ΦΙΛΙΚΑ MUNDOBASKET

Ο Νίκος Ρογκαβόπουλος στο SPORT24: "Προσπαθώ να υιοθετώ πράγματα από Παπανικολάου - Παπαπέτρου"

Ο Νίκος Ρογκαβόπουλος στο SPORT24: "Προσπαθώ να υιοθετώ πράγματα από Παπανικολάου - Παπαπέτρου"
PRINTSCREEN

Ο Νίκος Ρογκαβόπουλος, που έχει κλέψει τις εντυπώσεις στα πρώτα φιλικά της Εθνικής Ελλάδας, μίλησε στην κάμερα του SPORT24 για την ατομική του παρουσία, τους στόχου της ομάδας του Δημήτρη Ιτούδη στο Παγκόσμιο, αλλά και τη φιλοσοφία που θέλει να περάσει ο Έλληνας τεχνικός στην επίσημη αγαπημένη.

Η Εθνική Ελλάδας ολοκλήρωσε το πρώτο κύκλο των φιλίκών προετοιμασίας ενόψει του MundoBasket 2023, μετρώντας δύο νίκες -απέναντι στη Σλοβενία- και δύο ήττες, κόντρα σε Σερβία και Ιταλία. Ο Νίκος Ρογκαβόπουλος, ένα από τα νεαρά παιδιά της Εθνικής, έχει καταφέρει να αφήσει πολύ θετικές εντυπώσεις στις μέχρι τώρα εμφανίσεις του με το εθνόσημο και μίλησε αποκλειστικά και LIVE στην κάμερα του SPORT24 μετά το τέλος του τουρνουά Ακρόπολις.

Ο νεαρός φόργουορντ έδειξε μεγάλη μετριοφροσύνη σε ό,τι αφορά τις ατομικές του επιδόσεις, ενώ κράτησε και χαμηλούς τόνους αναφορικά με τους στόχους που έχει το σύνολο του Δημήτρη Ιτούδη για το Παγκόσμιο Κύπελλο.

Για τη μέχρι τώρα πορεία της Εθνικής: "Είμαστε πολύ χαρούμενοι που βρισκόμαστε εδώ. Το ευχαριστιόμαστε πάρα πολύ. Νομίζω πως δουλεύουμε πολύ καλά, όλα τα παιδιά. Εντάξει, κάναμε δύο ήττες απέναντι σε πολύ καλές ομάδες. Είχαμε κάποιες απουσίες, παίκτες με τραυματισμούς που επέστρεψαν. Είναι δύσκολο να μπορούμε να παίζουμε πάντα σε πολύ υψηλό επίπεδο. Μαθαίνουμε ο ένας τον άλλο και ευελπιστώ ότι θα είμαστε ακόμα καλύτεροι. Βρισκόμαστε σε καλό δρόμο".

Για τα πρώτα συμπεράσματα του κόουτς Ιτούδη και τις κατευθύνσεις του: "Ο κόουτς μάς έχει δώσει το ελεύθερο να είμαστε επιθετικοί, να έχουμε αυτοπεποίθηση και να τα δίνουμε όλα στην άμυνα. Αυτή είναι η ταυτότητά μας. Από την άμυνα θα βρούμε εύκολους πόντους και θα μπορέσουμε να φτιάξουμε το ηθικό μας στην επίθεση".

Για τις ατομικές του επιδόσεις: "Προσπαθώ αρκετά. Βλέπω τον Παπανικολάου και τον Παπαπέτρου, τι κάνουν μέσα στο γήπεδο, πώς βρίσκουν κάποια εύκολα καλάθια και προσπαθώ να υιοθετώ πράγματα. Και γενικότερα προσπαθώ να είμαι επιθετικός".

Για τα ματς στο Άμπου Ντάμπι με ΗΠΑ και Γερμανία: "Ανυπομονούμε για όλα τα παιχνίδια. Ανυπομονούμε για να έρθει η ώρα του Παγκοσμίου και δουλεύουμε για να έρθουν αυτές οι στιγμές".

Για το αν πιστεύει ότι θα βρεθεί στην τελική δωδεκάδα: "Ο κόουτς τα ξέρει αυτά. Εγώ το μόνο που μπορώ να κάνω είναι να δώσω τον καλύτερο μου εαυτό. Τον ευχαριστώ αρχικά για τις ευκαιρίες που μου έχει δώσει, το εκτιμώ. Είμαι χαρούμενος που είμαι εδώ και θα τα δώσω όλα, είτε παίξω 40 λεπτά, είτε 1 λεπτό".

Για το Παγκόσμιο και τους στόχους της Εθνικής: "Είναι πολλές οι καλές ομάδες. Ακόμα και αυτές που στα χαρτιά θεωρούμε αδύναμες, έχουν πολλούς καλούς παίκτες. Σε ένα παιχνίδι πολλά μπορούν να συμβούν. Μπορεί η μία ομάδα να μην βάζει τα σουτ και η άλλη να είναι στην καλύτερη της ημέρα. Είναι πολύ επικίνδυνο τουρνουά.

Στόχος μας είναι να φτάσουμε όσο ψηλότερα μπορούμε. Να κερδίσουμε το πρώτο παιχνίδι, μετά το δεύτερο, μετά το τρίτο και στο τέλος να κάνουμε το καλύτερο δυνατό, όταν θα έρθει το νοκ άουτ παιχνίδι. Δεν νομίζω ότι υπάρχει λόγος να μιλάμε για κατάκτηση ή μετάλλια. Αυτό που έχει σημασία είναι να είμαστε ταπεινοί, συγκεντρωμένοι στο στόχο και να πάμε παιχνίδι με παιχνίδι".

Για τη μεταγραφή από την Μερκεζεφέντι στην Μπασκόνια: "Ήταν μια πολύ όμορφη χρονιά για εμένα. Την ευχαριστήθηκα πάρα πολύ. Ευχαριστώ πολύ τον προπονητή μου και τους συμπαίκτες μου που με εμπιστεύτηκαν. Χάρηκα πολύ για αυτή τη μεταγραφή, ανυπομονώ να παίξω με την Μπασκόνια. Αυτή τη στιγμή είναι στο μυαλό μου η Εθνική και όχι η Μπασκόνια, που θα έρθει λίγο αργότερα".

Για τον δέχτηκε άλλες προτάσεις: "Αυτά τα ξέρει ο μάνατζέρ μου. Εγώ αυτή την πρόταση αποδέχτηκα και ήθελα να πάρω εφόσον ήρθε".

Η κάλυψη των φιλικών αγώνων της εθνικής μας από το SPORT24 γίνεται με την υποστήριξη της Stoiximan

TAGS ΦΙΛΙΚΑ MUNDOBASKET ΕΘΝΙΚΗ ΜΠΑΣΚΕΤ ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑΣ ΜΠΑΣΚΕΤ ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ