ΛΕΜΠΡΟΝ ΤΖΕΙΜΣ

Ο Μπρόνι διάλεξε κολέγιο και ο Λεμπρόν Τζέιμς ζωντανεύει το μεγαλύτερο μπασκετικό όνειρο της ζωής του

Ο Λεμπρόν Τζέιμς με τον γιο του Μπρόνι
Ο Λεμπρόν Τζέιμς με τον γιο του Μπρόνι AP PHOTO/JAY LAPRETE

Τον διάλογο με τους μπασκετικούς θεούς, περιμένοντας την υλοποίηση της τελευταίας ευχής που έχει κάνει για την καριέρα του, αποκάλυψε ο Λεμπρόν Τζέιμς μιλώντας για την κολεγιακή επιλογή του γιου του Μπρόνι.

Μια προφητεία που απέχει ένα χρόνο από την εκπλήρωσή της, ένα τεράστιο όνειρο που δεν αποκλείεται να ζωντανέψει σε μερικούς μήνες.

Η αρχή για την ιστορική συνύπαρξη του Λεμπρόν Τζέιμς με τον γιο του Μπρόνι στο παρκέ του NBA έγινε το βράδυ του Σαββάτου. Ο 18χρονος επέλεξε το κολεγιακό πρόγραμμα με το οποίο θα δεσμευτεί για τουλάχιστον μια σεζόν και ο μπαμπάς προετοιμάζει το έδαφος για τη στιγμή που οι δυο τους είτε θα βρεθούν αντίπαλοι είτε συμπαίκτες στο ίδιο παιχνίδι.

Ως ένας από τους πέντε κορυφαίους πόιντ γκαρντ της γενιάς του στο λύκειο, όπως τουλάχιστον τον έχουν ορίσει οι αναλυτές στις σχετικές λίστες τους, ο Μπρόνι Τζέιμς του Σιέρα Κάνιον είχε πολλές διαφορετικές προτάσεις για υποτροφία. Προσωπική επιλογή του ωστόσο ήταν να παραμείνει κοντά στην οικογένειά του και να διαλέξει την ένταξή του στο Σάουθ Καλιφόρνια, το οποίο θα υπηρετήσει για το 2023-24 προτού εξασφαλίσει το δικαίωμα να δηλώσει συμμετοχή στο draft.

Στους Τρώες της Pacific ο νεαρός θα έχει προπονητή τον Άντι Έιντφελντ, που ηγείται του πρότζεκτ από το 2013. Πρόκειται για κολέγιο που την τελευταία 15ετία έχει δώσει στο NBA τον ΝτεΜάρ ΝτεΡόζαν, τον Νίκολα Βούτσεβιτς, τον Κέβιν Πόρτερ και τον Ίβαν Μόμπλι, ενώ παλιότερα είχε συνδεθεί με τον Μπιλ Σάρμαν, τον Πολ Γουέστφαλ και τον Χάρολντ Μάινερ.

Εφέτος αποκλείστηκε στον πρώτο γύρο της March Madness, χάνοντας από το Μίτσιγκαν Στέιτ, όπως και πέρυσι από το Μαϊάμι, ωστόσο το 2021 είχε διεκδικήσει ως το τέλος την πρόκριση στο Final Four, χάνοντας από το Γκονζάγκα στον προημιτελικό.

"Ο Μπρόνι θέλει να έχει μια κολεγιακή καριέρα. Νομίζω ότι θα είναι πραγματικά καλό για τον ίδιο ν' αρχίσει με το κολεγιακό μπάσκετ, χτίζοντας από εκεί τον μύθο του", δήλωσε ο Λεμπρόν Τζέιμς, ως περήφανος πατέρας που βλέπει το βλαστάρι του να προοδεύει, ομολογώντας μετά το φινάλε "μιας εκ των πιο όμορφων ημερών στη ζωή μου" με δεδομένο ότι είχε προηγηθεί και το 127-97 επί των Γουόριορς, πως "έχω μιλήσει με τους μπασκετικούς θεούς για τους στόχους μου και μ' έχουν ακούσει κάθε φορά. Ελπίζω ότι θα με ακούσουν και για μια τελευταία φορά".

TAGS ΛΕΜΠΡΟΝ ΤΖΕΙΜΣ NBA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ