ΒΑΛ' ΤΟ ΑΓΟΡΙ ΜΟΥ

Ο μπαγάσας ο Ρούντι Φερνάντεθ

Ο μπαγάσας ο Ρούντι Φερνάντεθ
EUROKINISSI

Ο Ρούντι Φερνάντεθ έβαλε το μεγαλύτερο καρφί στη "σταύρωση" του Ολυμπιακού στη Μαδρίτη κι ο Βασίλης Σκουντής δαιμονοποιεί τα τρίποντα του Ισπανού γκαρντ.

Δεν θυμάμαι πώς αποκαλούσε ο συχωρεμένος ο Συρίγος τον Ρούντι Φερνάντεθ...

Ο Φίλιππας, που δεν διακρινόταν για την κομψότητα στους χαρακτηρισμούς του είχε χαρακτηρίσει κάποτε τον Χουάν Κάρλος Ναβάρο «μπασκετικό σίχαμα» και είμαι βέβαιος ότι τα ίδια... ευγενικά συναισθήματα έτρεφε και προς τον έτερο Καππαδόκη.

Τον Ρούντι Φερνάντεθ εννοώ που σταύρωσε χθες το βράδυ τον Ολυμπιακό, όπως το είχε διαπράξει με πολύ πιο εμφατικό τρόπο μάλιστα και πριν από σχεδόν τρία χρόνια κόντρα στον Παναθηναϊκό.

Πάει να πει, κακός μπελάς μας βρήκε!

Ασφαλώς δεν ανακαλύψαμε τώρα την Αμερική: ο 37χρονος γκαρντ ήταν πάντοτε ένας κακός μπελάς, είτε με το παιχνίδι του, είτε με τη συμπεριφορά του.

Εδώ βεβαίως αναφέρομαι αποκλειστικώς και μόνο στο παιχνίδι του και δη στα ιοβόλα τρίποντα με τα οποία έχει σκοτώσει τόσο τους Πράσινους και τους Κόκκινους, όσο και την Εθνική.

Η Ιστορία συνεχίζεται

Ούτως ειπείν, στην προκειμένη περίπτωση, η Ιστορία δεν επαναλαμβάνεται, αλλά συνεχίζεται.

Στις 4 Σεπτεμβρίου του 2010 στο Sinan Erdem Dome στον αγώνα ζωής και θανάτου του γύρου των 16 του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος, που σηματοδότησε κιόλας το κύκνειο άσμα του Δημήτρη Διαμαντίδη, η Ισπανία έριξε στο κανναβάτσο την Εθνική με σκορ 80-72.

Σε εκείνο τον αγώνα ο Φερνάντεθ σκόραρε 14 πόντους βάζοντας δυο τρίποντα που βάρυναν σημαντικά στην οικονομία του ματς, χώρια ο καταλυτικός ρόλος του στο τελευταίο πεντάλεπτο, όταν σε μια φάση ο Σέρτζιο Σκαριόλο είχε αποσύρει τον Χουάν Κάρλος Ναβάρο, τον Μαρκ Γκασόιλ και τον Ρίκι Ρούμπιο.

Ο τότε παίκτης των Μπλέιζερς που αγωνίσθηκε περισσότερο από κάθε άλλον συμπαίκτη του (29 λεπτά) φόρτωσε με φάουλ τους παίκτες της ελληνικής ομάδας, κράτησε όρθια τη «Furia Roja» στην ελληνική αντεπίθεση και ήταν κιόλας ο δεύτερος σκόρερ της μετά τον Ναβάρο (22π.).

Μπαμ και κάτω στο ΟΑΚΑ

Το βράδυ της 28ης Μαρτίου του 2019 στο ΟΑΚΑ ο Παναθηναϊκός βρισκόταν μια ανάσα από την έβδομη διαδοχική νίκη του και χάρη σε αυτό το ντεμαράζ ετοιμαζόταν να κλειδώσει την πρόκριση του στα play offs της Ευρωλίγκας.

Οι εξάκις πρωταθλητές Ευρώπης είχαν προηγηθεί με 71-60, ωστόσο οι Μαδριλένοι με ένα σερί 10-0 έφεραν το ματς στο 71-70, προτού ο Κιθ Λάνγκφορντ σκοράρει για το 73-70, ενώ απέμεναν 58 δευτερόλεπτα.

Στα 37’’ ο Αντονι Ράντολφ με μία βολή μείωσε σε 73-71, ακολούθησε ένα άστοχο τρίποντο του Ράντολφ και στην εκπνοή ο Ρούντι Φερνάντεθ εκτέλεσε εν ψυχρώ τον Παναθηναϊκό (73-74), σουτάροντας από την κορυφή μπροστά στον ΝτεΣόν Τόμας...

Μπαμ και κάτω, που λέμε!

Το εκστατικό τρίποντο και το ανάποδο φινάλε

Δεν ήταν απλώς ένα νικητήριο buzzer beater, αλλά, όπως χαρακτηρίσθηκε από τον σπίκερ στο επίσημο κανάλι της διοργάνωσης, «absolutely ecstatic»!

Ένα απολύτως εκστατικό τρίποντο, μια... προσευχή του Φερνάντεθ, όπως το αποκάλεσε η Ευρωλίγκα στην ιστοσελίδα της.

Στην επόμενη αγωνιστική ο Παναθηναϊκός νίκησε, ως όφειλε, την Μπουντούτσνοστ και προκρίθηκε στα play offs, όπου ξαναβρήκε απέναντι του τη «Βασίλισσα» η οποία τον «σκούπισε» με 3-0.

Παρεμπιπτόντως και προς δόξαν των σατανικών συγκυριών, έξι χρόνια νωρίτερα αυτό το έργο είχε γυρισθεί ανάποδα!

Στις 21 Μαρτίου του 2013 ο Παναθηναϊκός είχε αλώσει τη Μαδρίτη, νικώντας με το ίδιο ακριβώς σκορ (73-74) και ενώ νωρίτερα ο Σέρχιο Γιουλ είχε μειώσει σε 71-73.

Ακολούθησαν μια εύστοχη βολή του Δημήτρη Διαμαντίδη για το 71-74 και το καλάθι του Νίκολα Μίροτιτς για το 73-74. Στο καπάκι ο αρχηγός του Παναθηναϊκού αστόχησε και στις δυο βολές και στην εκπνοή η μπάλα δεν έκανε το χατίρι του Σέρχιο Ροντρίγκεθ.

Ο ακατάλληλος άνθρωπος και το χθεσινό sequel

Χθες το βράδυ ο Ρούντι ξαναχτύπησε και αυτή τη φορά ξέρανε τον Ολυμπιακό!

Δεν επρόκειτο βεβαίως για buzzer beater, ωστόσο το τρίποντο που πέτυχε στα 47’’ ο γεννημένος στην Πάλμα ντε Μαγιόρκα γκαρντ ήταν όλα τα λεφτά για τους οικοδεσπότες.

Είχε προηγηθεί μια τριπλή σκυταλοδρομία ατζαμοσύνης του Ολυμπιακού: το άστοχο... κάρφωμα του Μουσταφά Φαλ, το χαμένο λέι απ του Κώστα Σλούκα και το airball στο corner 3 του Τόμας Γουόκαπ.

Είναι αυτό που λένε, ο ακατάλληλος άνθρωπος στην ακατάλληλη θέση την ακατάλληλη στιγμή!

Στο καπάκι ο Φερνάντεθ, δίκην sequel από την προηγούμενη ταινία στο ΟΑΚΑ, ξανάβαλε ένα εκστατικό τρίποντο για το 70-65 και έδωσε το δικαίωμα στη Ρεάλ να πατήσει γερά και να επιβληθεί εντέλει με 75-67.

Είπαμε, κακός μπελάς!

TAGS ΒΑΛ' ΤΟ ΑΓΟΡΙ ΜΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ