ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Ο Μαρσελίνιο Χουέρτας στο SPORT24 για τον Βασίλη Σπανούλη: "Είναι απαίσιο να τον αντιμετωπίζεις, πάντα περνάς δύσκολα"

Ο Μαρσελίνιο Χουέρτας στο SPORT24 για τον Βασίλη Σπανούλη: "Είναι απαίσιο να τον αντιμετωπίζεις, πάντα περνάς δύσκολα"
24MEDIA CREATIVE TEAM/ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΠΑΝΤΟΥΝΑΣ

Ο σπουδαίος γκαρντ της Τενερίφης, Μαρσελίνιο Χουέρτας, μίλησε στο SPORT24 μετά την ήττα των Ισπανών από το Περιστέρι bwin, όπου σχολίασε το συναπάντημα με τον Βασίλη Σπανούλη, τον οποίο αντιμετώπισε ως προπονητή αυτή τη φορά, το μεγάλο παιχνίδι με τους "Πρίγκιπες" και τις ελληνικές ομάδες στην EuroLeague

Ο Μαρσελίνιο Χουέρτας βαδίζει στο 41ο έτος της ηλικίας του, ωστόσο η εικόνα του στο παρκέ δείχνει πως δεν έχει περάσει ούτε μία μέρα από πάνω του από τις εποχές που μεγαλουργούσε στο κορυφαίο ευρωπαϊκό επίπεδο.

Ο Βραζιλιάνος γκαρντ σκόραρε 31 πόντους και μοίρασε 5 ασίστ στην ήττα της Τενερίφης στο βράδυ της ιστορικής πρόκρισης του Περιστερίου bwin, αντιμετωπίζοντας αυτή τη φορά ως προπονητή τον Βασίλη Σπανούλη, τον οποίο είχε για χρόνια απέναντί του ως παίκτη.

Ίδια... σειρά οι δυο τους, αφού ο προπονητής του Περιστερίου bwin είναι μόλις 9 μήνες μεγαλύτερος από τον σταρ της Τενερίφης, ήταν δεδομένο ότι περνούσαν διάφορες σκέψεις από το μυαλό του Βραζιλιάνου όταν έβλεπε τον άλλοτε αντίπαλό του με κουστούμι στον πάγκο των "Πριγκίπων".

Ο Μαρσελίνιο Χουέρτας μίλησε στο SPORT24 μετά τη λήξη του παιχνιδιού για αυτό το συναπάντημα με τον Σπανούλη - που είπε ότι είναι... απαίσιο που τον είχε αντίπαλο τόσο ως παίκτη όσο και ως προπονητή - ενώ ξετύλιξε το κουβάρι των σκέψεών του για την πορεία της ομάδας του και το μυστικό της διατήρησής του σε αυτό το επίπεδο.

"Πάντα... απαίσιο να αντιμετωπίζεις τον Σπανούλη"

Το συναπάντημα με τον Βασίλη Σπανούλη κέντρισε τα βλέμματα και ο Χουέρτας δήλωσε μεταξύ σοβαρού κι αστείου πως είναι πάντα... απαίσιο να τον αντιμετωπίζει...

"Είναι πάντα απαίσιο (γέλια)! Είναι πάντα απαίσιο γιατί πάντα περνάς δύσκολα. Στο παρκέ ήταν ένας από εκείνους τους τύπους που ξέρεις ότι όταν το παιχνίδι φτάνει στο τέλος θα σκοράρει, θα είναι πολεμιστής και θα βάλει clutch plays. Απλά δες την καριέρα του.

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Τώρα ως αντίπαλος προπονητής βάζει όλη τη γνώση του στην ομάδα και κάνει την ομάδα να παίζει με τη φιλοσοφία που απόλαυσε και έμαθε μέσα από την καριέρα του. Για ένας νέος προπονητής δείχνει την προοπτική του.

Πάντα εύχομαι καλά στους ανθρώπους. Θα είναι σπουδαίο να τον δούμε να κάνει εκπληκτική καριέρα ως προπονητής. Γιατί όχι; Νομίζω πως όχι μόνο εγώ, σε όλους που τους αρέσει το μπάσκετ θα το απολάμβαναν".

"Το Περιστέρι άξιζε να κερδίσει"

"Νομίζω ότι και οι δύο ομάδες έπαιξαν πολύ καλό μπάσκετ. Ήταν ένα παιχνίδι με υψηλή ένταση, υψηλή ενέργεια. Θέλαμε να κερδίσουμε, θέλαμε να εξασφαλίσουμε την πρώτη θέση του ομίλου, αλλά έπαιξαν με αυτοπεποίθηση, πολύ επιθετικά, έβαλαν πολλά ελεύθερα σουτ και άξιζαν να κερδίσουν. Νομίζω ότι και οι δύο ομάδες είχαν ένα καλό παιχνίδι, αλλά πρέπει να τους συγχαρούμε για τη νίκη τους" ήταν το σχόλιο του Μαρσελίνιο Χουέρτας για το παιχνίδι και την εικόνα του Περιστερίου bwin.

Η Τενερίφη συγκαταλέγεται μεταξύ των κορυφαίων ισπανικών ομάδων και διεκδικεί τίτλους στις διοργανώσεις στις οποίες αγωνίζεται. Ο Βραζιλιάνος περιφερειακός μίλησε για τους στόχους της ομάδας του εν όψει της συνέχειας...

"Να προσπαθήσουμε να πάμε στο Final Four του Champions League και ελπίζω να κερδίσουμε την διοργάνωση. Είμαστε εκεί κάθε χρόνο από τότε που ήρθα στην Τενερίφη, τα τελευταία πέντε χρόνια και ξέρεις πόσο δύσκολο είναι να φτάσεις εκεί και να το κερδίσεις, αλλά αυτός είναι ο κύριος στόχος μας.

Μετά στο ισπανικό πρωτάθλημα να παλέψουμε, να συνεχίσουμε να είμαστε ανταγωνιστικοί στο υψηλότερο επίπεδο, ξέρουμε ότι είναι πολύ δύσκολη διοργάνωση, ειδικά όταν έχεις τη Ρεάλ Μαδρίτης, την Μπαρτσελόνα και την Ουνικάχα να παίζουν στο επίπεδο που παίζουν.

Θα προσπαθήσουμε να τερματίσουμε στο Top-4 και θα παλέψουμε να εξασφαλίσουμε το πλεονέκτημα έδρας στα playoffs που μπορεί να μας δώσει την ευκαιρία να συνεχίσουμε να παλεύουμε και ίσως να παίξουμε στα ημιτελικά. Απλά να παίζουμε, να είμαστε ανταγωνιστικοί και θα δούμε πού θα φτάσουμε".

"Θέληση και πάθος"

Ο Χουέρτας είναι 40 ετών, ωστόσο εξακολουθεί να διατηρείται σε εξαιρετική κατάσταση, κάτι το οποίο βγαίνει και στο παρκέ. Όσο για το μυστικό της επιτυχίας, ο ίδιος δήλωσε..."Θέληση, πάθος και φροντίδα στον εαυτό μου. Χωρίς να ανησυχώ για την ηλικία μου, πηγαίνω κάθε μέρα στο παρκέ, είμαι ανταγωνιστικός και δίνω τον καλύτερό μου εαυτό. Δεν υπάρχει μυστικό".

Οι υποχρεώσεις τρέχουν, ωστόσο ο ίδιος βρίσκει χρόνο να παρακολουθήσει τις εξελίξεις στην EuroLeague παρά το γεγονός ότι δεν προλαβαίνει να παρακολουθεί τα παιχνίδια.

"Για να είμαι ειλικρινής όχι τόσο πολύ. Έχω τρία παιδιά στο σπίτι και όταν είμαι σπίτι προσπαθώ να περνάω όσο περισσότερο χρόνο μπορώ μαζί τους. Ειλικρινά δεν έχω τόσο χρόνο. Βλέπω τα highlights, τα αποτελέσματα και τα πάντα, αλλά δεν έχω πολύ χρόνο να δω" ήταν το σχόλιό του σε σχετική ερώτηση.

"Διεκδικήτριες οι ελληνικές ομάδες για το Final Four της EuroLeague"

Ο Χουέρτας κλήθηκε να κάνει ένα προγνωστικό για τις ομάδες που θα φτάσουν μέχρι το τέλος του δρόμου στην EuroLeague και ξεχώρισε μερικές ομάδες...

"Είναι πολύ δύσκολο. Νομίζω αυτή τη στιγμή μπορούμε να μιλήσουμε για τη Ρεάλ, τη Μπαρτσελόνα, νομίζω ότι και οι δύο ελληνικές είναι διεκδικήτριες.

Η Φενέρμπαχτσε και η Μονακό ίσως είναι ομάδες Top-6 που μπορούν να προκριθούν στο Final Four και πάντα μπορεί να υπάρξει κάποια έκπληξη. Η Παρτίζαν αν καταφέρει να μπει στα playoffs είναι ένα δύσκολο μέρος να παίξεις. Αυτά είναι τα φαβορί μου".

Όσο για την άποψή του για τις ελληνικές ομάδες (Παναθηναϊκό AKTOR και Ολυμπιακό)... "Είναι πάντα ανταγωνιστικές, πάντα παλεύουν. Πάντα κάπως καταφέρνουν να πηγαίνουν μακριά στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις και να πηγαίνουν στο Final Four.

Τις χρονιές που δεν τα καταφέρνουν , προσπαθούν την επόμενη χρονιά να γίνουν καλύτεροι για να φτάσουν πάλι τους στόχους τους. Όταν έχεις ομάδες που είναι συνηθισμένες στο να παλεύουν για τίτλους, αυτός θα είναι πάντα ο στόχος τους".

TAGS ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ BASKETBALL CH. LEAGUE ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ BWIN
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ