NBA

Ο Μάικ Τζέιμς ετοιμάζεται να επιστρέψει στο NBA

Ο Μάικ Τζέιμς πανηγυρίζει ένα καλάθι που σημείωσε στο Ολυμπιακός - Μονακό
Ο Μάικ Τζέιμς πανηγυρίζει ένα καλάθι που σημείωσε στο Ολυμπιακός - Μονακό EUROKINISSI

Ο Μάικ Τζέιμς φαίνεται ότι πήρε απόφαση να δοκιμάσει ξανά την τύχη του στο NBA, με όλα να δείχνουν ότι σκοπεύει να περάσει τον Ατλαντικό την νέα σεζόν. Ποια η σύνδεσή του με τους Νετς και τον Κέβιν Ντουράντ, αλλά και την... σύνταξη.

Η νέα σεζόν φαίνεται ότι θα βρει τον Μάικ Τζέιμς να προσπαθεί να αγωνιστεί ξανά στο NBA. Ο Αμερικανός γκαρντ φέρεται πως αποφάσισε να κάνει ακόμα μία προσπάθεια επιστροφής στο κορυφαίο πρωτάθλημα του κόσμου, έχοντας ήδη κάνει σαφές ότι αυτό αποτελεί προτεραιότητα για εκείνον.

Όπως είναι λογικό, δεν είναι δύσκολο να γίνει η σύνδεση με τους Νετς του καλού του φίλου, Κέβιν Ντουράντ, ο οποίος μάλιστα ήρθε τον προηγούμενο μήνα στην Ευρώπη για να παρακολουθήσει τον έμπειρο γκαρντ στους αγώνες της Μονακό με τον Ολυμπιακό, τόσο στο Μονακό, όσο και στο ΣΕΦ. Δεδομένου ότι ο Τζέιμς έχει ήδη κάνει ένα πέρασμα από τους Νετς (στο φινάλε της σεζόν 2020/21 μετά τον "εξοστρακισμό" του από την ΤΣΣΚΑ), αλλά και της επιρροής που έχει ο Ντουράντ στις αποφάσεις στο Μπρούκλιν, είναι προφανές ότι οι Νεοϋορκέζοι είναι μία ομάδα που θα μπορούσε να κάνει κίνηση για τον Αμερικανό γκαρντ, προσφέροντάς του μίνιμουμ συμβόλαιο ώστε να τον έχει ως τρίτο πόιντ γκαρντ.

Αυτό που πρέπει βέβαια ο κόσμος να έχει στο μυαλό του είναι ότι - επισήμως - οι Νετς δεν μπορούν να συζητήσουν με τον Τζέιμς μέχρι την 1η Ιουλίου, όταν βάσει συλλογικής σύμβασης ξεκινούν οι διαπραγματεύσεις ανάμεσα στις ομάδες και τους παίκτες. Όπως και να έχει ωστόσο, με τον Τζέιμς να μοιάζει αποφασισμένος να αγωνιστεί στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού, είναι αλήθεια ότι οι συνθήκες ευνοούν αυτό το σενάριο.

Ένας από τους λόγους που ο Τζέιμς θέλει να δοκιμάσει ξανά την τύχη του στο NBA - έστω και αν αυτό σημαίνει ότι θα το κάνει με μικρότερο συμβόλαιο από ότι θα έβρισκε στην Ευρώπη - είναι ότι αν καταφέρει να υπογράψει συμβόλαιο τότε θα δικαιούται να πάρει σύνταξη και ιατροφαρμακευτική περίθαλψη για το υπόλοιπο της ζωής του. Για την ακριβεια, για να συμβεί αυτό θα πρέπει στην συνέχεια να καταφέρει να βρεθεί στην αποστολή μίας ομάδας έστω για ένα παιχνίδι την επόμενη σεζόν, γιατί τότε θα κλείσει τρία χρόνια προϋπηρεσίας στο NBA. Μόλις ένας παίκτης κλείσει τρία χρόνια προϋπηρεσίας στο NBA, τότε δικαιούται σύνταξη, η οποία μπορεί να ξεκινήσει - ως μειωμένη - στα 45 του χρόνια ή κανονική από τα 50 του χρόνια.

Όπως και να έχει, ο Τζέιμς φαίνεται ότι έχει πάρει την απόφασή του και πλέον μένει να φανεί τι θα ακολουθήσει το καλοκαίρι.

TAGS NBA ΗΠΑ ΜΟΝΑΚΟ ΜΠΡΟΥΚΛΙΝ ΝΕΤΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ