ΑΝΑΝΤΟΛΟΥ ΕΦΕΣ

Ο Ντάριους Τόμπσον στο SPORT24: "Δεν νιώθω ότι αντικαθιστώ τον Μίτσιτς στην Εφές, είμαστε διαφορετικοί παίκτες"

Ο Ντάριους Τόμπσον στο SPORT24: "Δεν νιώθω ότι αντικαθιστώ τον Μίτσιτς στην Εφές, είμαστε διαφορετικοί παίκτες"
©ANADOLU EFES

Πολλοί βιαστήκαμε να βαφτίσουμε τον Ντάριους Τόμπσον αντικαταστάτη του Βασίλιε Μίτσιτις στην Αναντολού Εφές, όμως ο Αμερικανός γκαρντ δεν βλέπει έτσι τον εαυτό του και τον ρόλο του στη νέα του ομάδα, όπως χαρακτηριστικά δήλωσε στο SPORT24.

Ο Βασίλιε Μίτσιτς έφυγε από την Εφές για το NBA και την Οκλαχόμα και ο Ντάριους Τόμπσον άφησε την Μπασκόνια και τη Βιτόρια για να γίνει κάτοικος Τουρκίας.

Κι αν πολλοί βιαστήκαμε να χρίσουμε τον Αμερικανό γκαρντ διάδοχο του Σέρβου (σσ. γιατί η Εφές πλήρωσε buy-out ύψους 600.000 ευρώ για να τον αποκτήσει και του προσέφερε τριετές συμβόλαιο), εκείνος σίγουρα δεν βλέπει έτσι τον εαυτό του και δεν εστερνίζεται αυτή την άποψη, όπως χαρακτηριστικά είπε στο SPORT24 μετά τη συμμετοχή της νέας του ομάδας στο 5ο τουρνουά Παύλος Γιαννακόπουλος.

Ο 28χρονος περιφερειακός μίλησε ακόμα για τον διάδοχο του Εργκίν Αταμάν και άλλοτε βοηθό του Ζέλικο Ομπράντοβιτς, Ερντέμ Τζαν, ενώ κράτησε κλειστά τα χαρτιά του για το που στοχεύει ο ίδιος και η ομάδα την ερχόμενη αγωνιστιική περίοδο.

Δεύτερη σεζόν για εσένα στην EuroLeague και σε νέα ομάδα. Πώς νιώθεις μέχρι στιγμής στο καινούργιο αυτό περιβάλλον;

"Είμαι ακόμα σε περίοδο προσαρμογής. Γενικά η Εφές είναι σε περίοδο προσαρμογής. Είναι μία διαφορετική κατάσταση για όλους μας. Μαθαίνουμε ο ένας τον άλλο μέσα από τα φιλικά και ετοιμαζόμαστε να μπούμε στα επίσημα παιχνίδια".

Ποια είναι η πρώτη σου εικόνα από τον Ερντέμ Τζαν;

"Είναι πολύ καλός, διαφορετικός από τον κόουτς Πεναρόγια, που επίσης ήταν πολύ καλός στη δουλειά του. Ο Τζαν έχει όμως διαφορετική προσέγγιση. Δίνει μεγάλη βάση στις λεπτομέρεις, σε κάθε κατοχή και στην άμυνα και στην επίθεση. Δίνει μεγάλη βάση και στο κομμάτι του scouting των αντιπάλων, μας βάζει να βλέπουμε πολλά VIDEO. Είναι πολύ καλός για την ομάδα".

Η Εφές επένδυσε σε εσένα μετά την μετακόμιση του Βασίλιε Μίτσιτς στο NBA. Νιώθεις ότι πρέπει να μπεις στα παπούτσια του; Σου δημιουργεί κάποια έξτρα πίεση αυτό;

"Δεν νιώθω ότι αντικαθιστώ τον Μίτσιτς, γιατί η κατάσταση στην ομάδα είναι πλέον διαφορετική, υπάρχουν νέοι παίκτες και νέος προπονητής φυσικά, οπότε τα πράγματα θα λειτουργούν αλλιώς. Εξάλλου εγώ και Μίτσιτς είμαστε άλλου τύπου παίκτες, δεν έχουμε το ίδιο στιλ, οπότε σίγουρα δεν το βλέπω έτσι".

Πέρσι κατάφερες να μπεις στην δεύτερη καλύτερη πεντάδα της διοργάνωσης, όντας μάλιστα πρωτοεμφανιζόμενος σε επίπεδο EuroLeague. Φέτος τι να περιμένουμε από εσένα και τη νέα σου ομάδα;

"Δεν έχω θέσει κάποιον προσωπικό στόχο. Στο μυαλό μου είναι η ομάδα. Θέλω να είμαστε η καλύτερη ομάδα που μπορούμε να γίνουμε, να βελτιωνόμαστε μέρα με την ημέρα και στο τέλος της σεζόν ελπίζω ότι θα είμαστε όλοι ικανοποιημένοι και χαρούμενοι με το που θα έχουμε φτάσει.

Όλα έχουν γίνει πολύ γρήγορα μέχρι στιγμής με την προετοιμασία και τα συνεχόμενα φιλικά, οπότε δεν έχουμε κάτσει κάτω να μιλήσουμε και να πούμε ότι στοχεύουμε κάπου συγκεκριμένα (σσ. στα playoffs ή στο Final Four παραδείγματος χάρη). Είναι, εξάλλου, πολύ νωρίς ακόμα για κάτι τέτοιο, οπότε κοιτάζουμε να γινόμαστε καλύτεροι μέρα με την ημέρα".

TAGS ΑΝΑΝΤΟΛΟΥ ΕΦΕΣ EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ