ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ

Ο Νίκολας Λαπροβίτολα στο SPORT24: "Ο κόσμος έπαιξε το παιχνίδι για τον Παναθηναϊκό, πιστεύω ότι θα πάμε Final Four"

Ο Νίκολας Λαπροβίτολα στο SPORT24: "Ο κόσμος έπαιξε το παιχνίδι για τον Παναθηναϊκό, πιστεύω ότι θα πάμε Final Four"
ΜΑΡΟΠΟΥΛΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ/INTIME SPORTS

Κομβικός ήταν ο ρόλος των 17.948 οπαδών του Παναθηναϊκού AKTOR που έδωσαν δυναμικό παρών στο ματς της 31ης αγωνιστικής της EuroLeague με την Μπαρτσελόνα, όπως παραδέχθηκε ο Νίκολας Λαπροβλίτολα στο SPORT24 μετά την ήττα της ομάδας του. Ο Αργεντίνος τόνισε, πάντως, πως εξακολουθεί να έχει πίστη στους μπλαουγκράνα, τους οποίους βλέπει στο Final Four.

Το ΟΑΚΑ κατάπιε την Μπαρτσελόνα το βράδυ της Παρασκευής (22/3) και έκανε τον Παναθηναϊκό AKTOR να γυρίσει από το -16. Κι αυτό δεν αποτελεί κάποιο δημοσιογραφικό κλισέ, αλλά συνιστά διαπίστωση του Νίκολας Λαπροβίτολα, που είδε την ομάδα του να χάνεται ανάμεσα σε 17.948 οπαδούς των πρασίνων, όπως ο ίδιος παραδέχθηκε στο SPORT24.

Ο Αργεντινός γκαρντ αναφέρθηκε ακόμα στο μάθημα που πήραν οι μπλουγκράνα από τα δύο φετινά τους ματς με το τριφύλλι, ενώ τόνισε πως εξακολουθεί να έχει πίστη στην ομάδα του, η οποία και κυνηγά την τέταρτη διαδοχική πρόκρισή της στο Final Four της EuroLeague.

Η εβδομάδα έκλεισε με τρεις ήττες. Μία κόντρα στην Μπρεογκάν για τη Liga Endesa και δύο στην EuroLeague απέναντι σε Φενέρμπαχτσε και Παναθηναϊκό AKTOR. Που βρίσκεται, λοιπόν, η Μπαρτσελόνα αυτή τη στιγμή;

"Ναι, δεν είχαμε μια καλή εβδομάδα, όμως πρέπει να κοιτάξουμε μπροστά, γιατί πλησιάζουμε στο τέλος της κανονικής διάρκειας. Το επόμενο παιχνίδι κόντρα στην Μπανταλόνα για το πρωτάθλημα θα είναι πολύ σημαντικό για την αυτοπεποίθησή μας. Πρέπει να συνεχίσουμε να δουλεύουμε και να παραμείνουμε ενωμένοι. Αν σκεφτόμαστε ως ομάδα, θα είμαστε εντάξει".

Τι στράβωσε και χάσατε ένα ματς που βρεθήκατε μπροστά μέχρι και με 16 πόντους (24-40 στο 16');

"Ξέραμε ότι ο Παναθηναϊκός θα έπαιζε με περισσότερη ενέργεια και περισσότερο physicality μετά το ημίχρονο. Όμως δεν ήμασταν προετοιμασμένοι για αυτό και τους αφήσαμε να επιστρέψουμε. Μετά ο κόσμος άρχισε να παίζει το παιχνίδι για εκείνους και στο τέλος της ημέρας δεν παίξαμε έξυπνα".

Στο ματς του πρώτου γύρου στη Βαρκελώνη είχατε προηγηθεί μέχρι και με 28 πόντους διαφορά (75-47 στο 32'), όμως τελικά επιτρέψατε στον Παναθηναϊκό να πλησιάσει στους 8 (80-72). Πιστεύεις ότι αυτό σάς κοστίζει στην παρούσα φάση, όπως εξελίχθηκαν τα πράγματα;

"Αυτό το παιχνίδι έγινε πολύ καιρό πριν, στο ξεκίνημα της σεζόν. Τότε δεν θα μπορούσαμε να ξέρουμε ποιες ομάδες θα βρίσκονται κοντά μας στη βαθμολογία σε αυτή τη φάση. Είχαμε κάνει ό,τι καλύτερο μπορούσαμε σε εκείνο το παιχνίδι. Είχαμε κυριαρχήσει. Τώρα δεν μπορούμε να μετανιώσουμε για αυτό. Είναι ένα μάθημα και κάτι που θα πρέπει να σκεφτούμε στο μέλλον".

Στο αποψινό (22/3) ματς δεν είχες μεγάλη συνεισφορά στο σκοράρισμα. Όμως στο τέλος είχες την ψυχραιμία να βάλεις τις κρίσιμες βολές για να κρατήσεις τη διαφορά των 8 πόντων για την ομάδα σου. Πώς διαχειρίζεσαι τέτοιες καταστάσεις;

"Πάντα πρέπει να σκέφτεσαι την ομάδα. Ο Παναθηναϊκός έχει πολύ καλούς αμυντικούς και εμείς προσπαθήσαμε να επιτεθούμε μέσα από άλλους παίκτες (σσ. και όχι από εμένα). Νομίζω ότι είχαμε ένα καλό πλάνο, που λειτούργησε σε αρκετές φάσεις. Εγώ ποτέ δεν ανησυχώ για τις ατομικές μου επιδόσεις".

Παραμένεις όμως αισιόδοξος; Πιστεύεις ότι η Μπαρτσελόνα μπορεί και φέτος να προκριθεί στο Final Four;

"Φυσικά. Φυσικά. Εμπιστεύομαι τους πάντες σε αυτή την ομάδα. Εμπιστεύομαι το κλαμπ. Η πρόκριση στο Final Four ήταν και είναι ένας από τους βασικούς μας στόχους".

TAGS ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ ΜΠΑΣΚΕΤ EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ