ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Ο Μπεν ΜάκΛεμορ στο SPORT24: “Είμαι ταπεινός, αλλά θέλω να γίνω ο ηγέτης της ΑΕΚ”

Ο Μπεν ΜάκΛεμορ
Ο Μπεν ΜάκΛεμορ EUROKINISSI - ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΤΘΑΙΟΣ

Ο Μπεν ΜάκΛεμορ μίλησε στο SPORT24 για την μεταγραφή του στην ΑΕΚ, την προσπάθειά του να γίνει ένας από τους ηγέτες της ομάδας, αλλά και τα δύο μότο που τον ακολουθούν σε όλη του την ζωή. 

Η ΑΕΚ έσκασε πολλές μεταγραφικές βόμβες το φετινό καλοκαίρι. Αυτή που έκανε όμως τον περισσότερο θόρυβο - και μάλιστα με διαφορά - ήταν αυτή του Μπεν ΜάκΛεμορ.

Έχοντας πίσω του μία καριέρα 9 χρόνων στο NBA - και μία νίκη σε διαγωνισμό καρφωμάτων - ο ΜάκΛεμορ ξέρει ότι μεγάλο μέρος από τα φώτα θα πέσουν πάνω του φέτος. Είναι ο παίκτης με το πιο εντυπωσιακό βιογραφικό στην ομάδα, αγωνίζεται για πρώτη φορά στην Ευρώπη, όλοι περιμένουν πολλά από αυτόν, με πρώτη την ΑΕΚ.

Ο 30χρονος γκαρντ όμως δεν δείχνει να αγχώνεται. Αισθάνεται ήδη άνετα με την φανέλα της ΑΕΚ. Αντιλαμβάνεται ότι η επετειακή σεζόν των 100 χρόνων σημαίνει πολλά για τον σύλλογο. Και ξεκαθαρίζει ότι θέλει να γίνει ένας από τους ηγέτες της ομάδας. Να γίνει ο ΜάκΛεμορ που περιμένει ο κόσμος.

Συνέντευξη στον Στέφανο Μακρή

"Έτοιμος για ένα νέο ταξίδι"

Ένα πράγμα είναι ξεκάθαρο για τον ΜάκΛεμορ: Θέλει να εστιάζει στο σήμερα και στο αύριο. Ξέρει ότι ο κόσμος θέλει να τον ρωτήσει για τα χρόνια που πέρασε στο NBA. Τον ενδιαφέρει όμως περισσότερο να εστιάσει σε αυτά που έρχονται με την ΑΕΚ.

Ο Μπεν ΜάκΛεμορ με τον συντάκτη του SPORT24, Στέφανο Μακρή
Ο Μπεν ΜάκΛεμορ με τον συντάκτη του SPORT24, Στέφανο Μακρή INTIME

Είμαι ενθουσιασμένος που είμαι εδώ. Είναι τρελό επειδή υποτίθεται ότι θα ερχόμουν στην Ελλάδα το 2020 πριν από την πανδημία για την επέτειό μου και τρία χρόνια μετά παίζω για την ΑΕΚ και το σπουδαίο πρόγραμμά της” δήλωσε αρχικά ο Αμερικανός, για να προσθέσει:

“ Είναι ευλογία για μένα να είμαι εδώ. Όλα συμβαίνουν για κάποιο λόγο, πάντα το λέω αυτό, είμαι ενθουσιασμένος. Πνευματικά είναι μία νέα διαδικασία για μένα, ένα νέο ταξίδι, μία νέα ευκαιρία να δοκιμάσω κάτι διαφορετικό.

Αισθάνθηκα ότι η ΑΕΚ μου δίνει κάτι διαφορετικό, την ευκαιρία να παίξω σε έναν σπουδαίο σύλλογο. Μέχρι στιγμής όλα είναι εξαιρετικά. Έχω ακούσει πολλά για την Ελλάδα και την Αθήνα”.

Η επετειακή σεζόν των 100 χρόνων είναι μεγάλο θέμα για την ΑΕΚ και ο Αμερικανός φάνηκε ότι το έχει στο μυαλό του. “Και μόνο που περπατάω βλέπω την ιστορία. Παίκτες από το παρελθόν, τους βετεράνους που ήρθαν στην Media Day. Τους μίλησα.

Μαθαίνω την ιστορία, που μιλάει από μόνη της. Το να είμαι μέρος ενός οργανισμού με αυτούς τους ανθρώπους με ενθουσιάζει. Ανυπομονώ να έχουμε μία σπουδαία σεζόν”.

"Θέλω να βρω ρυθμό για να δείτε τον παίκτη που περιμένετε όλοι"

Ένα άλλο πράγμα που πρέπει να ξέρει ο κόσμος για τον ΜάκΛεμορ είναι ότι πορεύεται με δυο μότο: Το πρώτο είναι το “Humble and Hungry” (μετάφραση: Ταπεινός και πεινασμένος), το οποίο έχει κάνει και τατουάζ. Το δεύτερο - το οποίο επαναλαμβάνει αρκετά συχνά - είναι ότι “όλα γίνονται για κάποιο λόγο”. Είναι αλήθεια όμως τόσο πεινασμένος, παραμένει αυτό το μότο του;

Ναι και πάντα θα είναι. Με αυτό πορεύομαι εδώ και χρόνια. Αν κάποιος με ξέρει και ξέρει την ιστορία μου, ξέρει ότι είμαι πεινασμένος και ταπεινός. Ειδικά ερχόμενος στην ΑΕΚ, σε μία νέα κατάσταση για μένα.

Στην ΑΕΚ θέλουν να είμαι ο ηγέτης της ομάδας και το θέλω και εγώ αυτό. Ήρθα για να νικήσω. Να μας δώσω πιθανότητες να νικήσουμε. Προφανώς είμαι ταπεινός, αλλά έρχομαι πεινασμένος για να βοηθήσω να πάρουμε νίκες”.

Ο Μπεν ΜάκΛεμορ σε φιλικό αγώνα με τον ΠΑΟΚ
Ο Μπεν ΜάκΛεμορ σε φιλικό αγώνα με τον ΠΑΟΚ EUROKINISI - ΒΑΣΙΛΗΣ ΒΕΡΔΕΡΙΔΗΣ


Έχοντας επιλεγεί στο Νο7 του NBA Draft 2013 είναι σίγουρο ότι ο ΜάκΛεμορ προσδοκούσε να μην φύγει ποτέ από το NBA. Παρόλα αυτά, ενώ θυμάται την πορεία του, δείχνει απλώς να απολαμβάνει την στιγμή.

Είχα ένα τρελό ταξίδι με πολλά πάνω-κάτω. Ήμουν λότερι πικ και πλέον παίζω στην Ελλάδα. Συνάντησα πολλά εμπόδια στην ζωή μου, αλλά όλα γίνονται για κάποιο λόγο. Ξέρω ότι όλα γίνονται για κάποιο λόγο. Το να είμαι στην θέση που βρίσκομαι τώρα, να είμαι μέρος σε κάτι σπουδαίο όπως τα 100 χρόνια της ΑΕΚ, σημαίνει πολλά για μένα. Το ότι μπήκα σε αυτή την θέση είναι σπουδαία ευκαιρία.

Ανυπομονώ για αυτό το ταξίδι και να χτίσω καλές σχέσεις με όλους στην ΑΕΚ. Το βασικό είναι να πάρουμε νίκες. Να χτίσουμε χημεία. Όποιος ξέρει το ταξίδι μου, ξέρει τι βίωσα στο ΝΒΑ, ότι πήγα στην Κίνα. Ξέρει ότι είχα πολλά εμπόδια στην καριέρα μου, αλλά όλα συμβαίνουν για κάποιο λόγο και απλώς ανυπομονώ να παίξω μπάσκετ περνώντας καλά Ανυπομονώ να ξεκινήσουμε, όπως όλοι.

Στο NBA παίζουν ρόλο πολλά. Η ευκαιρία που θα πάρεις, οι καταστάσεις που θα βρεθείς, αλλά - στο τέλος της ημέρας - είναι απλώς μπάσκετ. Όπου και αν παίζεις μπάσκετ, αν έχεις την σωστή κατάσταση, τον σωστό προπονητή, την κουλτούρα της νίκης, όλα θα πάνε καλά. Θες να χτίσεις χημεία με τους παίκτες και να βελτιωθείς, αν γίνει αυτό, τότε όλα θα συμβούν.

Αισθάνομαι ότι στο ταξίδι μου στο ΝΒΑ είχα την ευκαιρία μου. Έγινα ντραφτ, ήμουν λότερι πικ. Τα κατάφερα, έκανα το όνειρό μου πραγματικότητα. Αισθάνομαι ότι ωρίμασα, έμαθα πράγματα και έχτισα την βελτίωσή μου μέσα στο χρόνια μέσα από εμπειρίες”.

Η τελευταία ερώτηση αφορούσε τους στόχους της ΑΕΚ και τους δικούς του και αν σκοπεύει να γίνει ο ηγέτης της ομάδας. Ο ΜάκΛεμορ την περίμενε αυτή την ερώτηση. Και ήταν ξεκάθαρος:

“Ο βασικός στόχος είναι να πάρουμε νίκες. Να χτίσουμε χημεία με τους συμπαίκτες, το τεχνικό επιτελείο και την διοίκηση.

Προφανώς είναι μία διαφορετική εμπειρία για μένα. Θα χρειαστώ λίγο χρόνο για να προσαρμοστώ. Παίζω για πρώτη φορά στην Ευρώπη. Χαίρομαι που είχαμε αυτά τα φιλικά γιατί μας βοηθούν να χτίσουμε αυτοπεποίθηση και να αποκτήσουμε χημεία.

Είναι καλά όλα αυτά για να βρω ρυθμό και να είμαι έτοιμος για το νέο μου ταξίδι. Όταν αισθανθώ άνετα και βρω ρυθμό, ανυπομονώ να δείτε να είμαι ο παίκτης που θέλει ο κόσμος. Ανυπομονώ να νικήσουμε και να είμαι ένας από τους ηγέτες της ομάδας.

Σίγουρα θέλω να είμαι ο ηγέτης της ομάδας. Ως ένας έμπειρος παίκτης, εγώ, ο Τζόρνταν (σ.σ ΜακΡέι), ο Κουζμίνσκας, ο αρχηγός μας ο Δημήτρης (σ.σ Φλιώνης) και τα άλλα παιδιά, πρέπει να είμαστε ηγέτες. Είναι κάτι που περιμένει η ομάδα να κάνουμε. Ανυπομονώ να είμαι ένας από τους ηγέτες της ομάδας και να την οδηγήσουμε ψηλά”.

TAGS ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ ΑΕΚ ΑΕΚ ΜΠΑΣΚΕΤ STOIXIMAN BASKET LEAGUE BASKETBALL CH. LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ