NBA

Ο Νέιτ Ρόμπινσον διάλεξε την ευτυχία κι ας έμαθε πως τα νεφρά του θα τον αφήσουν

Ο Νέιτ Ρόμπινσον διάλεξε την ευτυχία κι ας έμαθε πως τα νεφρά του θα τον αφήσουν

Λόγια από καρδιάς για τον Νέιτ Ρόμπινσον που μίλησε ανοικτά για τη νεφρική ανεπάρκεια και τις προσπάθειες που κάνει να σταθεί στα πόδια του.

"Δεν ήμουν ποτέ ο τύπος του vocal leader, αφού προτιμούσα να μιλάω με πράξεις, αλλά τώρα είναι ώρα για εμένα να μιλήσω και να βοηθήσω όσους πάσχουν από νεφρική ανεπάρκεια".

Πριν από ένα μήνα ο Νέιτ Ρόμπινσον τάραζε τα νερά του αμερικανικού μπάσκετ, μιλώντας ανοικτά για το σοβαρό πρόβλημα υγείας που τον είχε φέρει αντιμέτωπο πάνω απ' όλα με τον εαυτό του.

Η νέα τοποθέτησή του υπήρξε εξίσου συγκλονιστική. Ανοίγοντας την καρδιά του στο Playmaker HQ περιέγραψε, με αυτά τα υγρά μάτια του, όλη την πορεία της μεγάλης περιπέτειάς του κι έδωσε, χωρίς φόβο, λεπτομέρειες. Διότι τις ιστορίες του ο καθένας οφείλει να τις μοιράζεται, διότι κάθε εμπόδιο στη ζωή είναι μια ευκαιρία για να σηκωθείς.

Θα ήταν αδύνατο να μην ταρακουνηθεί από την ιδέα πως "τα νεφρά μου θα με αφήσουν κάποια στιγμή", αλλά μετά το 2006, όταν και έμαθε για τη νεφρική ανεπάρκεια, προσπάθησε να διασκεδάσει κάθε στιγμή του στο παρκέ, αγνοώντας πολλές φορές τις συμβουλές των γιατρών για αποχή και ξεκούραση.

"Διάλεξα την ευτυχία, να είμαι χαρούμενος", υποστήριξε μεταξύ άλλων ο Ρόμπινσον, ο οποίος αγωνίστηκε στο NBA από το 2005 έως και το 2016, έχοντας 11 πόντους, 2.3 ριμπάουντ και 3 ασίστ μέσο όρο με 36% στα τρίποντα σε 23 λεπτά συμμετοχής.

TAGS NBA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ