ΑΠΟΣΤΟΛΗ EUROBASKET

Ο Νέβεν Σπάχια στο SPORT24: "Ζητώ συγγνώμη, δεν ήξερα όλη την ιστορία για τον Ντόρσεϊ, ξέρω ότι είναι Έλληνας ο Αντετοκούνμπο"

Ο Νέβεν Σπάχια στο SPORT24: "Ζητώ συγγνώμη, δεν ήξερα όλη την ιστορία για τον Ντόρσεϊ, ξέρω ότι είναι Έλληνας ο Αντετοκούνμπο"
FIBA / 24 MEDIA CREATIVE TEAM - KONSTANTINOS BADOUNAS

Λίγες ώρες μετά από τον θόρυβο που προκάλεσαν στην Ελλάδα οι δηλώσεις του Νέβεν Σπάχια για τον Τάιλερ Ντόρσεϊ, ο 60χρονος τεχνικός μίλησε στο SPORT24 και απολογήθηκε, κάνοντας λόγο για λάθος.

Η συνέντευξη που έδωσε ο Νέβεν Σπάχια τη Δευτέρα 5 Σεπτεμβρίου στη Mozzart Sport είχε τεράστιο ενδιαφέρον. Περιελάμβανε όμως, παράλληλα, μια ατάκα που δημιούργησε εξίσου μεγάλο θόρυβο στην Ελλάδα, καθώς ο έμπειρος τεχνικός -προφανώς λόγω λανθασμένης πληροφόρησης- ανέφερε πως ο Τάιλερ Ντόρσεϊ δεν είναι Έλληνας, αλλά Αμερικανός.

Ως γνωστόν -εδώ και χρόνια- βέβαια, ο 26χρονος γκαρντ έχει ελληνικές ρίζες, οι οποίες κρατούν από την πλευρά της μητέρας του και της οικογένειάς της, η οποία μετανάστευσε στις ΗΠΑ πριν από αρκετές δεκαετίες.

Λίγες ώρες μετά από τη δημοσίευση της συνέντευξης, το SPORT24 επικοινώνησε με τον Νέβεν Σπάχια, ο οποίος βρίσκεται στην Πράγα για το EuroBasket 2022.

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Όπως αποδείχθηκε μάλιστα, το παράδειγμα που χρησιμοποίησε με τον Τάιλερ Ντόρσεϊ ήταν ατυχές. Αυτό τόνισε ο ίδιος, μιλώντας στο SPORT24 για το θέμα, δεδομένου πως δεν γνώριζε -αλλά έμαθε στη διάρκεια της τηλεφωνικής επικοινωνίας- πως ο Τάιλερ Ντόρσεϊ έχει ξαναφορέσει τη φανέλα της "γαλανόλευκης" τόσο στο Παγκόσμιο Εφήβων το 2015 στην Κρήτη όσο και σε αγώνες των προκριματικών του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2019.

Αναλυτικά όσα δήλωσε στο SPORT24:

"Θέλω να είμαι ειλικρινής μαζί σας. Δεν γνώριζα όλη την ιστορία του Τάιλερ, με τη συμμετοχή στις μικρές εθνικές ομάδες της χώρας. Μιλούσα γενικά για το θέμα με τους νατουραλιζέ στο EuroBasket κι εν προκειμένω χρησιμοποίησα το λάθος παράδειγμα. Απολογούμαι στους φίλους μου από την Ελλάδα γι αυτό. Δεν ήξερα όλη την ιστορία.

Όσα είπα για το θέμα των νατουραλιζέ, δεν έχουν να κάνουν με την Ελλάδα. Ακόμη κι δική μου ομοσπονδία (κροατική) χρησιμοποιεί νατουραλιζέ παίκτη φέτος (Τζαλίν Σμιθ). Δεν έχει να κάνει δηλαδή με την Ελλάδα αυτό, ούτε ήθελα να προσβάλλω κάποιον. Η ουσία των δηλώσεών μου αφορούσε συνολικά στο θέμα των νατουραλιζέ. Δεν γνώριζα όμως όλη την ιστορία πίσω από τον Τάιλερ Ντόρσεϊ, οπότε λανθασμένα τον ανέφερα ως παράδειγμα.

Όσον αφορά στον Γιάννη Αντετοκούνμπο, δεν θέλω να παρερμηνευτούν ή παρεξηγηθούν όσα είπα. Ξέρω απόλυτα την ιστορία του, ξέρω ότι είναι Έλληνας. Έχω απόλυτο σεβασμό τόσο στον ίδιο όσο και στον Τάιλερ Ντόρσεϊ για όσα έχουν καταφέρει και πετύχει στη ζωή τους".

Το SPORT24 βρίσκεται εκεί όπου χτυπά η καρδιά του EuroBasket. Σύμμαχος της αποστολής σε Μιλάνο και Βερολίνο είναι η Stoiximan που εδώ και 10 χρόνια κάνει το παιχνίδι σου καλύτερο και φυσικά και σε αυτό το EuroBasket.

Μη χάσετε την Game Night στις 20:00 LIVE από το Μιλάνο και το Καραϊσκάκη για τον αγώνα της Εθνικής και την παρουσίαση του Μαρσέλο:

TAGS ΑΠΟΣΤΟΛΗ EUROBASKET ΕΘΝΙΚΗ ΜΠΑΣΚΕΤ ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑΣ ΜΠΑΣΚΕΤ ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ ΤΑΙΛΕΡ ΝΤΟΡΣΕΪ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ