ΑΠΟΣΤΟΛΗ MUNDOBASKET

Ο Νίκολα Μιλουτίνοβ στο SPORT24: "Παίρνω την ευθύνη για την ήττα, έπρεπε να είμαι καλύτερος"

Ο Νίκολα Μιλουτίνοβ στο SPORT24: "Παίρνω την ευθύνη για την ήττα, έπρεπε να είμαι καλύτερος"
PRINTSCREEN

Η Σερβία δεν κατάφερε να λυγίσει την Γερμανία και να κατακτήσει την κορυφή του κόσμου στο MundoBasket 2023 και ο Νίκολα Μιλουτίνοβ μίλησε μετά το τέλος του μεγάλου τελικού στο SPORT24, όντας συναισθηματικά φορτισμένος για τα όσα διαδραματίστηκαν στην "Mall of Asia Arena".

Η Σερβία λύγισε από την Γερμανία στον τελικό του MundoBasket 2023 και έχασε την ευκαιρία να αναδειχθεί πρωταθλήτρια κόσμου, κατακτώντας ωστόσο το ασημένιο μετάλλιο.

Ο Νίκολα Μιλουτίνοβ μίλησε μετά την ολοκλήρωση του μεγάλου τελικού στο SPORT24, όντας συναισθηματικά φορτισμένος για τα όσα είχαν διαδραματιστεί νωρίτερα στην "Mall of Asia Arena", ανέλαβε την ευθύνη για την ήττα της ομάδας του από εκείνη του Γκόρντον Χέρμπερτ, χωρίς να κρύψει ωστόσο την χαρά του που η ομάδα του έκανε περήφανο το έθνος τους.

Όπως αποκάλυψε ο Σβέτισλαβ Πέσιτς, ο Μιλουτίνοβ αγωνίστηκε τραυματίας στον μεγάλο τελικό, τονίζοντας πως ήταν άγνωστο αν θα κατάφερνε να δώσει το παρών στον αγώνα.

Ο Σέρβος ήταν εμφανώς συγκινημένος μετά τη λήξη του αγώνα και δεν μπόρεσε να συγκρατήσει τα δακρυά του, με τον Μιλουτίνοβ να αναφέρεται σε αυτή τη στιγμή: "Είναι πολύ συναισθηματικό για μένα, επειδή έχουμε περάσει τόσες δυσκολίες με αυτά τα παιδιά. Φέραμε τους εαυτούς μας σε θέση να κάνουμε το έθνος μας ακόμα περισσότερο περήφανο. Δυστυχώς δεν τα καταφέραμε και ήταν πολύ δύσκολο για μένα. Παίρνω όλη την ευθύνη για αυτή την ήττα γιατί δεν ήμουν στο επίπεδο που έπαιζα σε αυτό το τουρνουά, έπρεπε να είμαι καλύτερος. Θα είναι δύσκολη περίοδος για μένα.

Είμαστε περήφανοι γιατί κανείς δεν περίμενε να είμαστε σε αυτή τη θέση να παλεύουμε για το χρυσό μετάλλιο. Είμαι πραγματικά χαρούμενος που κάναμε το έθνος μας λίγο χαρούμενο και περήφανο επειδή δείξαμε σε όλους πόσο καλή ομάδα είμαστε, παρόλο που χάσαμε τόσους πολλούς σημαντικούς παίκτες. Παλέψαμε, ποτέ δεν τα παρατήσαμε και φέραμε τους εαυτούς μας σε αυτή τη θέση.

Για το αν θα μπορούσαν να πάρουν τη νίκη στο τέλος: "Ναι φυσικά. Στο -3 είχαμε την επίθεση και το τρίποντο από τη γωνία που δυστυχώς δεν μπήκε. Αυτό είναι το μπάσκετ, κάποιες φορές κερδίζεις, κάποιες φορές χάνεις".

Ο Σέρβος ψηλός δεν έκρυψε τον θαυμασμό του για την Γερμανία λέγοντας: "Οι Γερμανοί κατέβηκαν με την καλύτερη ομάδα που είχαν, ήταν πολύ καλοί σε όλο το τουρνουά, δεν είχαν καμία ήττα. Έδειξαν σε όλους πόσο καλό είναι το ευρωπαϊκό μπάσκετ. Άξιζαν σίγουρα το χρυσό μετάλλιο".

Για την συνέχεια και την ενσωμάτωσή του στον Ολυμπιακό: "Πρέπει να ξεκουραστώ μερικές μέρες, να γιορτάσω το ασημένιο μετάλλιο με την ομάδα και να συνεχίσω".

Tο SPORT24 στις Φιλιππίνες

Το SPORT24 βρίσκεται στις Φιλιππίνες για το Mundobasket 2023. Δες αναλυτικά το Πρόγραμμα και τα αποτελέσματα των αγώνων του Mundobasket 2023, παρακολούθησε το Mundobasket live στο Matchcenter και κάνε εγγραφή στα push notifications του SPORT24 αλλά και στο Youtube κανάλι μας για να μαθαίνεις όλες τις εξελίξεις για το Παγκόσμιο Κύπελλο Μπάσκετ.

TAGS ΑΠΟΣΤΟΛΗ MUNDOBASKET
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ