ΒΑΣΙΛΗΣ ΣΠΑΝΟΥΛΗΣ

Ο Νίκος Λινάρδος στο SPORT24: "Ο Στιβ Γιατζόγλου με συμβούλεψε να πάρουμε τον Σπανούλη στο Μαρούσι"

Ο Νίκος Λινάρδος στο SPORT24: "Ο Στιβ Γιατζόγλου με συμβούλεψε να πάρουμε τον Σπανούλη στο Μαρούσι"
PRINTSCREEN

Αναδρομή στο χρονικό της μεταγραφής του Βασίλη Σπανούλη στο Μαρούσι έκανε ο Νίκος Λινάρδος μιλώντας στο SPORT24 και τον Βασίλη Σκουντή, στο πλαίσιο της "Night of the Legend" που διοργάνωσε ο Ολυμπιακός στο ΣΕΦ.

Ο Νίκος Λινάρδος, ο πρώτος προπονητής του Βασίλη Σπανούλη στο κορυφαίο πρωτάθλημα της χώρας, βρέθηκε στο ΣΕΦ για την "Night of the Legend" και μίλησε στον Βασίλη Σκουντή για την τότε μεταγραφή του V-Span στο Μαρούσι και τον τρόπο με τον οποίο ξεπέρασε κάθε δυσκολία για να φτάσει ως την κορυφή.

"Την εποχή μετά το Σαπόρτα πήρα τα ηνία του Αμαρουσίου και έπρεπε να πάρω ένα νέο παιδί από την Εθνική Εφήβων, που πήγε πολύ καλά στη Ρόδο, με Ζήση, Καϊμακόγλου, Σπανούλη, Ταπούτο. Για πολλούς και διαφορετικούς λόγους, αλλά και ακούγοντας τη γνώμη του Στιβ Γιατζόγλου, ως μεγάλου ανθρώπου του μπάσκετ, οποίος ζούσε στη Λάρισα και μου είπε 'αν θα πάρεις κάποιον αυτή τη στιγμή Νικ, πάρε Βασίλη Σπανούλη'.

Πραγματικά ο Βασίλης ήρθε στην ομάδα του Αμαρουσίου. Τον γνώρισα πολύ μικρό, στα 19 του. Ήταν ένα παιδί που μου έδειξε ότι θα κάνει πολύ μεγάλη καριέρα, γιατί αγαπούσε πολύ το μπάσκετ. Είχε αθλητικό εγωισμό. Δεν θα ξεχάσω ποτέ τα λόγια του Μάικ Κοχ, που τον είχα πάρει από τον Παναθηναϊκό, ότι κόουτς 'ο Βασίλης θα αφήσει μεγάλη καριέρα στην Ευρώπη'. Πράγματι. Και με δικαίωσε και δικαιώθηκε ο Μάικ. Αυτή τη στιγμή αισθάνομαι χαρούμενος που συνεχίζει τη μεγάλη του καριέρα στην προπονητική.

Βασίλη σου εύχομαι ολόψυχα να μεγαλουργήσεις και έξω από τις τέσσερις γραμμές, στην προπονητική. Σίγουρα εκεί θα είναι πιο δύσκολα τα πράγματα από ότι ήταν σαν παίκτης, αλλά πραγματικά βγάζω το καπέλο σε ένα παιδί το οποίο ήταν ορφανό, σε μία τρυφερή ηλικία, ξεπέρασε όλα τα προβλήματα και μέσα από το μπάσκετ έφτασε σε όλα αυτά τα επιτεύγματα.

Συγχαρητήρια σε ένα παιδί που αξίζει 1.000 λέξεις. Μπράβο Βασίλη!".

TAGS ΒΑΣΙΛΗΣ ΣΠΑΝΟΥΛΗΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΜΠΑΣΚΕΤ ΜΑΡΟΥΣΙ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ