NBA

Ο Μπόμπι Πόρτις αποδίδει πολλαπλάσια από το συμβόλαιό του

Ο Μπόμπι Πόρτις αποδίδει πολλαπλάσια από το συμβόλαιό του
2021 AP PHOTO/CARLOS OSORIO

Πήγε στο Μιλγουόκι με... ψίχουλα, πήρε πρωτάθλημα, έμεινε ξανά με... ψίχουλα και τώρα ο Μπόμπι Πόρτις αποδίδει σαν παίκτης των 30 εκατομμυρίων δολαρίων! Τα 10 ματς ως starter, το απίθανο ποσοστό στο τρίποντο και η μηχανή των ριμπάουντ.

Στα 26 του χρόνια, λίγους μήνες πριν από τα 27α γενέθλιά του, ο Μπόμπι Πόρτις παίζει το καλύτερο μπάσκετ της καριέρας του. Επτά χρόνια βρίσκεται στο ΝΒΑ, πάντα είχε την ταμπέλα του καλού σκόρερ, τώρα όμως είναι πρωταθλητής και πλέον, εδώ και 10 αγώνες, είναι και βασικός στους Μιλγουόκι Μπακς.

Ο νεαρός ψηλός που μπορεί να παίξει και στις δύο θέσεις της front-line, είτε ως starter, είτε ως αναπληρωματικός, έχει αρπάξει την ευκαιρία του και κάνει θραύση. Το πρόβλημα του Μπρουκ Λόπεζ στη μέση έχει βάλει τον Πόρτις στο αρχικό σχήμα του Μάικ Μπουντενχόλζερ, ο οποίος αισθάνεται ευτυχισμένος από την πολυτέλεια να έχει έναν τέτοιο αθλητή στη διάθεσή του.

Στους τελευταίους 10 αγώνες, ο Πόρτις έχει 18.1 πόντους (52% στο τρίποντο, 75% στις βολές), 9.7 ριμπάουντ, 1.7 ασίστ και σχεδόν ένα μπλοκ ανά 31 λεπτά συμμετοχής, έχει έξι double-doubles και δύο ματς στα οποία έβαλε 6/7 και 6/7 τρίποντα, απέναντι στους Μάτζικ και στους Πίστονς αντίστοιχα.

Στα πέντε σερί εντός έδρας παιχνίδια έγραψε 19.8 πόντους και 10.8 ριμπάουντ με 60% στο περιφερειακό σουτ, αριθμούς πραγματικά συγκλονιστικούς αν σκεφτεί κανείς ότι μετά από την περσινή καλή χρονιά του (11.4 πόντοι, 54.2% στο δίποντο, 47.1% στο τρίποντο, 74% στις βολές, 7.1 ριμπάουντ ανά 20.8 λεπτά) έμεινε με... ψίχουλα στο Μιλγουόκι.

Ο Μπόμπι Πόρτις αποδίδει πολλαπλάσια από το συμβόλαιό του

Ο Πόρτις πήγε στους Μπακς πριν από την έναρξη της σεζόν 2020/21 με 3.623.000 δολάρια, για να διεκδικήσει ένα πρωτάθλημα και μαζί μια καλύτερη, πολυετή συμφωνία το καλοκαίρι του 2021. Τελικά και το τρόπαιο σήκωσε και τα Ελάφια βοήθησε και σε αυτά έμεινε, όχι όμως με χρήματα που αντικατοπτρίζουν την προσφορά του στον οργανισμό.

Ο GM Τζον Χορστ πίστεψε πως ήταν δύσκολο να τον κρατήσει, όμως ο Πόρτις ένιωθε καλά και τα χρήματα μπήκαν σε δεύτερη μοίρα. Πήρε 4.347.600 δολάρια για την τρέχουσα περίοδο και μαζί player option για την επόμενη, αξίας 4.564.980 δολαρίων την οποία είναι σχεδόν δεδομένο ότι θα χρησιμοποιήσει για να βγει στην αγορά ως free agent. Στο Μιλγουόκι αισθάνονται δικαιωμένοι, χαρούμενοι και σίγουροι για τον 26χρονο ψηλό, που έχει εκτελέσει 6 καρφώματα, 13 χουκ, 118 jump-shots και 37 λέι-απ.

TAGS NBA ΜΙΛΓΟΥΟΚΙ ΜΠΑΚΣ ΗΠΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ