ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Ο Νεμάνια Νέντοβιτς αποκλειστικά στο SPORT24: "Είναι σημαντικό που εγώ και ο Παπαπέτρου στηρίζουμε ο ένας τον άλλο"

Η Βασιλική Καραμούζα και ο Νεμάνια Νέντοβιτς
Η Βασιλική Καραμούζα και ο Νεμάνια Νέντοβιτς 24 MEDIA CREATIVE TEAM / KONSTANTINOS BADOUNAS

Το SPORT24 βρέθηκε στη Χάλα Πιονίρ και ο Νεμάνια Νέντοβιτς μίλησε για τη φιλία που διατηρεί με τον Ιωάννη Παπαπέτρου, το παιδί που περιμένει με τη σύζυγό του, αλλά και για τις ελπίδες που έχει ο Ερυθρός Αστέρας να χωρέσει στα playoffs της EuroLeague.

Ο Νεμάνια Νέντοβιτς ήταν ο παίκτης που τράβηξε κουπί -επιθετικά- για τον Ερυθρό Αστέρα, στην πολύ κρίσιμη -για την επιβίωση στο κυνήγι μιας θέσης στα playoffs- νίκη επί της Μπασκόνια, στην κατάμεστη Χάλα Πιονίρ του Βελιγραδίου, στο πλαίσιο της 30ής αγωιστικής της EuroLeague.

Ο Σέρβος γκαρντ, παρότι προερχόταν από τραυματισμό, σημείωσε 20 πόντους (2/5 δίποντα, 4/8 τρίποντα, 4/8 βολές), την ώρα που ο Λούκα Βιλντόζα εγκατέλειψε πρόωρα λόγω τραυματισμού και ο Φακούντο Καμπάσο έμεινε σε πολύ ρηχά νερά, πετυχαίνοντας 3 πόντους με 1/6 τρίποντα.

Ο πρωταγωνιστής των ερυθρολεύλων παραχώρησε αποκλειστικές δηλώσεις στο SPORT24, που βρέθηκε στη Σερβία και παρακολούθησε από κοντά τη σπουδαία αυτή μάχη, και μεταξύ άλλων μίλησε για τη φιλία που διατηρεί με τον Ιωάννη Παπέτρου.

Συνέντευξη στη Βασιλική Καραμούζα

Βρεθήκατε να χάνετε με 12 πόντους στο δωδέκατο λεπτό, όμως δείξατε ένα κυριαρχικό πρόσωπο στο υπόλοιπο του αγώνα. Τι άλλαξε σε εκείνο το σημείο;

"Ξεκινήσαμε να παίζουμε άμυνα και δείξαμε ποιος είναι ο τρόπος που πρέπει να αντιμετωπίζει κάποιος επιθετικογενείς ομάδες όπως η Μπασκόνια. Από τη στιγμή που άρχισε να λειτουργεί σωστά η άμυνά μας, καταφέραμε να ελέγξουμε το παιχίδι μέχρι τέλους. Όλοι ήξεραν τι έπρεπε να κάνουν και νομίζω ότι φτάσαμε δίκαια ως την νίκη".

Ο Ερυθρός Αστέρας έχει αρκετές μεταπτώσεις στην απόδοσή του στη διάρκεια της σεζόν. Πιστεύεις ότι επαρκεί ο χρόνος που απομένει για να μπορέσετε να μπείτε στα playoffs;

"Ποιος ξέρει; Η στρατιγική που έχει χαράξει η ομάδα είναι να πηγαίνουμε παιχνίδι με το παιχνίδι. Απομένουν τέσσερα παιχνίδια, οπότε γιατί όχι; Αν καταλήξουμε να έχουμε 17 νίκες και 17 ήττες (σσ. να κάνουν δηλαδή το 4/4 στις εναπομείνασες αγωνιστικές) θα δούμε τι μπορεί να συμβεί, γιατί δεν εξαρτάται μόνο από εμάς".

Κόντρα στην Μπασκόνια χρειάστηκε να κάνεις εσύ το step-up, παρόλο που την περασμένη εβδομάδα ταλαιπωρήθηκες από τραυματισμό και δεν έπαιξες κόντρα στην Μπαρτσελόνα. Σε τι κατάσταση βρίσκεσαι σωματικά;

"Είμαι πάρα πολύ κουρασμένος. Έχω κάνει μόλις δύο προπονήσεις τις δύο τελευταίες εβδομάδες. Είναι άβολος ο τραυματισμός μου, είναι στον ιγνυακό τένοντα και όταν προσπαθώ να κάνω μια κίνηση και να δώσω το 100% νιώθω ενόχληση. Ωστόσο, χαίρομαι που η συγκέντρωσή μου ήταν εκεί, δεν το άφησα να με επηρεάσει και στο τέλος της ημέρας νομίζω ότι βοήθησα την ομάδα όσο περισσότερο μπορούσα".

Με τον Ιωάννη Παπαπέτρου ήσασταν συμπαίκτες για δύο χρόνια στον Παναθηναϊκό και είχατε πολύ καλές σχέσεις. Πλέον είστε αντίπλαποι, αλλά μένετε στην ίδια πόλη. Εξακολουθείτε να κάνετε παρέα;

"Από την αρχή της χρονιάς έχουμε καταφέρει να βρεθούμε μόλις τρεις φορές, γιατί το πρόγραμμά μας είναι τρελό. Όταν βρίσκομαι στο Βελιγράδι και παίζω εντός έδρας εκείνος λείπει ταξίδι με την Παρτίζαν και όταν εκείνος παίζει στη Σερβία, εμείς με τον Ερυθρό Αστέρα αγωνιζόμαστε εκτός. Είναι πολύ δύσκολο να βρούμε χρόνο για να συναντηθούμε υπό αυτές τις συνθήκες, αλλά μιλάμε πολύ, εγώ βλέπω τα παιχνίδια του κι εκείνος τα δικά μου. Είναι πολύ σημαντικό που στηρίζουμε ο ένας τον άλλο γιατί γίναμε πολύ καλοί φίλοι από την κοινή θητεία μας στον Παναθηναϊκό".

Σε προσωπικό επίπεδο, εσύ και σύζυγός σου περιμένετε το πρώτο σας παιδί. Ποιο είναι το συναίσθημα που κυριαρχεί, το άγχος ή ανυπομονησία;

"Είναι το πρώτο μας παιδί, οπότε ειλικρινά δεν έχω ιδέα τι μας περιμένει. Είμαι όμως υπερβολικά χαρούμενος, ανυπομονώ".

TAGS ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ ΕΡΥΘΡΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ