Ο Νεοκλής Αβδάλας εξήγησε σε συνέντευξή του στο NBA Draft Combine σε ποια θέση θέλει να κάνει καριέρα

Είναι κοντός, είναι φόργουορντ, σε ποια θέση μπορεί να είναι πιο αποτελεσματικός; Ο Νεοκλής Αβδάλας ξεκαθάρισε, σε συνέντευξή του στο Σικάγο, ότι αισθάνεται πιο άνετα όταν παίζει ως πόιντ γκαρντ.
Η προσπάθεια που κάνει στο Draft Combine, το οποίο διεξάγεται στο Σικάγο εν όψει του NBA Draft 2025, είναι εντυπωσιακή.
Ο Νεοκλής Αβδάλας έχει αφήσει εξαιρετικές εντυπώσεις με τις μετρήσεις και με τις εμφανίσεις του, το πιθανότερο σενάριο παραμένει η απόσυρσή του από τη διαδικασία για να παίξει τη σεζόν 2025/26 στο NCAA για επταψήφιο ποσό, ωστόσο όλα τα ενδεχόμενα παραμένουν ανοιχτά για τον επόμενο σταθμό της καριέρας του.
Ο νεαρός περιφερειακός δήλωσε πως θέλει να καθιερωθεί ως πόιντ γκαρντ, εξήγησε ότι στο Περιστέρι βελτιώθηκε σημαντικά την περίοδο που ολοκληρώνεται και αναφέρθηκε και στον παίκτη που παρακολουθεί περισσότερο από κάθε άλλον, τον Λούκα Ντόντσιτς με τον οποίο τον συγκρίνουν εδώ και χρόνια.
Αναλυτικά όσα δήλωσε ο “Νίο”:
“Είναι σπουδαίο που μπορώ να βρίσκομαι εδώ μαζί με όλα τα υπόλοιπα παιδιά και να βελτιώνομαι. Είναι μία τρομερή εμπειρία που πρέπει να κρατήσω για το μέλλον.
Είμαι ένα ψηλό γκαρντ, είναι δεδομένο ότι η ικανότητά μου να πασάρω δεν έχει εκτιμηθεί αρκετά. Αισθάνομαι ότι μπορώ να πασάρω πολύ καλά, να βρω τους συμπαίκτες μου και να τους κάνω καλύτερους. Μπορώ να παίξω και καλή άμυνα επίσης, τα τελευταία δύο χρόνια το έκανα σε επίπεδο ανδρών. Μπορώ να σουτάρω τη μπάλα. Μπορώ να κάνω λίγο απ’ όλα.
Για εμένα είναι όλα θέμα timing, πριν από δύο χρόνια έπαιξα στην Καρδίτσα, δεν πήρα πολύ χρόνο συμμετοχής, όμως φέτος ο προπονητής μου με εμπιστεύθηκε. Η δουλειά που έκανα φάνηκε και έτσι είχα μία πολύ καλή σεζόν. Βελτιώθηκα πραγματικά. Νομίζω ότι έχω πολύ δρόμο μπροστά μου, όπως είπα τα τελευταία δύο χρόνια έδειξα μεγάλη βελτίωση. Έχω όμως πολλά ακόμη να δείξω τα επόμενα χρόνια.
Είμαι δουλευταράς, είμαι κάθε μέρα στο γυμναστήριο. Όποιος κι αν είναι ο ρόλος, θα τον κάνω. Είναι όλα θέμα χρόνου.
Παρακολουθώ τον Λούκα Ντόντσιτς, τον βλέπω από όταν ήταν στη Ρεάλ Μαδρίτης και μου αρέσει πολύ το παιχνίδι του. Μου αρέσει ο ρυθμός του, η πάσα του, μου αρέσουν όλα. Νομίζω ότι μοιάζουμε, όπως ήταν εκείνος πριν από μερικά χρόνια.
Μπορώ να παίξω σε πολλές θέσεις, όμως μου αρέσει περισσότερο να αγωνίζομαι ως πόιντ γκαρντ. Κάποιοι θα διαφωνήσουν εξαιτίας του ύψους μου, όμως αυτή είναι η θέση που μου αρέσει.
Αντιμετώπιζα άνδρες απ’ όταν ήμουν 15 ετών, το έχω συνηθίσει, αυτό ήταν το όνειρό μου. Να γίνω επαγγελματίας μπασκετμπολίστας. Νομίζω ότι αυτά τα δύο χρόνια έδειξα σημαντική βελτίωση“.