδίζεις παιχνίδια, που είναι πάρα πολύ καλό για εμάς και μας βοηθάει. Ξεκινώντας από τον πρόεδρο (σσ. τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο), που έχει κάνει φοβερή προσπάθεια και είμαστε εδώ για να τη στηρίξουμε".

Ο ανταγωνισμός στην EuroLeague θα είναι πολύ μεγάλος φέτος. Σε μία πρώτη φάση ποιες ομάδες θα έλεγες ότι είναι πιο επικίνδυνες;

"Η Ρεάλ, η Μπαρτσελόνα, η Φενέρμπαχτσε και η Μακάμπι".

Ο Ντίνος Μήτογλου στο SPORT24: "Ίσως το πιο σημαντικό παιχνίδι της σεζόν το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, διαφορετικός απ' όλους ο Αταμάν"
Ο Ντίνος Μήτογλου μιλώντας στο SPORT24 ANDREAS PAPAKONSTANTINOU / TOURETTE PHOTOGRAPHY

Και από τις μεταγραφές που έγιναν, ποια σου κέντρισε πιο πολύ το ενδιαφέρον;

"Ο Τζαμπάρι Πάρκερ στην Μπαρτσελόνα και είμαι πολύ περίεργος να τον δω γιατί τον είχα παίξει ως αντίπαλο στο κολλέγιο".

Άρα ανυπομονείς για τα ματς με την Μπαρτσελόνα;

"Σίγουρα. Ποιος δεν θα ήθελε να παίξει εναντίον της Μπαρτσελόνα;".

Ανυπομονείς περισσότερο όμως για το πρώτο ματς της EuroLeague, που είναι και απέναντι στον Ολυμπιακό στο ΟΑΚΑ, το οποίο όπως φαίνεται θα είναι κατάμεστο;

"Είμαι πάρα πολύ χαρούμενος για αυτά τα παιχνίδια. Ανυπομονώ να ξεκινήσουμε. Ίσως το πιο σημαντικό παιχνίδι της σεζόν. Ανυπομονώ να ξεκινήσουμε. Δεν έχω λόγια".

Με τον Ολυμπιακό μπορεί να παίξετε τρεις φορές μέσα σε έναν μήνα, αν συναντηθείτε και στον τελικό του Super Cup. Ξέρεις πως λειτουργεί το ελληνικό κοινό, οπότε πιστεύεις ότι αυτά τα παιχνίδια μπορούν να καθορίσουν εν μέρει την πορεία των δύο ομάδων στη σεζόν;

"Είναι ο αιώνιός μας αντίπαλος, οπότε αν τον αντιμετωπίσουμε τρεις φορές μέσα σε ένα μήνα, είναι πολύ σημαντικό, ειδικά στα πρώτα παιχνίδια (σσ. της σεζόν). Αν ξεκινήσουμε από το Super Cup, που είναι ο πρώτος τίτλος της σεζόν, θέλουμε να ξεκινήσουμε με νίκη. Αυτός είναι ο στόχος μας. Πρέπει να παρουσιαστούμε έτοιμοι".

Πώς είναι η μέχρι τώρα συνεργασία με τον κόουτς Αταμάν; Είναι όπως τον περίμενες;

"Είναι διαφορετικός από όλους τους προπονητές που έχω συνεργαστεί. Είναι σοβαρός επαγγελματίας. Εξαιρετικός. Δουλεύει πάρα, πάρα πολύ σκληρά, κάτι που σέβομαι πάρα πολύ. Θέλει έργα. Μπορεί σε εσάς (σσ. τους δημοσιογράφους) να λέει μεγάλα λόγια, αλλά σε εμάς δεν μιλάει, δηλαδή (σσ. θέλει) σκληρή δουλειά και απαιτεί πράγματα, το οποίο εγώ το σέβομαι πάρα πολύ. Θέλει αποτελέσματα και νίκες, κάτι που συνηθίζεται. Ανυπομονώ να έχουμε μια καλή αρχή στη σεζόν, να ξεκινήσουμε δυνατά".

TAGS ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΜΠΑΣΚΕΤ EUROLEAGUE STOIXIMAN BASKET LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ