ΝΤΟΥΣΑΝ ΙΒΚΟΒΙΤΣ

Ο "μύθος" του Ντούσαν Ίβκοβιτς γέμιζε κάθε δωμάτιο

( )
( ) EUROKINISSI SPORTS

Η κατ' ιδίαν επαφή είναι ο πιο εύκολος τρόπος για να απομυθοποιήσεις τον άλλον. Στην περίπτωση του Ντούσαν Ίβκοβιτς όμως, το ταξίδι στο Βελιγράδι γι αυτή που αποδείχθηκε η τελευταία συνέντευξη της ζωής του, ήταν η αφορμή για το ακριβώς αντίθετο.

Υπάρχουν συνεντεύξεις και συνεντεύξεις. Υπάρχουν συζητήσεις που τελειώνουν δίχως να σου αφήσουν κάτι ιδιαίτερο, υπάρχουν κι άλλες που σου ανοίγουν ακόμη περισσότερο την όρεξη. Στη δεύτερη κατηγορία εντάσσεται η συνέντευξη (ζωής και καριέρας) του Ντούσαν Ίβκοβιτς στο SPORT24 πριν από μερικούς μήνες.

Δυστυχώς εκείνο το ταξίδι στο Βελιγράδι αποδείχθηκε η τελευταία καταγεγραμμένη συνέντευξη του "Ντούντα" σε δημοσιογράφο. Είχε αποφασίσει άλλωστε εδώ και μια τετραετία να απέχει από τα φώτα, να διατηρεί για τον εαυτό του όσα θυμάται και σκέφτεται για την πορτοκαλί μπάλα.

Γι αυτό άλλωστε, στις τέσσερις τηλεφωνικές επικοινωνίες που προηγήθηκαν της πτήσης για τη σερβική πρωτεύουσα, ουδέποτε υπήρξε η σιγουριά/ασφάλεια πως η τελική απάντηση θα είναι καταφατική. Το αποτέλεσμα όμως δικαίωσε την αγωνία, τη δυσκολία του εγχειρήματος, τα πάντα.

Όχι για τα λεγόμενά του, που καταγράφηκαν στο SPORT24.

Αλλά για τις εικόνες και τα συναισθήματα που δημιουργήθηκαν εκείνες τις ώρες, που φιλοξένησε έναν άγνωστο δημοσιογράφο από την Ελλάδα στο σπίτι του.

Από την στιγμή που κατέβηκε το τελευταίο σκαλοπάτι και μπήκε στο σαλόνι, τον ένιωθες στον χώρο. Χωρίς καν να αρθρώσει την πρώτη του λέξη, χωρίς καν να κάνει ένα νεύμα. Απλά και μόνο από το βαρύ περπάτημά του, από την κορμοστασιά του, από τον τρόπο που έκανε κάθε του κίνηση.

Ο μύθος του γέμιζε όλο το δωμάτιο απ' άκρη σ' άκρη, δίχως να αφήσει σπιθαμή κενή.

Άπλωσε το χέρι. "Γεια σου φίλε, καλώς ήρθες". Οι πρώτες κουβέντες του Ντούσαν Ίβκοβιτς προς έναν δημοσιογράφο που έβλεπε για πρώτη φορά στη ζωή του. Εκείνη ήταν η στιγμή που ο πάγος έσπασε κι όλα έμοιαζαν πιο φυσιολογικά απ ότι ήταν.

Πέντε ώρες μετά, ήταν σαν να μην πέρασαν παρά πέντε λεπτά. Μία ιστορία ζωής και καριέρας που κύλησε σαν παραμύθι. Όσα έζησε άλλωστε είχαν στοιχεία παραμυθιού, από τις πρώτες στιγμές του μέχρι τις τελευταίες.

Από την πρώτη επαφή με την πορτοκαλί μπάλα χάρη στον αδελφό του, Πίβα. Αυτόν που "που πιστεύω ότι από ένα ποτήρι νερό μπορούσε να φτιάξει παικταράδες". Τον δικό του δάσκαλο και πρότυπο.

Όπως αντίστοιχα ο ίδιος αποτέλεσε δάσκαλο και πρότυπο για δεκάδες, για εκατοντάδες αθλητές του, αλλά και απλό κόσμο. Όχι μόνο για τις προπονητικές τακτικές και τεχνικές του προσεγγίσεις...

Ντούσαν Ίβκοβιτς - Η τελευταία συνέντευξη της ζωής του

Ο μεγάλος Ντούσαν Ίβκοβιτς μίλησε αποκλειστικά στο SPORT24 και έδωσε την τελευταία συνέντευξη της ζωής του. Μίλησε για όλους και για όλα. Από το πως ήρθε στην Ελλάδα, την πρόταση του Σωκράτη Κόκκαλη, την ΤΣΣΚΑ και το “όχι” στους Ντένβερ Νάγκετς μέχρι και τον τελικό της Πόλης.

Ντούσαν Ίβκοβιτς, The Story

TAGS ΝΤΟΥΣΑΝ ΙΒΚΟΒΙΤΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ